Öt pont szombaton, három vasárnap

A DEBMIS juniorjai szombaton délben a Slavija Ljubljana csapatával találkoztak a Debreceni Jégcsarnokban, míg az ifik a Hokiklub Budapest együtteséhez látogattak.

Mérkőzések:

A Slavija elleni mérkőzés kiegyenlített játékkal indult, de azonnal kiütközött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Már a 2. percben vezetést szereztünk, a kék vonalról Darabos lőtte be Kuleshov átadását. Egy perc sem telt még el, amikor növeltük a különbséget, Jancsó éles szögből leadott, váratlan lövése is beakadt. 05.21-nél emberfórba kerültünk, ám ezt nem sikerült gólra váltani. 09.21-nél elöl feledkezett a hazai csapat, Urban Zeleznik kozmetikázta az eredményt. A következő akciókból előbb Kuleshov, majd Jancsó veszélyeztetett. 29.21-nél Bernáth Milánt már másodszor szórták ki, a hátrányt azonban gond nélkül kibekkeltük. Aztán egyenlő létszám mellett védett egy méreteset Nagy Péter. 15.37-et mutatott az eredményjelző, amikor Ivácson Roland lépett ki szólóban és szép gólt vágott. A kapura lövéseket 14-7-re nyertük, a vendégcsapat nem volt egyenlő ellenfele a mieinknek.

A második harmadban tovább nőtt a közös csapat fölénye. 25.14-nél Kuleshov lökete pattant be a ljubljanai hálóba, alig 3 perccel később, formás támadás végén Márton Koppányt tűzte rá a korongot, a kipattanót Jancsó lőtte be. 33.01-nél 4 a 4-re ment a játék, amikor Salló talált be Márton Koppány passzából. Három perccel később Molnár Dávid szerzett szép gólt, Salló átadását értékesítette. A Slavija kapust cserélt, Tim Dvorsak váltotta Luka Sotlart a ketrecben, de ezzel nem sikerült megváltaniuk a világot. 4-0-as eredménnyel és 16-7-es kapura lövési mutatóval zártuk a játékrészt.

A 3. harmad elején jobbára mezőnyjátékkal folyt a pályán, továbbra is enyhe hazai fölénnyel. A 43. percben Jancsó Dávid egyedül vitte fel, majd szép csuklómozdulattal az ellenfél hálójába vágta a pakkot.  A küzdő felek úgy tűnt, elérkezettnek látták az időt a felgyűlt gőzök kiengedésére, mert sűrűn követték egymást a kiállítások. A 45. percben Molnár Dávid kapott 2 percet, nem sokkal később ugyanígy járt névrokona, Molnár Máté is, majd előbb Szennyes Csanád, kicsivel később a Popkov-Zeleznik páros következett. Kevéssel Szennyes büntetésének lejárta után szépített a vendégcsapat, akik ki tudja miért, kicsit elkezdtek keménykedni, a mi oldalunkon pedig csökkent a tempó, lazult a koncentráció. Az utolsó percre még jutott egy hazai gól, Kuleshov kerülte meg a vendégek kapuját, felkanyarodott a kék vonal mentén és egy nagy bombát küldött a felső sarokba.

Már az első percek után nyilvánvaló volt, hogy csupán a gólkülönbség a tétje a mérkőzésnek. A minden csapatrészében jobb DEBMIS könnyed játékkal múlta felül a vendégeket, feledtetve a Ljubljanában elszenvedett, előző heti vereséget. Jancsó Dávid mesterhármast jegyzett.

DEBMIS SELECT-Slavija Ljubljana 9-2 (3-1, 4-0, 2-1)


Sokáig gól nélküli döntetlenre állt a közös csapat a Hokiklub Budapest elleni mérkőzése. Az első találatra csaknem 25 percet kellett várni, 24.43-kor Veres Marcell használta ki Pós Bertalan kiállítását. A rendes játékidőben még egy gól született; ezt Filep Zsombor szerezte 44.55-kor, Kozma Ferenc passzát értékesítve. A meccs és a két pont sorsa a hosszabbításban dőlt el, 61.44-nél Lányi Ambrus talált be a fővárosiak kapujába.

György István edző értékelése szerint a Rácz Kristófot és Varga Tamást is nélkülöző közös csapat végig fölényben hokizott, ezt támasztja alá az a tény is, hogy a mieink 45 alkalommal találták el a kaput, míg az fővárosi csapat csak tizenhétszer. A melóval nem volt gond, végig ment előre, darált az együttesünk, de nem voltunk eléggé élesek, nem ment a góllövés. Emiatt hosszabbításra kényszerültünk, de végül is megszereztük a két pontot.

Hokiklub Budapest-DEBMIS Select 1-2 hu. (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
 Vasárnap bizonyos értelemben helycsere történt, a DEBMIS junior ugyanis St. Pöltenben vívta következő mérkőzését, a debreceni ifik viszont itthon játszottak magyar bajnoki meccset a Vasas-Continental ellen.

Mérkőzések:

A hazai csapat végig fölényben játszott a Vasas-Continental együttesével szemben. Több, mint kétszer annyi gólszerzési kísérletünk volt, mint az ellenfélnek (52-24), az eredményesség tekintetében azonban van még mit javítanunk. Szembetűnő, hogy a hét emberfórunkból csak egyet sikerült gólra váltani. A meccset az első sor teljesítménye döntötte el; valamennyi találatunkat (és pontunkat) ők szorgoskodták össze. Az 1. harmadban Filep Zsombor gólja adta meg az alaphangot, majd Kozma Ferenc növelte az előnyt a játékrész végén. A 2. harmad első percében ismét Filep Zsombor volt eredményes, aki meccs végén harmadszor is betalált, beállítva a 4-0-s végeredményt.

György István, a csapat edzője elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után. „Az első két harmadban rendben voltak a dolgok. A srácok motiváltan játszottak, mindenki átérezte; az a tét, hogy maradunk az élbolyban, vagy leszakadunk. A gólokat az első sor szerezte, de a mezőnyben mindenki hozzátette a meccshez a magáét. Mindenképpen figyelemre méltó Filep Zsombor teljesítménye, aki serdülő játékos létére mesterhármast ért el. A 3. harmadra kicsit leült a mérkőzés, talán úgy érezték a játékosok, hogy eldőlt minden, bár egy hokimeccs minimum 60 percig tart. Örülünk a győzelemnek, a három pontnak, ebben a kiegyensúlyozott mezőnyben minden megszerzett pontnak komoly értéke van. A jövőben azért fogunk dolgozni, hogy megszilárdítsuk pozíciónkat a mezőny elején.”

Debreceni HK-Vasas-Continental 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)


Kimerítő, csaknem 11 órás buszozás után érkezett meg a csapatunk St. Pölten-be és máris mehettek a jégre. Ennek megfelelően eléggé ólmosan mozogtak a lábak, az Oknagan pedig lerohanta a mieinket. A nyomasztó fizikai különbség az eredményben is megmutatkozott, az első harmad végén 4-0 állt az eredményjelzőn. A játék képe a 2. játékrészben sem sokat változott, a hazai csapat további két találatot szerzett. A közös csapat becsületére legyen mondva, hogy a 3. harmadra sem feltartott kézzel jöttek ki; Kuleshov, Ivácson, majd újra Kuleshov mattolta a hazai védelmet, döntetlenre hoztuk ezt a harmadot. A végeredmény így sem túl hízelgő a DEBMIS Select-re nézve, november 26-án lehet törleszteni.

Okanagan HE-DEBMIS Select 9-3 (4-0, 2-0, 3-3)
A DEBMIS Select góljait Kuleshov (2) és Ivácson szerezték.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok