Nagyon fontos mérkőzésen nyertünk

Mind a magyar bajnokság, mind az EBJL alapszakaszának végkimenetele szempontjából nagy jelentőségű találkozóra került sor december 5-én a Debreceni Jégcsarnokban, ahol a mieink az UTE együttesét fogadták.

A debreceni legénység mindkét tabellán a 3. helyet foglalta el, a lila-fehérek 3 pont hátránnyal követték a mieinket a magyar, 4 pontos hátránnyal az osztrák pontvadászatban. A hazai együttesben először kapott helyet Filep Zsombor, aki  csapatunk egyik legjobbja volt a kedd esti  UTE-DHK junior mérkőzésen.

Jó iramú, nyílt sisakos játékkal indult az 1. harmad, egyenlő erők küzdelme folyt a jégen. Kicsit megijedtünk, amikor Ellerbrock már 01.21-nél a kiállítás sorsára jutott, de a hátrányban jól dolgozott a hazai alakulat. 05.18-nál a liláktól Banga került a büntetőpadra, a fórban ügyesen kevergettek a mieink, de nem jutottak az ellenfél kapujának közelébe. 07.11-nél technikai kisbüntetést ítéltek ellenünk, de kiválóan szűrtük meg az újpestiek rohamait. A 13. percben két nagy helyzetet alakítottunk ki az UTE kapuja előtt, de Monostori mindkétszer a helyén volt. Egy perccel később kollégája, Belomoev bizonyította a tehetségét, egy közvetlen közelről leadott lövést hárított. Egyre bátrabban hokiztak a mieink, előbb Ellerbrock tüzelt, majd Filep alakított ki helyzetet. 19.46-nál Szabó Kornél váltott oldalt, majd váratlanul nagy gólt ragasztott a felső sarokba!

A 2. játékrész második percében Bartókot állították ki, de hátrányt kivédekeztük, sőt Filepnek is volt egy ígéretes kiugrása is. 23.59-nél növeltük az előnyünket, Filep kerülte meg az újpesti kaput, visszatett korongját pedig Borbát a hálóba vágta. 24.28-nál Filep robogott el egy hosszú átadással, majd nulla szögből varrta be a pakkot a rövid felsőbe. Magasabb fokozatba kapcsolt a lila-fehér együttes, Belomoev azonban kiválóan védett, a 9. percben parádés reflex-mozdulattal, meleg helyzetben tisztázott. 33.21-nél Bartók tört előre, szabálytalankodtak vele szemben, de így is megjátszotta Ivanov-ot, aki belőtte a mieink negyedik találatát. A gól után az UTE időt kért. Egy perccel később ismét Belomoev-nek akadt védeni valója. A 34. percben emberelőnybe kerültünk Bekó kiállítása után, ez a lehetőség kimaradt, de Sándor László kisbüntetését biztosan védekeztük ki. A harmad utolsó percében Filep Zsombor volt a főszereplő; 39.20-nál remekül hozta helyzetbe Borbátot, aki nem hibázott. Fél perccel később Borbát szolgálta ki Filepet, aki végigszlalomozott a pályán és megszerezte a hatodik gólunkat.

A 3. harmadban a mieink biztonsági játékra akartak berendezkedni, de már az első percben kiküldték Kókait, majd Kaskötő került a büntetőpadra. Az önbizalomtól duzzadó hazai játékosok mindkét emberhátrányt okos, magabiztos hokival védekezték ki, áthelyezték a játékot az UTE harmadába, magabiztosan kevergettek, ölték az időt. Sajnos Spakovszky 2 percét már nem tudtuk megúszni, 57.07-nél Kaposi kék vonalas lövése beakadt, de a fiúk gyorsan kárpótolták a közönséget. 59.46-nál Bartók, Ivanov és Szabó Kornél üres kapuig játszottak ki egy akciót, végül Szabó Kornél juttatta a hálóba a pakkot.

Eredményes, ugyanakkor látványos játékkal, megérdemelten győzött ezen a meccsen a DHK ifi csapata. A találkozó szorosnak indult, aztán egyre inkább örömhoki lett belőle, biztos, hogy a srácok ugyanúgy, vagy még inkább élvezték a játékot, mint a közönség. Győzelmükkel a mieink a magyar bajnokságban 6 ponttal elléptek a lila-fehérektől és az osztrák bajnokságban is növelték az előnyüket.

A mindig visszafogott GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző méltán dicsérte kiválóan teljesítő legénységét.

„Az első harmadban kiegyenlített játék folyt a pályán, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Két emberhátrányt védekeztünk ki sikeresen, kimaradt egy emberelőnyünk, majd 14 másodperccel a harmad vége előtt, szép összjátékot követően, Ivanov passzából Szabó Kornél lőtte ki a rövid felsőt. A második harmad elején újra kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd Borbát remekül vágta be Filep kapu mögül érkező átadását. Fél percre rá Filep hihetetlen szögből lőtte ki a rövid felsőt. Ezután akadtak jó momentumai az Újpestnek is, Belomoev Konstantin azonban remekül hárított. A 33. percben Ivanov volt eredményes, az akciót Bartók és Diószegi készítették elő. Időt kért az ellenfél, de innen már nem voltunk egy súlycsoportban. A harmad utolsó percében megint Borbát, majd Filep talált be, 6-0-val fordultunk. A harmadik harmadra azt kértem, hogy pörgessük le nyugodtan a mérkőzést, de három kiállítást is kaptunk sorozatban, sajnos, a harmadikból be is talált az ellenfél. Az utolsó percben szereztük az egyik legszebb gólunkat; Bartók és Ivanov összjátéka után az akciót Szabó Kornél fejezte be üres kapura. A kapunkban Belomoev kiváló teljesítményt nyújtott, kitűnően tartotta a csapatot, amikor nyomás alá helyezett minket az ellenfél.

Nagyon fontos mérkőzésen sikerült nyerni, ugyanis a lila-fehérek úgy a magyar bajnokságban, mint az EBJL-ben, közvetlenül mögöttünk vannak. Most sikerült egy kis előnyre szert tenni. Új színt hozott a játékunkba Filep Zsombor, akit először neveztünk U 18-as mérkőzésre. Kitűnően és alázatosan jégkorongozott, de az egész csapatot szeretném megdicsérni, mert mindenki egységesen és koncentráltan játszott az elejétől a végéig.”

Debreceni HK - UTE 7-1 (1-0, 5-0, 1-1)
Gólszerzők:
Szabó K.(2), Borbát(2), Filep(2) és Ivanov, illetve Kaposi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok