Nagyarányú junior győzelem

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 6-0 (3-0, 1-0, 2-0)

Reményekre jogosító módon kezdte a bajnoki szezont a DHK junior csapata; első mérkőzésükön 5-0-ra verték a KMH együttesét. A második alkalommal az északi szomszéd, a DVTK Jegesmedvék fiataljai látogattak Debrecenbe, ahol a mieink egészséges önbizalommal várták az újabb összecsapást.

Az első gólunkra alig több, mint egy percet kellett várni: Vincze Péter átadásával Jancsó Dávid iramodott meg a jobb oldalon és a bal felsőbe vágta a pakkot. Egy perccel később Kuleshov kopírozta le az előző akciót, ő Márton Koppány átadását verte be a vas alá. 13.50-nél Vincze Péter szerzett elegáns gólt Molnár Dávid passzából. A miskolci együttes a harmad fele tájékán kezdett éledezni, addig alig vezettek gólveszélyes akciót. 10.54-nél emberfórba került a hazai gárda, de a 3 gólos vezetés birtokában egyre lazábban hokizó debreceniek nem tudták növelni az előnyüket.

Enyhe hazai fölénnyel indult a 2. harmad. A hajdúsági játékosok lendületesen játszottak, de túl sok volt az egyéni megoldás, a passzjátékba is számos hiba csúszott. A játékrész elején gyors egymásutánban kétszer is emberelőnybe került a hazai csapat, de a helyzetek kimaradtak. A gólcsendet 27.15-nél Kuleshov törte meg: a kör széléről lőtte be Győrfy átadását. Egy perc múltán kapuvasig jutott a vendégcsapat. A tízedik percben 2-1-re támadott a hajdúsági legénység, Vincze korongját azonban hárította a miskolci védelem. 33.12-nél Kuleshovot állították ki, de a mieinknek hátrányban is jutott ereje a támadásokra.

A 3. harmad elején jobbára mezőnyjátékot láthattak a nézők. 43.25-nél újra Kuleshov volt eredményes, habozás nélkül kapura küldte a buliból eléje csorgó korongot, a pakk pedig utat talált Kiss Bence mellett. 45.21-nél szereztük a következő találatunkat, de a játékvezetők nem adták meg a gólt, sőt Molnár Dávidot ki is küldték a gól előtt elkövetett szabálytalanság miatt. Az 50. percben csapatunk ismét emberelőnybe került, de nem túl nagy elánnal szövögettük a támadásainkat. Az 52. percben Jancsó Dávid üres kapuig játszott egy helyzetet, aztán mellé pörgette a korongot. Az 54.24-nél még egy perce sem hokiztunk emberfórban, amikor Márton Koppány érkezett pontosan egy kapu mögül érkező korongra és beállította a végeredményt.

A mieink ebben az arányban is megérdemelten győzték le a színtelenül hokizó miskolci csapatot, sőt pontosabb és eltökéltebb játékkal több gólt is szerezhettek volna. Együttesünk jelenleg a tabella második helyét foglalja el, az első helyen álló Fehérvárnak +13, a DHK-nak +11 a gólkülönbsége.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok