Szoros mérkőzés, kiváló játék, győzelem!

Nyugodt hangulatban készülődött a DHK U20-as együttese a csütörtök délutáni, budapesti mérkőzésére. A Vasas elleni meccs tétje az volt, hogy megtörik-e végre a „Vasas-átok”, ennek viszont csakis az lehetett a feltétele, hogy beinduljon végre a gólgyártás.

Jason Morgan vezetőedző Gönczi Lajost állította a mieink kapujába, ami azt jelentette, hogy „beáldozott” egy túlkorost, hogy a mezőnyben két légióst vethessen harcba.

Az 1. harmad elején kiállítások borzolták a kedélyeket. A gond az volt, hogy már az első büntetésünket gólra váltotta a Vasas, 07.28-nál Bálint értékesítette Szlama passzát. 14.09-nél tovább növelte előnyét a fővárosi csapat; Bálint Tamás már a második találatát szerezte. Szűk három perccel később szépítettünk: Kuleshov átadásából Filep volt eredményes. Az eredményt azonban nem sikerült megtartani, 7 másodperccel a mieink találata után Csíki vette be Gönczi kapuját, 3-1-es hazai vezetéssel zárult az 1. harmad.

Mindössze 10 másodperc telt el a 2. játékrészből, amikor Salló belőtte Jaroslavov indítását, kezdtünk visszajönni a meccsbe. 26.54-nél Salló került a büntetőpadra gáncsolásért, de a hátrányt sikerrel kivédekeztük. 31.01-nél Filep és Kiss Tamás szolgálták ki Márton Koppányt, aki betalált, kiegyenlítettünk! 33.44-nél a Vasasból Márkust szórták ki, míg a hazai játékos a büntetőpadon pihent, Faragó emberhátrányban szerzett újra előnyt. Szerencsére nem sokáig örülhettek a vezetésnek: Darabos Krisztofer egyenlített Salló és Márton Koppány akciójából, 4-4-es döntetlennel zárult a 2. harmad.

A 3. harmadot három kiállítás vezette be, a mieink kétszer, a hazaiak egyszer játszhattak emberelőnyben. 53.59-nél Szokolov góljával a találkozón első alkalommal már a mieinknél volt a vezetés. A mérkőzés végén, 59.06-nál újra megsűrűsödtek az események: Darabos 2 perces kisbüntetést kapott, Jason Morgan időt kért, a Vasas szakvezetői pedig lekapták a jégről Garbacz Mátét. Az elgondolásuk azonban nem jött be; 59.41-nél Márton Koppány emberhátrányban is gólt szerzett, ezzel a csapatunk 2 góllal megnyerte a mérkőzést!

A gyengébbre sikeredett első harmadot követően nagyon jól hokiztunk és koncentrált, fegyelmezett játékkal idegenben nyertünk a ragadón, visszavágva a szeptember 10-én, Debrecenben elszenvedett vereségért.

Vasas SC-DHK 4-6 (3-1, 1-3, 0-2)
Gólszerzők:
Bálint (2), Csíki és Faragó, valamint Márton K.(2), Filep, Salló,  Darabos és Szokolov

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok