Rangadóhoz méltó küzdelem volt

Az EBYSL B csoportjának 4. és 6. helyezettje mérte össze erejét ma a Debreceni Jégcsarnokban. Úgyis mondhatnánk, hogy a magyar U 20-as pontvadászat dobogósai találkoztak, csakhogy ez a meccs kizárólag az osztrák junior bajnokságban került elszámolásra.

Az esélyeket korábban már bőségesen latolgattuk, megállapítva, hogy némileg a vendégek javára billen a mérleg nyelve és nem csupán azért, mert a ponttáblázaton a fővárosiak a találkozó előtt kereken 7 ponttal álltak jobban. Ugyanakkor a hazai gárda mellett szólt a Vienna Capitals ellen vasárnap este elért eredmény és legfőképpen a mutatott játék. Joggal bizakodhattunk abban, hogy a mieink kedden is folytatják a pontgyártást, bár a találkozó előzetesen abszolút „kétesélyesnek” számított.

Jó iramú, ám hibáktól sem mentes játékkal indult a mérkőzés. Másfél perccel a kezdés után Márton Koppány csapott le egy szabad korongra, de Garbacz a helyén volt. 02.17-nél a hazai hátvédek egyike elesett, 3 az 1-re támadott és Czakó révén vezetést szerzett a Vasas. Néhány másodperccel később Kuleshov indult meg, tárva-nyitva volt előtte a pálya, de a csele nem jött be. 03.10-nél sikerült kiegyenlíteni; Szokolov maradt üresen a piros-kékek kapuja előtt és bevágta Salló átadását. Nem sokáig maradt a döntetlen állás, 06.59-nél egy védelmi megingás nyomán Szlama volt eredményes. 12.18-nál emberfórba kerültünk, Tornyait állították ki fogásért. Egy perc sem telt el és Oroszit is kiszórták térdhasználat miatt. A dupla, majd a szimpla hátrányt azonban kivédekezte a Vasas, a mieink egy felső vasig jutottak, Kuleshov ütőjéről pattant fel a korong. A 12. percben ismét Kuleshov akciózott, lövését azonban Garbacz hárította. Pár másodperccel később már ő is tehetetlen volt, Filep verte be Kozma lepattanóját. Erősen nyomott a fővárosi együttes; előbb egy vas jelezte a fölényüket, majd Gönczi védett egy nagyot. 16.57-nél Varga Tamás szállt ki 2 percre fogásért, a hátrányt azonban – bár veszélyes támadásokat vezetett a vendégcsapat – sikerrel védekeztük ki. Az 1. harmadban kiegyenlített, nyílt sisakos játék folyt a jégen, a döntetlen állás megfelelt a játék képének.

Hazai találattal kezdődött a 2. játékrész; 20.33-nál Kiss Tamás a kék vonal közeléből szerezte meg a DHK harmadik gólját. 22.35-nél Ferencz buktatta a kitörő Kuleshovot, az emberelőnyt azonban nem tudtuk gólra váltani. 26.10-nél Darabos a kék vonalról nagy bombát küldött a bal felső sarokba, Garbacz nem biztos, hogy láthatta a pakkot… 28.07-nél a vendégektől Bálint kapott 2+10 percet, de az előnyben kapkodva, türelmetlenül hokiztunk. 30.08-nál újra Kiss Tamás tüzelt, a lövésébe Szigeti beleért,- már 3 góllal vezettünk! Ez túl sok volt a piros-kékek padjának és/vagy Garbacz Máténak; kapuscsere következett. A gól után egyre keményebb fizikai hokira váltott a vendégcsapat. A harmad 11. percében nagy tumultus támadt Gönczi ketrece előtt, a debreceni hálóőrt korongostól próbálták a hálóba gyömöszölni. Aztán Kuleshov cselezte végig az egész pályát, lövését azonban megfogta a Vasas cserekapusa. 35.43-nál Darabosra ráfújtak két percet és a Vasas 12 másodperccel később Oroszi góljával csökkentette a debreceniek előnyét. A 2. harmadban kifejezetten jól játszottak a mieink, nem véletlen, hogy két góllal nyertük ezt a periódust.

A 3. harmad változatos játékkal kezdődött. 43.51-nél Szokolov lövése után volt kipattanó, a jókor érkező Salló lövése pedig hulló falevél módjára landolt az ellenfél hálójában. 47.45-nél Szigeti Máté szállt ki bottal akasztásért. Az előnyben hevesen támadtak a piros-kékek, Gönczi két ízben is nagyot védett, végül 49.23–nál Székely-Mádai gólja hozta feljebb a csapatát. Tovább rohamozott a fővárosi csapat, mígnem a gólszerző kiállítása törte meg a lendületüket 50.40-kor. A vendégek mindent elkövettek a felzárkózásért, ami 56.07-nél össze is jött nekik, Bálint kontrából volt eredményes. Ezt követően Máthé Csaba időt kért, hogy rendezze a sorokat. Az 57. percben Kuleshov indult el a testére felpattanó koronggal, végigvitte és be is lőtte a pakkot, de eközben a szabályosnál picit tovább tartotta a testéhez szorítva. A játékvezető érvénytelenítette a találatot, sőt Kuleshov-ot korongfogásért kiállította. A nézőtér háborgott, mivel a játékvezetők késve, a gól után jelezték, hogy előzetesen szabálytalanság történt. 57.51-nél Farkas kapus lejött a jégről, a Vasas emberelőnyben támadott, 58.18-nál mégis Szokolov talált be a vendégek elárvult hálójába. 59.31-nél egy összecsapás után Szokolov 2 percet kapott fogásért, s mivel nem éppen irodalmi kifejezéseket használva reklamált, a büntetése újabb 10 perccel gyarapodott. Az indulatok a mérkőzés végén sem csillapodtak; Garbacz Máté odacsapott Papp Zsombornak, majd mindkét oldalról érkezett „segítség” is Czakó és Darabos személyében, így eléggé feszült hangulatban vonultak az öltözőbe a csapatok.

Ahogyan az várható volt, nagy iramú, izgalmas mérkőzést játszott a két együttes. A fővárosi csapat igazolta jó hírét, kemény küzdelemre késztették a mieinket, akik kiváló hokit produkáltak és végre a sokat emlegetett góllövő ütők is előkerültek. Két napon belül már a második győzelmünket aratjuk az osztrák junior bajnokságban, ami megsüvegelendő teljesítmény. Máthé Csaba vezetőedző nem is fukarkodott a dicsérettel. „Jó iramú mérkőzésen vagyunk túl. A találkozó  első felében vétettünk egy pár hibát, abból kettőt kihasznált az ellenfél, de hamar sikerült javítani és meccsben maradni. Jó kapusteljesítménnyel, remek védekező munkával és nem utolsó sorban kiváló támadás befejezésekkel végül behúztuk a meccset! Sokat dolgoztunk ezért az eredményért!”

Debreceni HK - Vasas SC 7-5 (2-2, 3-1, 2-2)
Gólszerzők:
Szokolov (2), Filep, Kiss T., Darabos, Szigeti és Salló, illetve Czakó, Szlama, Oroszi, Székely-Mádai és Bálint

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok