Sikerrel prezentált a DEAC

Május 23-án délután a Magyar Sport Házában rendezett ligaülésen bemutatkoztak azok a sportszervezetek, amelyek a 2018-2019-es szezonban indulni kívánnak a jégkorong ERSTE Ligában.

A Vasas, valamint a Gyergyói HK képviselői mellett prezentációt tartott FODOR ANDRÁS, a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője is, aki a DEAC bemutatása után a Debreceni Egyetem harmadik missziós szerepvállalásáról és a sport közösségteremtő erejéről beszélt. Szólt a debreceni jégkorongozás múltjáról, majd ismertette a felnőtt csapat következő szezonjával kapcsolatos terveket és kitért az utánpótlás korosztályok helyzetére is.


FODOR ANDRÁS (fotó: www.deac.hu)

Az ERSTE Liga a Magyar Jégkorong Szövetség Szakmai Bizottságával lefolytatott egyeztetés után, várhatóan napokon belül javaslatot tesz az MJSZ Elnökségének a Liga jövő szezonbeli szereplőire. Amennyiben elfogadják az új jelentkezőket, akár három csapattal is gyarapodhat a „Topliga” mezőnye, a szlovák Extraligába készülő MAC és a DVTK Jegesmedvék együtteseivel kapcsolatban azonban még nincs végleges információ. Bízunk abban, hogy a Debrecenre nézve kedvező döntés rövidesen megszületik, így minden feltétel adva lesz ahhoz, hogy a DEAC hivatalosan is benyújtsa nevezését az 2018-19. évi ERSTE Ligára.

Forrás: http://www.deac.hu/hirek/jegkorong/510/sikeres-prezentci-a-lignl


Tájékoztatásképpen! A DEAC felnőtt jégkorongcsapata sem szervezetileg, sem a jogutódlás tekintetében nem azonos a korábbi Debreceni Hoki Klubbal. Egy önálló szervezetnek, hazánk legnagyobb egyetemi sportklubjának, a DEAC-nak új, most induló szakosztálya. A debreceni utánpótlás korosztályok viszont továbbra is az anyaegyesület Debreceni Hoki Klub égisze alatt tevékenykednek.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok