Nem sok esély adódott

U 20-as együttesünk a hétvégén két hazai mérkőzésen fogadta a MAC csapatát. A szombat délutáni találkozó előtt a mieink 21 pontjukkal az A-csoportos bajnoki tabella 3. helyét foglalták el, a minket követő fővárosiak 18 ponttal álltak.

Papírforma szerint tehát inkább nekünk állt a zászló, az aktuális csapatlista alapján viszont megjósolható volt, hogy nagyon nehéz feladatok előtt állunk.

A mérkőzés kezdetén azonnal nekünk ugrott a vendégcsapat és 02.56-nál Kedves góljával megszerezték a vezetést. 09.39-nél Galántai gyötörte be a sokadik kipattanót. 12.10-nél emberfórba kerültünk, de 12.42-nél egy eladott koronggal Grkovic indult meg és értékesítette a helyzetet. A 3. gól után a debreceni szakvezetés időt kért, kicsit feljebb is kapcsoltak a mieink, de változatlanul a MAC volt a veszélyesebb. A harmad végén két hazai kisbüntetés, majd egy vendég-fegyelmi következett, az eredmény azonban nem módosult.

A 2. harmadban a játék képe érdemben nem változott. A 25. percben egyszerre két vendégjátékos is a büntetőpadra került, a dupla fór kihasználatlan maradt, alig egy perccel később aztán Gönczi Lajos is két percet kapott. 27.27-nél Nagy Zalán is kiszállt, ezúttal a MAC került kettős emberelőnybe, amelyet egy kapu előtti tumultus után Tóth értékesített. A jégen folytatódott a küzdelem, egymást érték a kiállítások. Továbbra is a vendégek voltak fölényben; 24.27-nél Ritter, négy percre rá Csicsák talált be, majd 39.04-nél Filep szép hosszú sarkos találattal végre kozmetikázott az eredményen.

A 3. játékrészben folytatódott a küzdelem, sok kiállítással, a vendégek öt, a mieink két alkalommal kaptak 2 perces kisbüntetést. A harmad egyetlen gólja az 56. percben esett, szép támadás végén Darabos lőtte be Yakimchuk átadását, kihasználva az éppen aktuális emberelőnyt. Az utolsó két percre is jutott egy-egy kiállítás, de az eredmény már nem változott.

A mérkőzésen az utolsó percig hajtott, küzdött a debreceni legénység, de nem tudták pótolni több meghatározó játékos hiányát. A MAC azonban úgy is nagyon kemény dió lett volna, ha a mieink a legjobb összeállításban lépnek a jégre. Jan Bylesjö és Stefan Falk visszafogottan nyilatkozott:

„Az első és a második harmadban a MAC keményebben harcolt, mint a mieink. A harmadikban szándékaink szerint felvettük velük a versenyt, de még mindig messze voltunk a megszokott szintünktől. Reméljük, ez változni fog a következő játéknapon!”

Debreceni HK - MAC 2-6 (0-3, 1-3, 1-0)
Gólszerzők:
Filep és Darabos, illetve Kedves, Galántai, Grkovic, Tóth, Ritter és Csicsák

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok