Szép győzelem Ivanov nagy játékával

Szeptember 28-án 15.15 órától Development Weekend keretében a Vasas Jégcsarnok adott otthont a Debreceni HK és a Vienna Capitals Silver junior mérkőzésének.

A két vetélytárs váltakozó sikerrel szerepelt az előző időszakban; az elmúlt fordulóban a MAC mind a 3 pontot elhozta az osztrák fővárosból, míg a mieink hazai pályán sem tudtak az UTE fölé kerekedni. Az azt megelőző meccsen viszont mindkét alakulat nyerni tudott; a debreceniek biztosan győzték le a Hokiklub/DVTK vegyes csapatát, a Capitals is simán verte az Okanagan együttesét. Jan Bylesjö legénysége a napokban tapasztalt hátvédekkel gyarapodott, Papp Zsombor a MAC csapatából tért vissza, Darabos Krisztofer a DEAC-ból, mindkét játékostól azt vártuk, hogy stabilizálják a hátsó alakzatunkat.

Az 1. harmadban még kevesen gondolták, hogy a találkozó nagyarányú debreceni sikerrel ér véget. A bécsiek sokat próbálkoztak, többször lőttek kapura (8-13), mint a mieink, 15.44-nél mégis mi szereztük meg a vezetést; Ivanov emberelőnyben volt eredményes. A 2. harmadban 22.23-nál Ivanov ismét emberfórban talált be, majd 6 perccel később Filep is feliratkozott a gólszerzők közé. 35.04-nél jött Ivanov újabb gólja, amivel a légiós csatár mesterhármast ért el. A 3. harmad végéig nem változott az eredmény, 58.21-nél azonban gólt szerzett Yakimchuk, majd az utolsó percben Kriukov is, beállítva a 6-0 arányú győzelmünket. A számok ellenére a Vienna nem játszott alárendelt szerepet, 41-37-el „nyerték” a kapura lövéseket, Gönczi Lajosnak 41 lövést kellett hárítania ahhoz, hogy a shutout-ja összejöjjön.

Jan Bylesjö és Stefan Falk az értékelésük elején a csapat keretének változásait elemezte: „Egy másik csapat lépett a jégre a Vienna Capitals ellen, mint amit eddig megszoktunk. Ivanov Anton hosszú idő óta először játszott velünk és valóban nagyszerűen hokizott, három gólt szerzett. Darabos Krisztofernek ez volt az első meccse, amióta a felnőttből visszajött a juniorba, ami több lehetőséget nyújtott a sorok összeállításában és emberelőnyben is. Papp Zsombor is először lépett a jégre azóta, hogy a MAC-ból visszatért, így Darabos Krisztorerrel együtt már hat védőjátékossal rendelkeztünk, amire régóta nem volt példa. A csapatstratégia és a csapat struktúrájának kidolgozása terén még hosszú út áll előttünk. Pozitívumként értékelhetjük, hogy sokat tartózkodtunk a támadó zónában és kétszer is eredményes volt az emberelőnyös játékunk. Gönczi Lajos gól nélkül hozta le a meccset, 41 lövést védett, kiválóan teljesített. A védekező szekció keményen és jól dolgozott végig a mérkőzés során. A támadó szekció igen sok gólszerzési lehetőséget teremtett, az emberhátrányban védekezők pedig lekapcsolták a bécsiek támadásait. A találkozó előrelépést jelentett az utóbbi mérkőzésekhez képest, amikor nehezen tudtunk gólt szerezni, kihasználni a lehetőségeinket.”

[EBYSL 161]
Debreceni HK - Vienna Capitals Silver 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
Gólszerzők:
Ivanov(3), Filep, Yakimchuk és Kriukov

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok