Nagy meccset játszottunk

November 28-án az osztrák junior bajnokságban már 14 győzelmet számláló MAC együttese volt U 20-as csapatunk ellenfele.

A kiváló szériát produkáló fővárosiak még ezzel sem listavezetők a B csoportban, az első helyet ugyanis biztosan őrzik a fehérváriak. A kékek szakvezetése valamennyi ászukat bevetette, míg a mieinknek a lábadozó Szokolov mellett a román junior válogatottal készülő Márton Koppányt és Borbát Norbertet is nélkülözniük kellett. Nem véletlen, hogy vezetőedzőnk, Máthé Csaba nehéz meccset jósolt, de töretlenül bízott a fiaiban.

A találkozó kezdetén óriási iramot diktált a MAC, érezhető volt, hogy mindjárt az elején dűlőre akarják vinni a mérkőzést. A kezükre játszott Rácz Kristóf korai kiállítása is, Gönczi Lajosnak bőven akadt dolga, de nagyszerűen állta a sarat. 03.06-nál azonban ő sem tudott segíteni; egy keresztpasszra üresben érkező Fejes kilőtte a felső sarkot. Csontzenével tarkított, kemény fizikai hokit játszott a MAC, ám a debreceni legénység egyre inkább felvette a tempójukat. 05.18-nál Galántai ült ki 2 percre, a hazai gárda pedig nyomás alá helyezte ellenfelét. Az előnyben Kuleshov robogott végig a pályán, keresztbe passzolt, de egy hajszállal elvétette az üresben belépő Jaroslavov-ot. 10.08-nál ismét Kuleshov indult meg, átadásával Salló fordult be a MAC kapuja elé, elmozdította Győrit és a hálóba csúsztatta a pakkot. Sajnos nem sokáig örülhettünk; 11.56-nál kontráztak a kékek, Galántai maradt szabadon a kapunk előtt és nem hibázott.  A 14. percben Kuleshov kísérletezett, lövése csak centiméterekkel pattant Győri mamutjáról a vas mellé. Két perccel a harmad vége előtt Salló hozta helyzetbe Jaroslavov-ot, aki kivárt és odalett a lehetőség. Az első játékrész kezdetén a MAC volt aktívabb, a mieink azonban átvették a játék irányítását és fölénybe kerültek. Ennek ellenére a harmad végén a vendégek álltak jobban. A harmad fekete krónikájához tartozik, hogy egy ütközés nyomán Kiss Tamás agyrázkódást szenvedett, nem térhetett vissza a mérkőzésbe és hosszabb kihagyás vár rá.

A 2. harmad elején Galántai kilőtte pályáról a korongot, 20.14-nél emberfórba kerültünk. Támadott, rohamozott a hazai gárda, megvoltak a helyzetek is, de nem tudtunk gólt szerezni. 24.39-nél Tóth jóvoltából ismét emberelőnyben támadhattunk, de a kékeknek ezt is sikerült megúsznia. Ahogyan az lenni szokott, a büntetés nem maradt el, 29.31-nél 2 az 1-re elmentek a MAC csatárai és Tóth találatával már két góllal vezettek. A hazaiak azonnal megpróbáltak visszatámadni; Kuleshov és Salló akcióját hárította a MAC kapuvédője. Ezután több vendéghelyzet miatt izgulhattunk, Gönczi azonban többször is remekül avatkozott közbe. 34.02-nél Türmer szállt ki a játékból 2 percre, alig egy perccel utóbb állandó vendégünk, Tóth Gergely is követte. 35.34-nél Filep ütője beletört egy kék vonalas lövésébe, az ebből kibontakozó vendégszólót ugyanő csak szabálytalanság árán tudta hatástalanítani. A büntetőlövést Molnár Dávid végezte el, de nem sikerült betalálnia. Annál inkább a mieinknek: 36.28-nál Kuleshov, majd Salló veszélyeztetett, ezután Darabos térült-fordult a MAC ketrece előtt, végül bepöccintette a pakkot. 38.02-nél Rácz átadásával Kuleshov váltott sebességet, áthúzta, majd visszatette a pakkot, az érkező Salló bevarrta, - egyenlítettünk!  A 2. játékrészben jól és eredményesen hokizott a hazai csapat. Nagy kérdés volt, meddig bírjuk erővel, hiszen az első harmadot követően 18 ellenében már csak 13 mezőnyjátékost tudtunk mozgósítani!

A 3. harmad elején sikerrel védekeztük ki Rácz Kristóf áthúzódó kiállítását. Ezután két emberfór következett: előbb Sarcia Antonio került a büntetőpadra, majd a kékek részéről túl sok játékos volt a jégen. Sajnos egyre szembetűnőbb volt, hogy már nem mozognak olyan sebesen a hazai lábak, mint korábban; a mieink becsülettel harcoltak, de egyre kevésbé voltunk élesek. 50.40-nél a MAC ismét a bevált receptet alkalmazta; kontra után üresben érkezett egy támadó, ezúttal Tóth – ezzel megint vezettek a fővárosiak. Nem feledkeztek meg a keménykedésről sem, 51.38-nál Csicsákot állították ki durva játékért. A hátrányban szólót vittek a frissebben korizó MAC-os csatárok, Gönczinek bravúrral kellett tisztáznia. Az utolsó percekben Kuleshov még bemutatott egy nagy szólót, közben folyamatosan ütötték-vágták, végül Győri felszedte előle a pakkot. 58.00-nál Filepet még kiküldték, Máthé Csaba pedig időt kért. A csoda ezúttal elmaradt, sőt az utolsó pillanatokban Gönczinek még nagy védéseket kellett bemutatnia.

A debreceni legénység emelt fővel és a közönség tapsától kísérve távozott a jégről, méltán, hiszen egészen kiváló meccset játszottak. Felvették a MAC hatalmas tempóját és állták a mieink megfélemlítését célzó, kíméleten darálásukat. Csábító azért eljátszani a gondolattal; mire lettünk volna képesek teljes kerettel felállva... Máthé Csaba így kommentálta a találkozót: „Úgy érzem, a szezonban ez volt a legjobb mérkőzésünk, azóta, hogy én vagyok a vezetőedző. Olyan csapat ellen játszottunk, amelynek játékosai közül többen is megjárták már a MOL Ligát. A mi megfogyatkozott együttesünknek Kiss Tamás kiesését is meg kellett oldania, így két harmadon át négy hátvéddel hokiztunk. A lehetőségek ennek ellenére megvoltak, azonban az emberelőnyös játékunk kevésbé működött, részben a fáradtság miatt, részben pedig azért, mert négy sztenderd játékos hiányzik a csapatunkból. Mindent összevetve le a kalappal a fiúk előtt, jó úton járunk!”

Debreceni HK-MAC Budapest 3-4 (1-2, 2-1, 0-1)
Gólszerzők:
Salló (2) és Darabos, illetve Tóth (2), Fejes és Galántai

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok