Rengeteget dolgoztunk, de nem tudtunk pontot szerezni

Az Okanagan ellen vívott, nem a kedvünk szerint véget ért szombati meccs után junior csapatunk St. Pölten-ben éjszakázott, majd továbbutazott a vasárnapi találkozónk helyszínére, Znojmo-ba.

A morvaországi összecsapás semmivel nem ígérkezett könnyebbnek az előző napi mérkőzésnél, már csak azért sem, mert a szakvezetés több meghatározó játékosunkat is nélkülözni kényszerült. Darabos Krisztofer még itthon megsérült, Papp Zsombor és Artyom Szokolov pedig a rendkívül keményen hokizó Okanagan játékosokkal folytatott párharcok nyomán került sérültlistára.

A találkozó gyors gólváltással indult: 01.18-nál Rácz Kristófot gáncsolták, a korong Márton Koppány elé került, aki a lepkés felsőbe vágta a pakkot. Néhány másodperccel később Jan Bulin egyenlítette ki az állást. 11.08-nál Markov nagyszerű egyéni akció végén vezetéshez juttatta a mieinket. A DHK színeiben búcsúmérkőzését játszó védő a hétvége során végig nagyszerűen hokizott. Ezzel el is vittük az első harmadot, melynek során várakozáson felül teljesítettek a játékosaink.

A 2. játékrész hazai találattal indult, Kosnar góljával egalizáltak a Sasok. Ebben a periódusban egyre inkább fölénybe került a Znojmo, a mieink azonban hatékonyan és fegyelmezetten védekeztek, így a harmad végén a meccs döntetlenre állt.

A 3. harmadban tovább fokozódott a znojmo-i együttes nyomása. 46.41-nél Borbát ellen büntetőt ítéltek, ezt Gönczi jó érzékkel hárította; maradt az egál. Nem sokáig; 48.39-nél Sallótól Jaroslavov-hoz került a pakk, majd Kuleshov kapta, aki az üres kapuig kijátszott, látványos akció végén nem hibázott. 51.41-nél a hazai részről Roubal is betalált, megint visszaállt a döntetlen állás. 55.30-nál Kiss Tamás 5+20 perces, végleges fegyelmi büntetést kapott térdhasználat miatt, ezzel a mieink nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Egészen 59.30-ig állták a Sasok nagy nyomását, amikor Kosnar belőtt egy kipattanót; a Znojmo kihasználta a hosszú emberfórt.

A mindössze 13 mezőnyjátékossal felálló debreceniek hősies küzdelmet vívtak, szó szerint az utolsó csepp erejükig küzdöttek, a kiváló erőkből álló ellenfél csak a végleges fegyelmi büntetés ideje alatt (annak legvégén) tudott fölénk kerekedni. Máthé Csaba vezetőedző értékelése szerint nagyon jó meccset játszott, nagyszerűen, okosan, taktikusan hokizott az egész csapat.  Éppen ezért roppant bosszantó, hogy egyik meccsen sem sikerült pontot, pontokat szerezni, bár a csapat mindkétszer rengeteget dolgozott ezért. A játékosok minden tőlük telhetőt megtettek, le a kalappal a teljesítményük előtt!

HC Orli Znojmo - Debreceni HK 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)
Gólszerzők:
Kosnar (2), Bulin J. és Roubal, illetve Márton K., Markov és Kuleshov

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok