Négy pontnál tartunk

Ha lehet hinni az előzetes esélylatolgatásnak, a szeptember 30-ai ellenfél kicsit könnyebbnek ígérkezett a Linz csapatánál.

Az innsbruck-i alakulat – miután előző nap 3-1-re elbukta az UTE elleni meccsét –  pont nélkül, -13-as gólkülönbséggel szerénykedett az A-csoport végén, míg a jó formát produkáló debreceni legénység 11 pontot szerzett a B-csoportban. Nyilván ilyenkor fennáll a veszélye annak, hogy a mieink egy kicsit „lazábbra veszik a figurát” és megnehezítik saját dolgukat. Reméljük azonban, hogy ezúttal is hatni fognak Jason Morgan intelmei.

A nyitó harmad első felében egymás után kétszer is emberhátrányba kerültünk, 02.59-nél és 07.31-nél egyaránt Kuleshov került a büntetőpadra. A vendégek 14.03-nál kerültek hátrányba; amit gyorsan gólra is váltottunk, Salló okosan lőtte be Darabos Krisztofer átadását. Egy gólos vezetésünkkel ért véget a játékrész. Bár egy emberfórunkat nem tudtuk kihasználni, gólra törőbben játszottunk, 25-13-ra nyertük a kapura lövéseket.

A 2. harmadban mindössze 16 másodperc telt el a korongbedobás után, amikor Zeiner távoli lövése beakadt, egyenlített az Innsbruck. A bekapott góltól kissé zavarba jöttek a mieink, hiába játszhattunk gyors egymásután kétszer is emberfórban, mindegyik elúszott. Ezután két hazai kiállítás következett, de mind a kettőt sikerült kivédekezni. Jobbára fölényben hokiztunk ebben a játékrészben is; 17-6 volt a kapura lövések aránya, az eredményjelző viszont 1-1-et mutatott.

A 3. harmad valamivel jobban kezdődött; 42.55-nél emberhátrányba került a vendégcsapat, ezt 43.47-nél Salló használta ki, Darabos passzát értékesítette. Az 50. perc után három vendég- és egy hazai kiállítás borzolta a kedélyeket. Az eredmény 58.31-ig nem változott, akkor, röviddel azután, hogy kiegészültek, Zeiner kiegyenlített. Szinte biztosnak tűnt, hogy éppen úgy, mint tegnap, „túlórázásra” lesz szükség. A harmadra az nyomta rá a bélyegét, hogy négy emberfórból mindössze egyet tudtunk gólra váltani.

A döntéshez ezúttal nem kellett a büntetőlövésekre várni; 63.10-nél Markov korongját Rácz Kristóf szép egyéni akció végén elegánsan helyezte be a innsbrucki hálóba.

A vártnál nehezebb mérkőzés java részében ide-oda hullámzó játék folyt a jégen. A debreceni legénység sok gólszerzési lehetőséget teremtett, ám többször hibáztunk kidolgozott helyzetben és az innsbrucki kapus is kiválóan védett. A HCI kontrákra épülő taktikája sokáig eredményesnek bizonyult, de végül nagyot küzdve sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Némi szerencsével a rendes játékidőben is nyerhettünk volna.

Debreceni HK- HC TWK Innsbruck 3-2 hu. (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Gólszerzők:
Salló (2) és Rácz, illetve Zeiner (2)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok