Szezonzárás előtt az EBEL-ben

Február 26-án, Miskolcon vívja utolsó alapszakasz mérkőzését a DMS junior együttese, ezzel számukra véget ér a 2016-17-es EBEL szezon. Az elmúlt hétvégén azonban még tettek egy három napos körutat Ausztriában, a St. Pölten-Linz-Bécs útvonalon.

EREDMÉNYEK:


EBYSL (U 20)

Okanagan HE-DEBMIS Select 9-1 (3-0, 1-0, 5-1)


A DMS csapata mindössze 10 mezőnyjátékossal érkezett meg a találkozó helyszínére, mivel a debreceni csapatrésznek ezzel egy időben Budapesten is jelenése volt a hazai junior bajnokság elődöntőjében. (Megkerestük ugyan a Vasas csapatát az időpont ütközés elhárítása érdekében, de nem sikerült velük egyezségre jutni.) Ilyen körülmények között a mieinknek nyilván nem volt esélye a kiváló játékosokat felvonultató Okanagan ellen. Becsülettel küzdöttek, de különösen a mérkőzés végét már nem bírták erővel. A meccs embere egyértelműen Zakirov kapus volt, aki 66 lövést hárított. A DMS gólját Tamássy Krisztián szerezte.


EHC LIWEST LINZ-DEBMIS Select 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

A túra második állomására megérkezett a debreceni különítmény, így az erőviszonyok kiegyenlítődtek. A mérkőzés nagyjából egyenlő erők küzdelmét hozta, a közös csapat azonban hatékonyabb hokit játszott és Kuleshov emberhátrányos találatával, illetve Szokolov góljával megszerezte a győzelmet. A csapat a mérkőzésen végig maximális koncentrációval játszott, mindenki dicséretet érdemelt. A DMS kapujában Nagy Péter 97,5 %-os hatékonysággal védett, 39 lövést hatástalanított.


UPC Vienna Capitals-DEBMIS Select 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

A B-csoportot nagy előnnyel vezető bécsiek a második játékrészben kerültek fölénybe és két góllal elhúztak a mieinktől. A 3. harmadban kiegyenlítődött a küzdelem, a DMS előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, de végül csak Szokolov Artyomnak sikerült betalálnia. A DMS kapujában Zakirov újra jó teljesítményt nyújtott, 49 lövésből 45-öt hárított.

A DEBMIS Select junior együttese a szezonzáró meccsén ismét a Vienna Capitals csapatával kerül szembe. Mivel a mieinknek sajnos nincs esélye a rájátszásba kerülésre, a miskolci találkozón a cél a helytállás és a szép búcsú.
 EBJL (U 18)

Az elmúlt hét második felében Győrbe, majd Budapestre látogatott a DMS rájátszásra aspiráló ifi csapata, akik csoportjukban biztosan tartották a továbbjutást érő 4. helyet.


Győri NEMAK ETO HC-Debreceni HK 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Együttesünk sérült kulcsjátékosai nélkül utazott Győrbe, ami nagyban meghatározta a mérkőzés alakulását. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott és egy gólos hazai előnnyel zárult. Ezután egyre nagyobb fölénybe kerültek a mieink, de a 2. játékrészben 6 percnyi emberelőnyt sem tudtunk gólra váltani, ugyanúgy, mint a záró periódusban. A meccset végül a Debrecent is megjárt Tamás István két találata döntötte el a győriek javára. A DMS góljait R. Szabó András és Nagy Dániel szerezték.


Hokiklub Budapest-DEBMIS Select 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

A mérkőzésen végig dominált és megérdemelten nyert a DMS, a mieink győzelme egy percig sem volt kérdéses. A közös csapat góllövői Jaroslavov (2), Kabai és Pós voltak. A vendégkaput Gönczi Lajos védte 94,4 %-os hatékonysággal.

A hétvégén bizonyossá vált, hogy a DEBMIS Select csapata bejutott az EBJL rájátszásába. A negyeddöntőt a mieink az UTE együttesével játsszák, a párharc két nyert meccsig tart.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok