Nem csak a játékban volt nagy csata

A Pesterzsébeti HC csapata látogatott el szeptember 13-án este a Debreceni Jégcsarnokba. Az erzsébetiek régi nagy riválisai a mieinknek, a vetélkedés már régebben elkezdődött.

Nem mondhatjuk, hogy csupa kellemes emléket őrizünk róluk, az elmúlt szezon végén, a helyosztók során többször is borsot törtek a fiaink orra alá. Biztosra vehettük, hogy kemény csata elé nézünk, különösen azt figyelembe véve, hogy a vendégcsapat játékosai nem az önuralmukról híresültek el.

Az 1. harmadot Kaskötő Levente kiállítása vezette be, már 01.18-nál a büntetőpadra került. Eleinte a vendégcsapat hokizott lendületesebben, a mieink azonban lassan felvették fel a meccs tempóját. 09.23-kor Ivanov a saját harmadában vette fel a pakkot, végigkígyózott az egész pályán és elegáns mozdulattal a PHC hálójába csúsztatta. A gól után hullámzó játék folyt a pályán, főként a mezőnyben. 15.35-kor egyenlítettek az erzsébetiek, Antal Norbert tuszkolt be egy kipattanót. Döntetlennel ért véget a harmad, a vendégek szemmel láthatóan arra játszottak, hogy fizikailag megfélemlítsék a mieinket, ennek ellenére az első etapban összesen egy kiállítást fújt a játékvezető, azt is a mieink ellen…

A 2. játékrészben csak 32 másodpercet kellett várni az első kiállításra, ezúttal Diószegi volt az áldozat, röviddel később Ivanov következett. 22.37-nél Hódi is megkapta a maga 2 percét akadályozás miatt. Ebben a periódusban uralták a játékot a mieink. 25.13-nál az első debreceni sor támadta erőteljesen a vendégkaput, két nagy helyzet után a szemfüles Bartók talált be, újra vezettünk! 28.52-kor a játékvezető váratlanul fejelés miatt zuhanyozni küldte Antal Simont, a nézők jó része értetlenül állt a történtek előtt… 30.24-nél Hódi próbálta megállítani a debreceni gépezetet, ami a szabályok szerint két percet ért. 30.27-nél született meg az újabb hazai találat; Kókai kék vonalas bombája akadt be. A vendégcsapatnál kezdett elszakadni a cérna, gyors egymásutánban négyszer kényszerültek a büntetőpadra. 39.00-nál Bartók értékesített egy emberelőnyös szituációt, az erzsébetiek pedig elkezdtek vadászni a hazaiakra.  A jégen pillanatokon belül egymásnak estek a játékosok. A verekedés után egy tűt sem lehetett elejteni a büntetőpadokon, mindkét oldalon négyszer 2+2 perc került kiszabásra, a fővárosi csapatból Hódi 2+2+2 percet, a mieink közül Belomoev 2+2+10 percet kapott.

A szünetben hiába reménykedtünk, hogy az erzsébetiek lehiggadnak, a 3. harmadban is tovább folytatták a minduntalan durvaságba átcsapó játékot. Az első hat percben ketten kerültek közülük büntetőpadra. 48.23-nál egy eladott korongból szépített a vendég együttes, Horváth Tamás talált be, Dobos Tamás pedig a felzárkózásban bízva, gyorsan időt kért. Emberhátrányban persze nem könnyű, márpedig két perc sem telt el és a gólszerző máris büntetőpadon csücsült. A játék képe nem változott akkor sem, amikor Sándor Bencére ráfújtak 2+10 percet. A PHC többször is hátrányba kényszerült, 59.01-nél ugyan lehozták a kapusukat is, de egy újabb szabálytalanság végleg eldöntötte a sorsukat.

GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző érthető módon a szokásosnál kicsit indulatosabban értékelte a meccset. „Az első harmadban talán még beszélhetünk jégkorongról az ellenfél részéről, a játékvezető azonban túl elnéző volt velük szemben, ezért egyre jobban feszegették a szabályosság határait. A 9. percben Ivanov egyéni akciójából megszereztük a vezetést, majd a 15. percben egy elvesztett buli után későn jöttünk ki blokkolni és a kipattanót Belomoev nem tudta hárítani. A második harmadban az ellenfél nem sokat foglalkozott a koronggal, egyre másra jöttek az alattomos ütközések. A 25. percben Bartóknak sikerült egy kipattanót értékesíteni. A 28. percben Antal Simon ütközését (a videó alapján is teljesen érthetetlen módon) végeleges kiállítással sújtották. Miután a 30. percben Kókai húzott lövése betalált, az ellenfél csak a megfélemlítésünkön dolgozott. Ez sikerült is, teljesen szétestünk, ennek ellenére a harmad utolsó percében Dorogi nagyszerű passzát Bartók értékesítette. A gólöröm pillanatában a PHC 98-as számú játékosa durván leütközte Ivanovot, a 23-as Dorogira ment rá, az ellenfél kapusa váratlanul kiütötte Diószegit a botossal, ezalatt a 98-as játékos a hátán fekvő Ivanovot 4-5 alkalommal nagyon keményen fejen ütötte. A harmadik harmadban már csak az volt az elvárásom, hogy pörgessük le a mérkőzést. A találkozót nézve összességében úgy láttam, hogy fizikailag jól állunk. Voltak hiányosságok a játékszervezésben, ebben még sokat kell javulnunk. "Sajnos ezzel az ellenféllel nem lehet játszani a jégkorongot, mindig arra kell figyelni, nehogy lesérüljön valaki. Természetesen teljesen elfogadhatatlannak ítélem ezt a játékstílust, de ilyen esetekben a játékvezetőknek kellene sokkal határozottabbnak és következetesebbnek lenniük.”

Debreceni HK-Pesterzsébeti HC 4-2 (1-1, 3-0, 0-1)
Gólszerzők:
Bartók (2), Ivanov és Kókai, illetve Antal és Horváth T.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok