Nyertünk, de a neheze ezután következik

Január utolsó hétvégéjén az EBYSL-ben nagy menetelés várt a debreceni juniorokra, szombaton a Győri NEMAK ETO HC, míg vasárnap az Okanagan HCE csapatával kerültek, illetve kerülnek szembe.

A létszámhelyzet ha lehet, még tovább romlott; Lányi, Kiss Tamás, Kuleshov, Rácz Kristóf és Salló után Papp Zsombor, valamint Borbát is kidőlt a sorból. Így Máté Csaba mindösszesen 11 mezőnyjátékost tudott a pályára küldeni, közülük Márton Koppány betegen is vállalta a játékot!

Az 1. harmad mindezek ellenére nem kezdődött rosszul. 01.52-nél a hazaiaktól Szentes került a büntetőpadra, pár másodperccel az emberfór lejárta előtt Kozma kipattanóját Szigeti lőtte be, megszerezve a mieinknek a vezetést. 06.32-nél a gólszerzőt kiküldték 2 percre, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. 10.19-nél szép akció végén Jaroslavov értékesítette Szokolov passzát,- növeltük a előnyünket. Fegyelmezetten játszott az egész csapat, ezzel a létszámmal másra nem is volt lehetőségünk. A harmad két gólos vendégvezetéssel ért véget, 11-14 volt a kapura lövések száma, tehát a győrieknél valamivel többször próbálkoztunk.

A 2. játékrész két debreceni kiállítással kezdődött, előbb Darabos, majd Takács ült le, mindketten bottal akasztásért. A hazai együttes nem tudta a fórjait kihasználni, mint ahogy a mieink sem, de részünkről az volt a lényeg, hogy tartsuk az előnyünket. A harmad során egy-egy találat született mindkét oldalon; 33.13-nél kiváló akcióból Kozma talált be, 38.06-nál Róth kozmetikázott az eredményen. Ez idő tájt kezdett a mieinken kiütközni a fáradtság, fölénybe került a Győr, a hazai gól után a harmad végéig védekeznünk kellett.

A 3. harmad első felében nem esett újabb gól, 51.09-nél viszont Szokolov ugratta ki Jaroslavov-ot, aki szólóból szerezte meg önmaga második, egyben csapata negyedik gólját. 53.41-nél Kozmát állították ki gáncsolás miatt, az előnyt Jancsó használta ki egykori csapatával szemben. A mérkőzés vége felé nagy erővel próbáltak feljebb kapaszkodni a hazaiak, a mieink sokat blokkoltak, keményen és fegyelmezetten védekeztek. A Rába-partiak lehozták a kapusukat is, de mindhiába; 58.09-nél Kozma vette be az üresen álló győri kaput, így három gólos debreceni előnnyel zárult a mérkőzés.

Máthé Csaba vezetőedző ismét az elismerés hangján szólt játékosai helytállásáról. Kiemelte, hogy a győzelem kulcsa a fegyelmezett védekezés volt; már a semleges harmadban megszűrtük a győriek támadásait, ha mégis bejutottak a harmadunkba, ott volt Gönczi Lajos, aki extra teljesítményt produkált, 94,4 %-os hatékonysággal védett. „Az egész társaság szépen dolgozott, a maximumot hozták ki magukból, nagyon nagy munkát fektettek ebbe a mérkőzésbe. Vasárnap hihetetlenül nehéz dolgunk lesz, de még véletlenül sem megyünk feltartott kézzel St. Pöltenbe! Amíg erővel bírjuk, megyünk előre! Remélem, hogy a sérültjeink lassan felgyógyulnak, mert hova tovább elfelejtjük, hogyan kell három sorral játszani!”- fejezte be értékelését Máthé Csaba.

Győri NEMAK ETO HC-Debreceni HK 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)
Gólszerzők:
Róth és Jancsó, illetve Jaroslavov(2), Kozma(2) és Szigeti

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok