Nem indult jól a hétvége

Hétvégi túrájuk első állomásán junior csapatunk szombaton este St. Pölten-ben lépett pályára.

Ellenfelük az Okanagan Hockey Club együttese volt, akik a legutóbbi öt meccsükből ugyan négyszer vesztesként hagyták el a jeget, de ezzel együtt is kiszámíthatatlan, veszélyes csapatként tarthattuk őket számon.

A hazai gárda kezdte jobban a találkozót, 05.37-nél már vezettek, a góljukat Müller szerezte. 14.22-nél az Okanagan orosz légiósa, Kurochkin növelte a St. Pölten előnyét. A harmad második felében háromszor kényszerültünk emberhátrányba, de mindegyiket sikerült kivédekezni. Az 1. harmadot az Okanagan fölénye jellemezte.

A 2. játékrészben változott a játék képe, a mieink egyre inkább átvették a meccs irányítását. Ennek ellenére 24.00-nál Tröthan révén újra betalált az St. Pölten, akik így már három góllal megléptek.

A debreceni legénység a 3. harmad elején döntetlenre javította az eredményt: 41.44-nél Jaroslavov használt ki egy emberfórt, 46.40-nél Kuleshov gólja következett, 50.08-nál pedig Filep révén egyenlített a vendégcsapat. Fordítani azonban nem sikerült, az 54. percben Prosenz, majd egy percen belül Kurochkin is betalált, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Máthé Csaba vezetőedző a találkozó után elmondta, hogy a meccs elején lerohantak minket, képtelenek voltunk tartani a hazaiak iramát, akik agresszíven játszottak, sokat ütköztek, ami nem ízlett nekünk. A 2. harmadban kezdtünk magunkra találni, de egy figyelmetlenség nyomán újabb gólt kaptunk. A 3. harmadban módosítottunk a taktikán, ennek eredményeként feljöttünk döntetlenre. Sajnos a túlzott akarás miatt kétszer is hibáztunk, leindítottak minket, így két gólos vereség lett a vége. Értékelni kell azonban, hogy vert helyzetből ismét fel tudtunk állni. Nagy gondot jelent, hogy Papp Zsombor és Szokolov Artyom is megsérült, holnap nélkülük kell helytállnunk.

Okanagan Hockey Club - Debreceni HK 5-3 (2-0, 1-0, 2-3)
Gólszerzők:
Kurochkin (2), Müller, Tröthan és Prosenz, illetve Jaroslavov, Kuleshov és Filep

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok