Nem sok hiányzott a pontszerzéshez

Komoly ellenfelet kapott junior együttesünk csütörtökön este, az UTE csapata látogatott el a Debreceni Jégcsarnokba.

A lila-fehérek a Hokiklub 7-1 arányú legyőzésével hangoltak az osztrák bajnokságra, legyőzték a MAC együttesét is, igaz, hogy a Znojmo elvitte Újpestről a 3 pontot, ám a Znojmotól kikapni nem szégyen. Egyértelmű volt, hogy a mieinknek alaposan fel kell kötni a nadrágot, ha ezen a meccsen helyt akarunk állni.

Közepes iramban kezdődött el a mérkőzés, a vendégek valamivel veszélyesebbek voltak, de leginkább a mezőnyben folyt a játék. A védelmek mindkét oldalon jól álltak a lábukon, a vendégek gond nélkül kivédekezték Pokorny és Fekete, a mieink pedig Kriukov kisbüntetését. A kapura lövések (4-6) jól mutatják, milyen kevés lehetőséget teremtettek a csapatok.

A 2. játékrészt kimondottan jól indították a mieink. Markov már az első percben szép szólót vágott ki, aztán a befejezésre már nem maradt ereje. Pár másodperccel később Rácz Kristóf tört ki az újpesti védők közül, majd Yakimchuk célozta meg a kaput, ám a pakk nem ment át Márkus mamutja alatt. A 3. percben előbb Rácz, majd Filep veszélyeztetett, nem sokkal később Filep és Kozma vezetett formás akciót, Yakimchuktól pedig a döntő pillanatban pattant el a korong. Virág Csaba, az UTE vezetőedzője érzékelte, hogy a csapata gondban van és időt kért. Fél perccel később Gönczinek kellett nagyot mentenie, 30.56-nál azonban már ő is tehetetlen volt; Zsigmond Bence átadását Zsigmond Áron lőtte be, most sajnálhattuk igazán a harmad elején kihagyott lehetőségeket. Élesedett a küzdelem, 33.09-nél Rácz Kristófot állították ki, majd Szigeti és Béres párosa ült ki a büntetőpadra. 38.25-nél Nagy Zalánt korongfogásban találták vétkesnek, őt is kivonták a forgalomból. Egy percet sem töltött a büntetőpadon, amikor Mansson kihasználta az emberfórt; egyéni akcióból vette be Gönczi kapuját. A pályára visszatérő Nagy Zalán megjegyzést tett, amiért 10 perces fegyelmi büntetéssel sújtották. A kapura lövések tekintetében 14-9 arányban mi voltunk a jobbak, de a vendégek nagyobb hatékonysággal használták ki a helyzeteiket.

A 3. harmadot Csúvár kiállítása vezette be, késői ütközésért kapott kisbüntetést. Az emberhátrányt némi nehézséggel bár, de kivédekeztük. 46.53-nál tovább nőtt a lilák előnye; Mansson furcsán pattanó lövése betalált, a svéd légiós már a második gólját szerezte. 49.46-nál sikerült szépíteni; ide-oda pattogott a korong az újpestiek kapuja előtt, aztán Yakimchuk a hálóba kotorta. Jan Bylesjö időt kért, nyilván „ráküldte” a debreceni legénységet a vendégekre. Támadott is a hazai együttes, 52.06-nál azonban ráfújtak egy technikai kibüntetést a mieinkre. A vendégcsapat Béres révén gyorsan kihasználta a lehetőséget, így 52.39-nél már 3 góllal, vezettek és azt hitték, ezzel be is fejeződött a találkozó. A hazaiak azonban nem adták fel a harcot, 58.45-nél Foltin talált be és még ekkor sem volt vége a mérkőzésnek. 59.15-nél a hazai szakvezetők lehozták a kapust és a mieink ki is használták a kínálkozó lehetőséget; 59.48-nál Rácz Kristóf gólja látótávolságra hozta fel a csapatot. A srácok az utolsó másodpercig küzdöttek, ki tudja, mi történik, ha nem csak 12 másodperc van hátra?!

A debreceni együttes tompán és defenzíven játszott az első harmadban. A 2. játékrész elején visszataláltak a tőlük megszokott harcmodorhoz és mentalitáshoz, de egy emberhátrányban esett UTE-gól megtörte a lendületüket. Az UTE roppant kellemetlen stílusú, masszív, jó csapat, mondhatnánk, túl jó ahhoz, hogy velük szemben majdnem 50 percig kihasználatlanul hagyjuk a lehetőségeinket. Azonban a 2. harmad elején és a találkozó végén mutatott játékkal a fiúk bebizonyították, hogy számukra nem lehetetlen feladat a lila-fehérek legyőzése. A szezon csak most kezdődött, lesz még módjuk a revánsra.

Jan Bylesjö és Stefan Falk reálisan értékelte meg a történteket: „Az első harmadban nem tudtunk eljutni arra a szintre, amelyen játszani szoktunk. Hagytuk, hogy az UTE irányítsa a játékot és helyzeteket alakítson ki a védekező harmadunkban, amit mi általában nem szoktunk megengedni. Szerencsére gólt nem tudtak elérni. A második játékrészben elkezdtünk a saját szintünkön hokizni, különösen az első 8-9 percben. Sajnos az UTE gólt szerzett, melyet egy második követett, kevéssel a játékrész vége előtt. Számos pontszerzési lehetőséget teremtettünk, de nem jutottunk be elégszer a kapu elé. A harmadik harmadban gond volt az átmenetekkel, hiányzott a fegyelem és a gyorsaság. Amikor elkezdtük gyorsabban járatni a korongot, sikerült gólhelyzeteket kidolgozni. Az utolsó percekben két gólt szereztünk, de nem tudtuk elérni a végső célt, hogy hosszabbításra vigyük a mérkőzést.”

2018.09.20. 18.20 Debreceni Jégcsarnok
EBYSL 10/U 20 34
Debreceni HK-UTE 3-4 (0-0, 0-2, 3-2)
Gólszerzők:
Yakimchuk, Foltin és Rácz Kr., illetve Mansson (2), Zsigmond Á. és Béres

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok