Sikeres hétvége élcsapatok ellen

Egy idegenbeli és egy hazai mérkőzéssel folytatódott U 14 A csapatunk bajnoki programja a hét második felében.

Először november 15-én, csütörtökön délután az ifj. Ocskay Gábor JA együttesével mérkőztek meg, majd két nappal később, hazai pályán a MAC A csapata következett. Az esélyekről elegendő annyit elmondani, hogy a fehérváriak biztosan álltak a tabella élén, a MAC 13 ponttal a negyedik helyet foglalta el, míg a mieink 7 pontjukkal a középmezőny végén tanyáztak.


ifj. Ocskay Gábor JA - Debreceni HK 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)
Gólszerzők:
Iuga(2), Sélley(2) és Makai, illetve Fehér Á. és Gönczi G.

Az 1. harmad egygólos hazai vezetéssel zárult, a találatot Makai szerezte. 25.16-nál Iuga növelte a fehérváriak előnyét, nyolc perccel később azonban Fehér Ádám emberelőnyben szépített. Gyorsan jött a visszavágás Sélley révén, majd Iuga használta ki Fehér Ádám kiállítását. A 3. harmadot sikerült döntetlenre hozni; Sélley emberelőnyös találatára Gönczi Gergő válaszolt, ezzel az 53. percben ki is alakult a meccs végeredménye. A mieink szépen helytálltak a listavezetővel szemben, a mutatott játék előre vetítette, hogy szombaton lehet esélyük akár a győzelemre is.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző a mérkőzésen látott kedvező tendenciákról beszélt:

„Nagyon tetszett az a mentalitás, ami ezen a meccsen a játékosaimat jellemezte; higgadtan, okosan és helyenként kreatívan játszottunk. Voltak ugyan periódusok, amikor a Fehérvár fölényben játszott, de mi is számos helyzetet kidolgoztunk ki és ezekből kettőt értékesíteni tudtunk. Öröm volt látni, hogy azok a játékosok is kezdik bontogatni szárnyaikat, akik eddig nem igazán tudtak hozzátenni a mérkőzésekhez, a húzóemberek pedig hozták, amit elvár tőlük a csapat, illetve a szakmai stáb. Kaptunk ugyan öt gólt, de a játékunkban több volt, ami bizakodásra ad okot.”


Debreceni HK - MAC Budapest 5-3 (4-1, 1-1 ,0-1)
Gólszerzők:
Fehér Á.(2), Révész L.(2) és Gönczi, illetve Zsitva, Hokky és Vitos

Az első harmad elején nem esett gól, az utolsó 5 percben viszont egymást követték a találatok. Az elsőt 14.49-kor Fehér Ádám szerezte emberelőnyben, alig két perccel később Gönczi Gergő volt eredményes. 18.28-kor Fehér Ádám újra betalált emberelőnyben. Nem sokkal később Zsitva szépített, 19.36-nál azonban Révész Levente újra visszaállította a három gólos különbséget.

A 2. játékrész elején két emberelőnyünk maradt kihasználatlanul, majd Hokky góljával a MAC faragott a hátrányából. Tizenkét másodperccel később Révész Levente révén megszületett a mieink ötödik találata. 31.52-nél Kovács Somát állították ki. A hátrányt kivédekezték a mieink, de azután három emberelőnyös szituációban sem tudtak betalálni.

A 3. harmad elején Vitos góljával ismét feljebb kapaszkodtak a vendégek. Ezután mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny, majd a MAC az 58. percben, a mieink pedig az 59. minutumban kértek időt. 58.46-nál a MAC lehozta a kapusát is, de az állás már nem változott.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző érthető elégedettséggel értékelte a találkozót:

„A két nappal korábbi jó teljesítményünkre rá tudtunk tenni még néhány lapáttal és olyan első harmadot produkáltunk, ami megalapozta a győzelmünket. Szemet gyönyörködtető támadásokat vezettünk, fantasztikus megoldásokkal hozták egymást helyzetbe a játékosok és szép sorban jöttek a gólok is. Az első harmad után egy picit visszaestünk játékban, de a mezőnyben nagyon komoly munkát produkáltunk, ami kitartott a mérkőzés végéig. Igaz, hogy akkor már nagyon be voltunk szorítva, mert az energiatartalékaink eléggé lemerültek.

Összességében megnyugtató, amit ezen a két mérkőzésen tapasztaltam. Jó volt látni, hogy a játékosok kezdik megérteni, mi kell ahhoz, hogy szintet tudjanak lépni. Nagyon örülök a jó egyéni teljesítményeknek is, de az a legjobb az egészben, hogy srácok már nemcsak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is képesek megmutatni a tudásukat. Nincs megállás, mert ez egy pillanatnyi állapot. Szeretnénk alázatosak maradni és keményen dolgozunk tovább, hogy még jobbak és eredményesebbek lehessünk.”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok