Nem hoztunk pontot az első rájátszás meccsről

Kedden este a Tüskecsarnokban játszotta le első rájátszás mérkőzését a mieink junior csapata, a MAC együttesével szemben, azaz az alapszakasz harmadik és negyedik helyezettje küzdött meg egymással.

Utoljára decemberben találkozott a két csapat, akkor a fővárosi együttes biztosan győzött.

Az 1. harmad során többet támadott a hazai csapat, kétszer annyit lőttek kapura, mint a mieink. Gyorsan megszerezték a vezetést is, a 4. percben Kreisz talált be, majd 12.39-nél Kedves átadásából újra eredményes tudott lenni. A 2. játékrészben is maradt a MAC fölénye, a 30. percben viszont emberelőnybe kerültünk, ezt 32.07-nél Rácz Kristóf váltotta gólra. A 35. percben Filepet állították ki, azonban a MAC emberfórját sikerült kivédekeznünk. A 3. harmadban javarészt kiegyenlített volt a játék, a debreceni legénység hajtott az egyenlítésért. 48.40-nél a MAC-ból Galántai került a büntetőpadra, de a fór kihasználatlan maradt. Az 54.08-nál kettős emberfórba kerültünk, Jan Bylesjö pedig időt kért. A MAC védelmét ismét nem sikerült áttörni, így 57.30-nál a vendégek szakvezetői lehozták Gönczit a kapuból. A kockáztatás nem végződött jól, pár másodperccel később Dóczi betalált az üresen maradt debreceni kapuba. Gönczi Lajos visszatért a jégre, majd az utolsó percben ismét lekorcsolyázott, egy másodperccel a dudaszó előtt pedig Ritter állította be a végeredményt.

A debreceni együttes sokáig egygólos vezetésen tartotta a fővárosi csapatot, a meccs végén kapott két üres kapus góllal nyílt ki az olló a küzdő felek között. A mieink emberelőnyös játéka nem volt eléggé hatékony, ennek következtében a többet támadó MAC nyert és a párviadalban 1-0-ra vezet. A visszavágásra február 26-án, Debrecenben nyílik lehetőség, azon a találkozón viszont feltétlenül nyernünk kellene.

JAN BYLESJŐ és STEFAN FALK a következő elemzést adták a találkozóról:

„Játéktervünkben egy olyan forgatókönyvet dolgoztunk ki, amelyik kevés góllal számolt és a hatékony támadó játékot a jó védekezésre építette. Sajnálatos módon az első harmadban kétszer is betalált az ellenfél. A 2. harmadot megnyertük, sokáig 2-1-re állt a találkozó. A mérkőzés végén levittük a kapusunkat is, de az egyenlítés helyett 3-1 lett az eredmény és a hátralévő időben már nem tudtunk visszajönni mérkőzésbe.”

MAC – Debreceni HK 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)
Gólszerzők:
Kreisz(2), Dóczi és Ritter, illetve Rácz Kr.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok