Nem játszottunk jól, de nyertünk

A budapesti Development Weekend 2. játéknapján, szeptember 29-én, a DHK juniorjai a HC TWK Innsbruck együttesével mérkőztek meg.

Mivel az ellenfél még 8 meccs után is pont nélkül állt az EBYSL A-csoportjában, joggal bízhattunk abban, hogy a mieink Ivanov Anton távollétében is megismétlik a Vienna Capitals ellen nyújtott teljesítményüket.

Az 1. harmadban fölényt harcoltunk ki, sokat lőttünk kapura és három gólt szereztünk, az első kettőt Rácz Kristóf, a harmadikat Kocsis Patrik révén. A 2. játékrészben folytatódott a debreceni fölény, de csak egyetlen találat született, azt is az innsbrucki Zöschg lőtte, kihasználva Foltin Vencel kisbüntetését. A 3. harmadban újra beindult a gólgyártás, 46.17-nél Rácz Kristóf már a 3. találatát érte el, aztán Filep és Szigeti folytatták a sort, míg az ellenfél csak egy pontot tudott szerezni. A debreceni juniorok ezen a találkozón nem játszottak különösebben jól, viszont ezúttal is ponterősek voltak. A két mérkőzésen 6 pontot gyűjtöttek, 12 gólt szereztek és mindössze kettőt kaptak.

A Bylesjö-Falk edzőpáros meccsértékelője következik: „Az első játékrész volt eddig az egyik legrosszabb harmadunk. Még szerencse, hogy az eredmény nem tükrözte a játék képét és 20 perc után úgy jöhettünk le a jégről, hogy 3 gólt lőttünk, de egyet sem kaptunk. A 2. harmadban sikerült újítani és egy szinttel feljebb lépni. Furcsa, hogy ebben a periódusban nem szereztünk gólt, egyet azonban kaptunk. A 3. harmadban továbbra is ezen a szinten hokiztunk, háromszor vettük be az ellenfél kapuját és beállítottuk a 6-2 arányú végeredményt. Végső soron jó jel, hogy akkor is tudunk gólokat szerezni, amikor nem játszunk jól. Egy gólt emberhátrányban értük el és minden harmadban legalább 14 alkalommal lőttünk kapura. Ez azt jelzi, hogy a 60 perc alatt végig veszélyt jelentettünk.”

[EBYSL 65]
Debreceni HK – HC TWK Innsbruck 6-2 (3-0, 0-1, 3-1)
Gólszerzők:
Rácz Kr.(3), Kocsis, Filep és Szigeti, illetve Zöschg és Ludin

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok