Nagy iramú, izgalmas meccsen jó játék, győzelem

Két EBEL junior mérkőzés jutott a hónap legvégére, az elsőre október 29-én este került sor a Debreceni Jégcsarnokban. U 20-as csapatunk ellenfele ez alkalommal az elmúlt szezonban rettegett hírű Vienna Capitals együttese volt.

Az esélylatolgatás során nem hagyhattuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a bécsi alakulat az idén nem a tavaly megismert arcát mutatja, nem véletlen, hogy a vasárnapi találkozó előtt csupán az A csoport 5. helyén szerénykedett. Ennek ellenére egy múlt heti írásunkban óvtuk a szurkolóinkat attól, hogy az eddigi forma alapján ítéljék az ellenfelünk játékerejét, már csak azért is, mert a mieink sem játszottak mostanság életük formájában. Előzetesen nagy csatára, kiélezett küzdelemre lehetett számítani, bízva abban, hogy végre kinyílik a debreceniek gólzsákja.

A meccs elején nagy iramú, oda-vissza hullámzó játékot láthattak a nézők. Már a 50. másodpercben emberfórba kerültünk, az ellenféltől Hofert szórták ki  bottal akasztásért, de a hátrányt kivédekezték a bécsiek. Főleg a mezőnyben folytatódott a nagy iramú, de gyakran pontatlan játék, a védelmek jól állták a rohamokat. 11.30-nál Papp Zsombor lőtte be a korongot a Capitals kapuja előtt tolongó játékosok közé, mely egy védőről pattant be Maros hálójába. A vezető gólunk után feljebb kapcsolt a Vienna, de igazán meleg helyzetet nem tudtak teremteni. 18.11-nél Kiss Tamás botja benn ragadt, emberhátrányba kerültünk, ám nem sokáig. 18.57-nél Preiser Armin is kiszállt, 2+10 percet kapott fejre irányuló támadásért. Az első harmadban kevéssel többet lőtt kapura a Vienna, de a veszélyesebb helyzeteket a mieink hozták össze.

A 2. játékrész elején kiegészültek a csapatok, majd 23.36-nál Kiss Tamás kapott 2+10 percet hátulról lökésért, a szabálytalanság teljesen fölösleges volt. A hátrányban Szokolov tört ki, aztán mellé durrantotta a pakkot, nem sokkal később Márton Koppány kopírozta le Szokolov akcióját. A nyolcadik perc táján Filep jó érzékkel piszkált bele Markov bombájába, az ellentámadás végén Nagy Péter kapott ki egy vas alá tartó löketet. 30.04-nél Jaroslavov indult el a DHK védekező harmadából, senki sem tudta megállítani, végül kilőtte a hosszú felső sarkot. A bekapott gól után magasabb fokozatba kapcsolt a vendégcsapat. 30.59-nél Camondo és Rácz Kristóf keveredett nézeteltérésbe, mindketten 2 percre elhagyták a játékteret. Támadott a bécsi együttes, kontrából Rácz Kristóf indult meg, Maslak akasztotta, újra emberfórba kerültünk. Egy korongvesztés után Nagy Péter fogott szólót. 35.44-nél növeltük az előnyünket; Rácz Kristóf forgolódott a Vienna kapuja előtt, aztán elegáns mozdulattal felvarrta a pakkot a vinklibe. A 2. harmadban is veszélyesebb volt a hazai alakulat, a vendégek, más eszközök híján rendre provokálták a debreceni játékosokat, különösebb eredmény nélkül.

A 3. harmad legelején Jaroslavov éles szögből vette célba Maros kapuját, de a kapus a helyén volt. 43.00-nál Nagy Zalánt állították ki, a hátrányt azonban gond nélkül kivédekeztük. Hosszú percekig főként a mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, a VIC próbált nyomást helyezni a mieinkre, sikertelenül. 50.13-nál újra Maslak szabálytalankodott; a késleltetett kiállítás helyzetében nagy tűzijátékot rendeztünk a vendégkapu előtt. Az utolsó keresztpasszt Márton Koppány tűzte rá, de Maros átért a mamuttal. Tovább folytatódtak a provokációk, 52.37-nél Pallierer összeverekedett Rácz Kristóffal, mind a ketten 5+20 perccel hagyták el a jeget. A harmad vége felé a bécsiek mindent bevetettek, de nem tudtak feljebb zárkózni, egészen 58.52-ig. Akkor Camondo-nak elsült a keze, két gólra jöttek fel a vendégek. Edzőjük azonnal időt kért, lehozta a kapusát is, de csupán annyit értek el, hogy Márton Koppány üres kapus góllal tovább javította csapata gólkülönbségét.

Nagy iramú, izgalmas, sokszor közönségszórakoztató mérkőzésen megérdemelten nyertek a mieink és ami legalább ennyire fontos; a gólgyártás is beindulni látszik. Máthé Csaba vezetőedző értékelésében kiemelte, hogy ezen a meccsen végre kijött és a végeredmény alakulásában is megmutatkozott az edzéseken elvégzett munka. A kapunkban Nagy Péter biztos kézzel hárított, támaszt, biztonságot adott csapattársainak, akik kiválóan hokiztak. Hátradőlni azonban nem lehet, mivel két nap múlva újabb megmérettetés következik.

Debreceni HK - Vienna Capitals 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
Gólszerzők:
Papp Zs., Jaroslavov, Rácz Kr., Márton K., illetve Camondo

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok