Nem vagyunk csúcsformában

Egy héten belül már másodszor indult három napos túrára a DMS junior csapata. Az előző kirándulásról nem őrzünk szép emlékeket, de bizakodtunk abban, hogy az szezon utolsó „háromnaposa” több sikert hoz a mieinknek.

Az ifikre mindössze egy mérkőzés várt ezen a hétvégén, Debrecenben fogadták a Hokiklub Budapest együttesét.

Eredmények:

U 20

12.03. (Ljubljana): HK Slavija Ljubljana-DEBMIS Select  3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Október 15-én és 29-én 9-2, illetve 6-0 arányban nyert a DMS a Slavija ellen, joggal reménykedhettünk tehát a szoros eredményben. Ez a meccs azonban egészen más forgatókönyv szerint zajlott. A hazai csapat már a 4. percben vezetett Voh találatával, aki 15.05-nél emberelőnyből növelte az ljubljanai együttes előnyét. 40.38-kor Cuden használta ki azt, hogy Szokolov, valamint Popkov is a büntetőpadra került és beállította a végeredményt.

Ha hinni lehet a lövésstatisztikának, a hazai csapat végig fölényben hokizott. A mérkőzésen nagyon sok kiállítást ítéltek a játékvezetők, főleg a mieinket sújtották: összesen 44 perc büntetést szabtak ki ránk, a hazaiak 18 büntetéspercével szemben. Ennél jóval kevesebb büntetésperc is elegendő egy mérkőzés eldöntéséhez…


12.04. (Ljubljana) HK Olimpija Ljubljana-DEBMIS Select 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
A helyszínről származó háttér információk híján csak a jegyzőkönyvben rögzített történésekből tudunk kiindulni. Az első harmad eldöntetlen állással ért véget, a hazaiak gyors találatára Salló válaszolt. A 2. játékrészben egyetlen gól született, ezt a 32. percben Cepon szerezte. 59.05-nél a DMS szakvezetői lehozták a kapuból Nagy Pétert, 59.34-nél azonban a ljubljanai csapat üres kapus góllal bebiztosította a győzelmét. Biztosra vehető, hogy a találkozón a hazaiak támadtak többet, Nagy Péter azonban kiválóan teljesített, 42-ből 40 lövést hárított, ezzel elérte a 95,2 %-os védési hatékonyságot.


12.05. (Ljubljana): HK Olimpija Ljubljana-DEBMIS Select 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
A ljubljanai együttes elleni második találkozóját is elveszítette a DMS és a történtek alapján valószínűsíthető, hogy ismét a meccs vége felé fogyott el a csapat. Az 1. harmad után még vezettünk; Darabos használta ki Sever kiállítását. A 2. játékrész közepe felé Subic kettős emberfórból egyenlített, minthogy Fazekas és Bernáth is a büntetőpadra kényszerült. Az első két harmad kiegyenlített játékot hozott, a 3. harmadot azonban nagyon megnyomták a házigazdák; 50.12-nél Ulamec, másfél perccel később Sever talált be, innentől pedig kevés esélyünk volt a felzárkózásra. A kapura lövéseket a 32-28-ra nyerte a HKO, Nagy Péter a kapujára tartó lövésekből 29-et védett.

György István, a DMS junior vezetőedzője a következőket mondta a szlovéniai túráról:A Slavija elleni mérkőzésen mélyen a valós tudásunk alatt szerepeltünk, amelynek rossz passzok, rossz helyezkedés, buta hibák és csapkodó, véletlenszerű hoki voltak a jellemzői. A miénknél lényegesen gyengébb csapattól kaptunk ki, ráadásul a játékvezetők kizárólag minket sújtottak az ítéleteikkel. Az Olimpija elleni vasárnapi mérkőzésen már sokkal jobban ment a játék, bár az ellenfél csapatát az EBEL-keretük tagjaival is megerősítették. A különbséget az jelentette, hogy a csatársoraink közül csak egy (Szokolov, Kuleshov és Salló) jelentett igazi gólveszélyt, a többiek helyzet közelébe is alig kerültek. Az Olimpija elleni második találkozón nyújtottuk a legjobb teljesítményt a hétvégén. Sajnos a 2. harmadban – szerintünk indoktalanul – kaptunk egy kettős emberhátrány, ami megfogott bennünket és már nem tudtunk megújulni. Dolgozott a csapat, de a meccs végére Szokolov sora is elfogyott, mentálisan és fizikailag egyaránt. A hétvégi összeállításban nem tudtunk ennél tisztességesebben helytállni.


U 18 

12.03. (Debrecen): DEBMIS Select-Hokiklub Budapest 3-1 (0-0, 1-1, 2-0) 
Kissé csapkodó hokival indult a mérkőzés, majd jobbára kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. Bár gyorsan kitűnt, melyik a jobb képességű csapat, a passzjáték pontatlanságai miatt a mieink nem tudtak hatékonyan építkezni, a HKB számára viszont jól jött, hogy lehetett a zavarosban halászni. A harmad során két emberhátrányos szituációt sikerült komolyabb gond nélkül kivédekeznünk, mindkét oldalon meddő volt azonban a támadó játék.

A 2. harmadot valamivel aktívabban kezdte a DMS. A 22. percben kaptuk az első emberfórt, ám ezt nem sikerült gólra váltani. 25.21-nél szereztük meg a vezetést, Pós átadása az üresen hagyott Péderi elé került, aki nem hibázott. Egyre nagyobb fölénybe kerültek a mieink, a 8. percben Rácz Kristóf játszotta tisztára magát, a lövése azonban mellészállt. 31.15-nél Kiss Tamás 2 percre kiszállt bottal akasztásért, az előnyt pedig kihasználta a HKB: Szécsi Patrik középtávoli lövése bepattant a vasról. A harmad második felében még kétszer kerültünk emberelőnybe, de a vezetést nem tudtuk visszavenni, 17-9-es kapura lövési mutatóval zártuk a játékrészt.

A 3. harmadban 46.07-nél újra felénk billent a mérleg nyelve; Rácz-Kozma-Kiss akció végén Kiss Tamás korongja becsúszott a vas és a HKB kapusa között. 49.24-nél Filep Zsombort állították ki, Pós Bertalan azonban hátrányban is bemutatott egy szép cselsorozatot és lövéssel fejezte be az akciót. 51.34-nél Kozma Ferenc vette észre a büntetőpadról visszatérő Filepet, jól indított, a szélső pedig elhúzott és laposan bevágta az eléje varázsolt a pakkot.

57.32-nél újabb vendégjátékost szórtak ki a játékvezetők, a HKB azonban nem adta fel; 1.22 perccel a harmad vége előtt Dusan Kapuszta még megpróbálkozott egy időkéréssel és lehozta a kapusát is. A hátralévő időben a fővárosiaknak nem akadt számottevő helyzete, a mieink ellenben 4 alkalommal próbáltak üres kapus gólt szerezni, de a néhány centi mindig hibázott.

Győzelmével a DMS megszilárdította a 4. helyét az EBJL B-csoportjában, a HKB ugyanitt a 8. helyet foglalja el.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok