Nehéz percek és győzelem Újpesten

Újpesten vendégszerepelt október 5-én este a DHK U 18-as alakulata. Az esélyek a mieink mellett szóltak, már ami a papírformát illeti.

A meccset megelőzően a debreceni legénység mindösszesen 1 pont veszteséggel a tabella 3. helyén tanyázott, míg a fővárosi alakulat 6 ponttal a 8. helyet foglalta el. Intő jel volt azonban az UTE legutóbbi fellépése, ugyanis szombaton végig fölényben játszva, idegenben nyertek a Jegesmedvék ellen. A reális előjelek tehát közel egyenlő erők küzdelmét ígérték, melynek során a folyamatos koncentráció, a kemény, fegyelmezett védekezés és a kreatív támadójáték lehet a jó eredmény kulcsa.

A debreceni kapuban Ambrus Levente kezdte a mérkőzést. Az első kiállítást mi könyvelhettük el; 04.51-nél Markov-ot állították ki, de a hazai csapat nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel. 07.28-nál szereztük meg a vezetést, a jégre nemrég visszatért Markov kipattanóját Takács Benedek értékesítette. 14.54-nél emberhátrányba kerültek a hazaiak és a mieink gólra váltották a fórt: Kozma talált be Takács passzából. Az első harmad vendégfölény jegyében telt el és kétgólos vezetésünkkel zárult.

A 2. játékrészt Sándor Bence kiállítása vezette be, de ezt a hátrányt is sikerült kivédekezni. 25.31-nél azonban szépített az UTE, a gólt Béres szerezte. 34.37-nél Fórián kapott 2+10 percet térdhasználat miatt, majd alig több, mint egy perccel később Markov is kiszállt bottal lökésért. A nehéz szituációt remekül kezelték a mieink, a hátrányból nem kaptunk gólt, sőt 39.54-nél Filep értékesített egy előnyt, visszaállítva a két gólos különbséget.

A 3. harmad elején az UTE jelezte, hogy nem adják fel, 40.46-nál Pápa találatával sikerült feljebb zárkózniuk. Keményen támadott az egyenlítésért a hazai együttes, a mieink azonban óriásit küzdve hárították az UTE akcióit. 57.59-nél a lila-fehérek szakvezetője időt kért, majd lehozta a kapust is. Mindez hiábavalónak bizonyult, a debreceni gárda tartotta az egygólos különbséget.

Szilágyi Levente edző a találkozó után elismerően nyilatkozott a mieink teljesítményéről. Elmondta, hogy az 1. harmadban két szép góllal megérdemelten kerültünk előnybe, majd a kicsit szürkébbre sikerült 2. harmadot követően önfeláldozó játékkal bebiztosítottuk a győzelmet. A csapat minden egyes tagja dicséretet érdemel kiváló játékáért. Ezzel a sikerrel a mieink feljebb léptek a tabellán, jelenleg 14 ponttal a második helyen állnak az ifj. Ocskay Gábor JA együttese mögött.

UTE-Debreceni HK 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
Gólszerzők:
Béres és Pápa, illetve Takács, Kozma és Filep

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok