Nagy győzelem a listavezető ellen!

Február 13-án este igencsak kemény mérkőzés várt a mieinkre a Kisstadion jegén. Ellenfelünk a MAC csapata volt akik, eddig valamennyi csoportmeccsüket megnyerték, ennek megfelelően biztosan vezetik az EBJL Master- csoportját.

Az esélyek tehát egyértelműen a hazaiak mellett szóltak, György József legénysége azonban bebizonyította már, hogy időnként csodákra is képesek.

Az 1. harmad során fölényben játszott, többet lőtt kapura a MAC, de nem sikerült bedarálni a mieinket. A 13. percben a Bartók védőpozícióból lőtte el a pakkot, mely megpattant és kikötött a hazaiak hálójában. 17.30-nál Diószegit állították ki, a hátrányt azonban sikeresen védekeztük ki.

A 2. harmad elején emberfórba kerültek a mieink, de nem tudtuk értékesíteni a lehetőséget. 24.57-nél Ivanov-ot állították ki, majd három perccel később Smirnov is mehetett a büntetőpadra. A debreceni együttes a hátrányban is veszélyes ellenakciókat vezetett, de alighogy Smirnov visszatért, lekontráztak minket a hazaiak, amiből Kedves volt eredményes. 36.19-nél újra Ivanovot szórták ki, de a MAC ezt az előnyt sem tudta gólra váltan. Bár az emberhátrányos szituációkban veszélyesen támadtak, a mieink védelme Belomoev-el az élen visszaverte a rohamokat.

A 3. harmad java részében kiegyenlített játék folyt a jégen, mindkét csapatnak voltak helyzetei. Az 52. percben Schlekmannt ugratták ki a hazaiak, aki megszerezte a vezetést csapata számára. Pár másodperccel később újra emberhátrányba kerültünk, a változatosság kedvéért megint Smirnov volt a kiállított. A hátrányt ismét csak kivédekezte a debreceni legénység, de közben telt az idő és úgy tűnt, hogy a MAC kézben tartja a mérkőzést. Szerencsére a vendégek másként gondolták: György József vezetőedző 58.22-nél időt kért és lehozta Belomoev-et a kapunkból. Mindent egy lapra téve támadtak a mieink, 59.12-nél sikerült Diószegit üresre játszani, aki hidegvérrel értékesítette Bartók átadását. Az ellenfél csapatánál valószínűleg többen már a hosszabbítást várták, amikor Antal passzával Smirnov indult meg és nagy szlalomozás után 59.52-nél megszerezte a győztes találatot.

A helyzeteit jó százalékkal kihasználó, remekül védekező debreceni együttes megérdemelt győzelmet aratott a ranglistavezető otthonában, a diadalhoz Belomoev nagyszerű védésekkel járult hozzá. A mieink nagy skalpot szereztek, amihez minden játékosunknak és kiváló szakvezetésnek is melegen gratulálunk!

GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző az öröm hangján elevenítette fel a találkozót.

„Az első harmadban kiegyensúlyozott játék folyt a jégen, az ellenfél többet birtokolta a korongot, de nem tudtak komoly fölénybe kerülni. A 13. percben Kaskötő a saját korongját támadta le az ellenfél harmadában, a helyét a kék vonalon Bartók foglalta el, aki az eléje kerülő pakkot húzott csuklólövéssel a kapura emelte, a játékszer megpattant és a MAC hálójába került. 
A 2. harmad elején kaptunk egy emberelőnyt (mint később kiderült, ez volt az egyetlen a mérkőzés végéig), de nem tudtunk élni vele. Ezután ellenünk itéltek két kiállítást, az elsőt kivédekeztük, a másodikban két nagy gólszerzési lehetőségünk is volt, de mind a kettő kimaradt. Sőt, a második nagy helyzetből kaptunk egy kontrát, alighogy belépett a jégre a kiállított játékosunk, egyenlített a MAC. Ebben a harmadban még egy emberhátrányt sikerült kivédekeznünk. A kiállítások miatt nagy volt az ellenfél fölénye, Belomoev sokat tett azért, hogy játékban maradjunk.

A 3. harmadban kiegyenlítődött a játék, számos gólszerzési lehetőség adódott mind a két oldalon, de ezek kimaradtak. A játékrész elején támadásba mentünk át, ám a kiugró Schleckmann berakta a lepkés felsőbe a korongot, majd egy újabb emberhátrányt kellett kivédekezni. 1.38 perccel a meccs vége előtt időt kértem és lehoztam a kapusunkat is. 6 az 5 ellen támadtunk, majd 50 másodpercig bent tartottuk őket a harmadukban. Egy nagyon okos játék során végül Diószegi maradt a kapussal szemben és nem hibázott. A hátralévő időben pedig megtörtént, amire nem sokan számítottak a fővárosi együttesből; Antal passzával Smirnov kígyózott át az ellenfél csapatán és 8 másodperccel a vége előtt a rövidbe lőtte a pakkot! Ezzel behúztuk a mérkőzést, melynek során Belomoev 37 lövést kapott, 94,6 %-os hatékonysággal védett, óriási szerepet vállalt ebből a nagyszerű győzelemből.

Ez a hatvan perc emlékezetes mérkőzésként marad meg számomra, ahol sikerült az utolsó percben két gólt szerezni és fordítani egy kiváló játékerőt képviselő csapattal szemben. Nagyon örültünk, hogy sikerült a listavezetőt is legyőzni. Megérdemelten nyertünk, hihetetlen mennyiségű energiát mozgósítottak a srácok. Komoly pozitívum volt, hogy 5 emberhátrányt is kivédekeztünk, sajnos, az egyetlen emberelőnyünkből nem tudtunk gólt szerezni.”

MAC – Debreceni HK 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)
Gólszerzők:
Kedves és Schlekmann, illetve, Bartók, Diószegi és Smirnov

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok