Negyven perc után még döntetlenre álltunk

November 29-én este a HC Orli Znojmo junior együttesével játszottak osztrák bajnoki mérkőzést a mieink. A találkozó előtt a debreceni alakulat 29 pontjával az BBYSL B- csoportjának 4. helyét foglalta el, a Znojmo volt az ötödik 24 ponttal.

Mivel azonban tudjuk, hogy minden mérkőzés más és más, a korábbi meccsek eredményeiből aligha lehetett a napi formára következtetni.

A vendégek nagy iramban kezdték a találkozót, gyorsan korcsolyáztak, sokat ütköztek, nyilván a tekintélyszerzés szándékával. Az 1. harmad elején oda-vissza hullámzott a játék, de inkább a cseh együttes játszott fölényben. A 6. percben Jonas Adam-ot állították ki gáncsolásért. Az előnyben támadtak a mieink, de közbeszólt Sigmund kontrája, amit a cseh támadó góllal fejezett be. 10.02-nél ismét Jonas ült ki a büntetőpadra, de a fórt nem tudtuk gólra váltani.  A 12. percben Nagy Zalánt küldték le, a hátrányban azonnal megindult Yakimchuk és jobbról bekanyarodva a hálóba vágta az egyenlítő gólunkat. 15.30-nál a gólszerzőnk a büntetőpadra került, a mieink azonban jól bekkeltek. Két másodperccel a büntetés lejárta után Bazala bekotort egy kipattanót, számunkra peches góllal szerzett vezetést az ellenfél. 18.28-kor megint hátrányba kerültünk, túl sok játékosunk volt a jégen, alig egy perccel utóbb azonban Filep is kiült. A dupla fórt gólra váltották a znojmóiak, Jonas kék vonalas lövése beakadt, a vendégek fölényével zárult az 1. harmad.

A 2. játékrészt jobban kezdték a mieink, 23.24-nél Rácz Kristóf jó átadását Filep bevágta, elkezdtük a felzárkózást. A 32. percben gyors kontrát vitt a Znojmo, Gönczi azonban nagy bravúrral hárított. A 33. percben Ivanovot küldték le, a hátrányban Rácz Kristóf ugrott ki veszélyesen, de a kapu fölé durrantotta a pakkot. A 34. percben Kosnar, majd Pis került a büntetőpadra, kettős emberfórban játszhattunk. 36.22-nél Filep jó keresztpasszát Rácz Kristóf lőtte az ellenkező sarokba. Kiegyenlítettük az állást, szimpla fórban viszont már nem sikerült betalálni. Ebben a harmadban bátran és eredményesen hokiztak a mieink.

A 3. harmad első percében Rácz vitt egy újabb szólót, de nem sikerült a kapuba találnia. 43.31-nél ritka szerencsés góllal jutottak vezetéshez a vendégek, a hazai kapu előtt két játékos összeütött és a pakk Kosnar botjától a hálóba pattant. 43.53-nál Jonas ezúttal 2+ 10 percet kapott, nem sokkal később Klus sima kettőt, de az eredmény nem változott. Az 50. percben a debreceni kapu mögött Kosnar fejbe csapta Darabost (korong nem volt a közelben), a sértett elégtételt vett magának, a bunyó és a meccs Darabos, Kosnar és Pilek számára egyaránt 5+20 perces büntetéssel zárult. 5 a 4 ellen folytatódott a mérkőzés, amiből a Znojmo jött ki jobban; egy kontra végén Gönczi bravúrral hárított, a kipattanót viszont Sigmund értékesítette. A második gólt kaptuk emberelőnyös szituációban… Ezek után sem adták fel a mieink, 55.29-nél emberfórban Rácz Kristóf átadásából Kriukov vágta a vas alá a pakkot, egy gólra zárkóztunk fel. A hazai szakvezetők lehívták Gönczit a kapuból, de Szigeti kisbüntetése nyomán egy időre vissza kellett állnia. A debreceni legénység az utolsó pillanatig rohamozott; 5 másodperccel a dudaszó előtt lőttünk egy vasat, a cseheknek viszont több üres kapus próbálkozása is kimaradt.

A Znojmo együttesében fizikailag erős, gyors, kemény csapatot ismertünk meg, kár, hogy néhány játékosuk észrevehetően hiányzott a Fair Play szabályaival kapcsolatos oktatásról. A mieink bátran és jól harcoltak, megállták a helyüket. A mérkőzésen a speciális játékhelyzetek döntöttek, sajnos két emberelőnyben bekapott gól túl sok egy ilyen színvonalon hokizó alakulattal szemben.

Következzék Jan Bylesjö és Stefan Falk összefoglalója a mérkőzésről:

„A Znojmo nagy iramban, sok ütközéssel indította a mérkőzést, így az 1. harmadban gyakran védekezésre kényszerültünk. A 2. harmadban már többet támadtunk és számos gólszerzési lehetőséget teremtettünk. A 3. játékrész eléggé kaotikus volt a sok kiállítás miatt, de több emberelőnyös lehetőséget is kaptunk, melyek közül egyet sikerült kihasználni. Elfogadhatatlan viszont, hogy két gólt is kaptunk, amikor emberfórban játszottunk. Ezen dolgoznunk kell a következő mérkőzésig.”

Debreceni HK - HC Orli Znojmo 4-5 (1-3, 2-0, 1-2)
Gólszerzők:
Yakimchuk, Filep, Rácz és Kriukov, illetve Sigmund(2), Jonas, Bazala és Kosnar

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok