Túlszárnyaltuk a kitűzött célokat

Január elejét írjuk, az utánpótlás bajnokságokban javarészt befejeződtek, vagy napokon belül befejeződnek az alapszakasz küzdelmei. A tabellák egyértelműsítik, hogy az alapszakaszban egyesületünk U 18-as csapata érte el a legjobb eredményt.

Biztosra vehető, hogy a hazai ranglistán a 3. helyen végeznek, míg az osztrák bajnokság B- csoportjában megszerezték a 3. helyet, ami a valaha volt legjobb helyezésünk az EBEL-ben. A korosztályos vezetőedzőt, GYÖRGY JÓZSEFET kértük fel a szép sikerek bővebb elemzésére.

"Az osztrák bajnokságban a B-csoport 3. helye már zsebben van, itthon azonban 01.07-én fejeződik be az alapszakasz, a közvetlen vetélytársaink még játszanak. Úgy kalkulálom, hogy a 3. helyen fogunk végezni. A hazai bajnokságban a 19 mérkőzésen az elérhető 57-ből 48 pontot szereztünk, az osztrák pontvadászatban 23 meccsen léptünk a jégre és a maximálisan elérhető 69-ből 51 pontot gyűjtöttünk be. Az EBJL-összesítésben az 5. helyen végeztünk és bekerültünk a Master Round-ba, amivel messze túlszárnyaltuk az előzetesen kitűzött célokat. Őszintén szólva nem is álmodtam arról, hogy az alapszakaszok végén itt fogunk tartani. Természetesen nem akarunk hátradőlni és megelégedni azzal, amit eddig elértünk. Remélem, hogy a sikerek plusz motivációt adnak a srácoknak, ami még keményebb edzésmunkára ösztönzi őket. A hazai bajnokság 1-5. helyezettjei nem vesznek részt a középszakaszban, hanem azonnal bekerülnek a rájátszásba. Az alapszakasz 6-10. helyezettjei játszanak egy fél kört és ennek alapján a legjobb három jut be a rájátszásba. Mindez azzal jár együtt, hogy egy darabig nem lesznek mérkőzéseink, ami jól jön nekünk, mert az U 16-ból feljátszók meccsszáma nem növekszik. Ők eddig 27 alkalmat használtak fel a maximálisan engedélyezett 45-ből.

Az EBJL-ben a legjobb négy együttessel fogunk egy oda-vissza körben megmérkőzni, ezek a csapatok valamennyien nagyon komoly játékerőt képviselnek. A bónusz pontok maximuma 21, ebből mi 17 pontot viszünk magunkkal. Veszteni valónk nincsen, ebből a körből nem lehet kiesni. A kimaradókat három - egyenként 5 csapatból álló - csoportra osztották és az A-B-C csoportok győztesei csatlakoznak a Master Round-hoz, így leszünk összesen nyolcan. Az egyenes kieséses szakasz csak ezután kezdődik el. A folytatásban nagyon kemény mérkőzések várnak ránk, én azonban örülök ennek, mivel esély van arra, hogy 8 nagyon magas színvonalú meccset tudunk játszani. A célkitűzésünk eleve az volt, hogy közelebb kerüljünk a top csapatokhoz.

A játékosoknak nagyon nagy szerepe volt az elért eredményekben, külön kiemelném a 3-4. sorban játszókat. Az ő érdemeik semmivel nem kisebbek azokénál, akik a gólok többségét szerzik. Az odaadó játékuk és a védekezésben nyújtott teljesítményük a pillére az egész folyamatnak. Ennek természetesen fontos részei a kapusok is, akik kiváló teljesítményt produkáltak. A játékunk egyébként gyakran hullámzó volt az alapszakaszban, erre viszont már nincs lehetőségünk a rájátszásban. Csakis akkor tudunk eredményesek lenni, ha mindenki egyenletesen 100%-on, vagy a fölött teljesít és a játékunkban nem lesznek hullámvölgyek! További fontos követelmény, hogy mindenkinek el kell vállalni azt a szerepet, amelyet ráosztok és a csapatérdeknek minden esetben felül kell írni az egyéni érdeket!

Amit elértünk az nem csoda, hanem tudatos, kemény edzésmunka eredménye. A csapaton belül nagyon jó a hangulat, a srácok elszántan és elhivatottan dolgoznak, nem kényszerből, hanem saját elhatározásuknak megfelelően. A sikerek csak velük és általuk valósulhattak meg, de szerencsére nem kellett nógatni senkit."

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok