Sokáig egálban voltunk

Két nap alatt kétszer csapott össze U 20-as együttesünk a MAC csapatával. Az első találkozón nem igazán volt esélyünk, de bíztunk abban, hogy a vasárnapi meccs kedvezőbben alakul a mieink számára.

Az 1. harmad nem kezdődött túl ígéretesen, a MAC fölényben játszott, gyakran beszorultunk a védekező harmadunkba. Ennek ellenére jobban teljesítettünk, mint az előző mérkőzésen, hosszabb ideig gól nélküli döntetlenre álltunk. 02.03-nál, majd 07.42-nél is kaptunk egy-egy emberelőnyt, az utóbbi alatt egy ideig 5 a 3-ban játszottunk, de ezeket nem sikerült kihasználni. A 10. percben Papik került a büntetőpadra, a fórt pedig gyorsan gólra váltotta a vendégcsapat Tóth révén. 12.33-nál Rae kapott két percet, de ismét nem ment az emberelőnyös játék. Az utolsó percben még Csicsákot is leültették, de ebben a periódusban már nem történt fontosabb esemény.

A 2. harmad elején Kriukov használta ki az áthúzódó emberfórt és a kék vonalról küldött nagy bombával kiegyenlített. Oda-vissza hokival folytatódott a mérkőzés, a sokat korcsolyázó vendégek voltak veszélyesebbek. A 9. percben Csúvár lövését védte a MAC kapusa. Egyre bátrabban kezdtünk játszani, a 15. percben Yakimchuk találta el a kapuvasat. 35.38-nál Yakimchuk centerezését Darabos lőtte be, átvettük a vezetést. Sajnos nem sokáig; a 36. percben előbb Tóth, majd Rae is betalált, visszavették az előnyt a vendégek. A 2. játékrészben biztatóan hokizott a hazai alakulat, a folyamatos játékot rengeteg (jogos) kiállítás nehezítette.

A 3. harmad elején, 42.26-nál Rae kiszállt korongfogásért, ehhez jött még egy 2 perces a MAC cserepadjának sportszerűtlen magatartás miatt. Kettős fórban játszhattunk, de ez sem hozott eredményt. Kiegészült a MAC és a büntetőpadról érkező Rae azonnal be is talált a debreceni kapuba. A 46. percben Bogesic, az 52. minutumban Druja került a büntetőpadra, az előnyökből azonban nem sikerült gólt elérnünk. 55.32-nél Gönczit lehívták a hazai kapuból, majd Jan Bylesjö időt kért. 57.27-nél Djumic talált be az üres debreceni kapuba, amivel végérvényesen eldőlt a mérkőzés.

A lefújás után eléggé nehezen ürült ki a jég, mindkét csapatnak voltak vélt és valós sérelmei, de szerencsére a kakaskodások alapvetően megmaradtak a „szájkarate” szintjén. A mieink jobban hokiztak, mint szombaton, sokáig tartották magukat, de a meddő emberelőnyös játék útját állta a sikernek.

Jan Bylesjö és Stefan Falk az alábbi értékelést fűzte az eseményekhez:

„Jobban játszottunk, mint tegnap, mintha egy másik csapat jött volna ki a jégre. Két gólt szereztünk a 2. harmadban, tartani kellett volna az eredményt és megteremteni néhány lehetőséget, de sajnálatos módon egyenlő létszámnál egy percen belül két gólt kaptunk. Ezután már nem tudtunk felzárkózni és elúszott a mérkőzés. Jó volt látni, hogy a játékosok fegyelmezettek maradtak akkor is, amikor felforrósodott a légkör az utolsó harmadban.”

Debreceni HK - MAC 2-5 (0-1, 2-2, 0-2)
Gólszerzők:
Kriukov és Darabos, illetve Tóth(2), Rae(2) és Djumic

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok