Nem vagyok elégedetlen

December 6-án délután játszotta a második középszakaszbeli mérkőzését a DHK serdülő csapata. Ellenfelük egy jó erőkből álló, képzett alakulat, a MAC A csapata volt. György József vezetőedző így kommentálta a mérkőzést:

„Az első harmadban jól kezdtünk, megvoltak az emberfórjaink, köztük egy kettős emberelőny is, de a támadásban nem tudtunk maradandót alkotni. Közben Bartókot egy korong mellkason találta, megsérült és kiesett a játékból. Ezután egy emberhátrányos gólt kaptunk, ahol a kipattanót lőtte be az ellenfél, majd ismét hátrányban védekeztük el magunkat, amit azonnal büntetett a vendégcsapat.

A második játékrészre át kellett szervezni a csapatot, de a harmadot többnyire a saját térfelünkön töltöttük; nagyon keményen letámadott a MAC, amit nem tudtunk kompenzálni. A jó védekezésünknek és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően azonban az ellenfél nem szerzett további gólokat.

A harmadik harmadra ismét át kellett szerveznem a csapatot. Néhány játékos nem tudott magára találni, nagyon sok hibát vétettünk, nagyon nehezen tudtuk felvenni a ritmust a jól képzett ellenféllel szemben, amelyik nem hagyott időt és teret a gondolkodásra. Ennek ellenére Szabó Kornél megszerezte a csapatunk egyetlen gólját, ami elsősorban a kiválóan játszó Spakovszky letámadásának volt köszönhető. A találatnak csak 5 másodpercig örvendhettünk, ennyi ideig csillant fel a remény, mert a kezdő bedobásból az ellenfél megfogta a korongot és mindenkit kicselezve lőtte ki a rövid felsőt. Ezután már kevés pozitív dolog történt, teljesen összezavarodtunk, kivéve a kapusunkat, aki végig állta az ostromot és meggátolta, hogy még nagyobb különbség alakuljon ki. Antek Tamás 45 lövést kapott és a szezon egyik legjobb kapusteljesítményét nyújtotta.

Nem vagyok elégedetlen, mert nagyon képzett ellenféllel kellett felvenni a versenyt. Ám az roppantul zavar, hogy nem hisszük el; többre vagyunk képesek! Biztos, hogy több van ebben a csapatban, de lélektani és erőkifejtési gondok miatt a kihívásra mi nem jobb játékkal válaszolunk, hanem úgy, hogy a szintünk alatt teljesítünk.”

Debreceni HK-MAC A  1-5 (0-2, 0-0, 1-3)
Gólszerzők:
Szabó K., illetve Strenk (2), Németh, Kreisz és Tornyai

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok