Rengeteget kell dolgozni az alapokon!

2018.10.26-28-a között a lengyelországi Sanokban rendezték meg a Carpathian Junior Hockey League (CJHL) első fordulóját az U 13-as korcsoportban, a ROOKIE CUP (Újonc Kupa) elnyeréséért.

A Debreceni Hoki Klubot 22 játékos képviselte, közülük kilencen 2006-os, tizenketten 2007-es születésűek, egy sportolónknak pedig 2008 a születési dátuma. A mieink két kiev-i illetőségű és két lengyel (Sanok és Novy Targ) csapat  mellett egy szlovák (Trebisov), valamint egy romániai (Galati) együttessel szálltak harcba a pontokért.A DHK együttesének eredményei:

Gladiators Gloria Galati (ROU) - Debreceni HK 7-2
Debreceni HK - Trebisov (SVK)  5-4
Sokol Kiev (UKR) - Debreceni HK 22-0
Kryzynka Kiev (UKR) - Debreceni HK 11-0
Debreceni HK - Sanok (POL) 1-13
Nowy Targ (POL) - Debreceni HK 3-4

A DHK játékoskerete a következő volt: Dorogi Vince, Himer Kornél, Kovács Soma, Szalontai Lázár, Juhos Patrik, Czecze Hunor, Rózsa Ákos, Bodnár Bence, Vas Patrik, Rádi Balázs, Vincze Dávid, Szűcs Martin, Máthé Miklós, Lékó Marcell, Tóth Zalán, Kató Richárd, Kiss Máté, Doros Lukács, Derzsi Csanád, Vona Balázs, Szabó Bence és Kuti Balázs. Vezetőedző: György István, csapatvezető: Máthé CsabaGYÖRGY ISTVÁN vezetőedző őszinte és személyes hangvételben foglalta össze a tapasztalatait:

„A torna előtt azt kértük a játékosoktól, hogy függetlenül a mérkőzések végeredményétől, próbáljanak cseréről cserére gondolkodni és fejlődni minden egyes jégre lépésnél. A hat meccs távlatából azt kell mondanom, hogy ez hellyel-közzel sikerült. Nyilván voltak olyan játékosok, akik illetődötten játszottak, de szerencsére olyanok is, akik szép lassan felvették a ritmust és próbálták a tudásuk maximumát nyújtani.

Nagyon jó együttesek ellen játszottunk; a Sokol Kiev magasan kiemelkedett a mezőnyből, a Kryzynka és a Sanok csapatai sem átlagosak, a további háromról azt gondolom, hogy a mi szintünkön vannak. A torna mindenképpen hasznos volt, a játékosokat igyekeztünk úgy forgatni, hogy mindenkinek meglegyen a jégideje, leszámítva az utolsó mérkőzést, amit három sorral játszottunk végig.

Nem voltak nagy elvárások a csapatunkkal szemben, de azt mindenképpen le kell szögeznem, hogy nagy a lemaradásunk az erősebb együttesek játékosaihoz képest, úgy korcsolyázásban, ütőkezelésben, mint a passzok és a lövések terén. Ismételten beigazolódott, hogy az alapok nélkül nagyon nehéz felvenni a kesztyűt, nem csak ezekkel a csapatokkal szemben, hanem bárkivel is, a játékosok pedig láthatták, tapasztalhatták, hogy hol tartanak. Fokozatosan, lépésről lépésre kell haladnunk, rengeteget kell dolgozni az alapokon, hogy minél előbb fel tudjunk zárkózni és a játékban is előrébb tudjunk lépni!”Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok