Nagy fegyvertényt hajtottunk végre

Négy nappal a Pesterzsébet elleni fájó hazai vereség után serdülő együttesünk a MAC A csapatával mérkőzött meg a Kisstadionban. A papírforma szerint bőven a hazai gárdának állt a zászló, de a mieink másként gondolták.

György József edző értékelése következik: „Az első harmadban nagyon jól kezdtünk, gyorsan sikerült a vezetést is megszerezni; Szabó Kornél kipattanóját Bartók értékesítette. A 9. percben emberhátrányos szituációban gólt kaptunk, egy távoli lövés talált be, Antek semmit sem látott az eseményekből. A harmad végén Spakovszky kapott egy remek indítást, kilépett a koronggal és csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntető lövést a sértett végezhette el, ám ez sajnos kimaradt.

A második harmad ötödik percében Spakovszky ütközött egyet a saját harmadunkban. A vezetőbíró nem ítélt semmit, aztán 20 másodperccel később megállította játékot, mivel a MAC játékosa a jégen maradt. Az orvos komoly sérülést állapított meg, ezért Spakovszky 5+ VF-t, azaz végleges fegyelmit kapott, amivel én nem értettem egyet. A komolyan sérült játékos két perc múltán visszatért és végigjátszotta a mérkőzést. Az 5 perces emberhátrányban jól védekeztünk, aztán Sándor Bencét is kiállították, ismét nem értettem miért. Nem sokkal később az ellenfél kihasználta a kettős emberelőnyt és megszerezték a vezetést. A bekapott gól visszavetette a mieinket, megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült gól szereznünk.

A harmadik harmadra elfáradtunk, de 56.44-nél egy letámadásból mégis sikerült kiegyenlíteni; Kovács Roland szép megoldással átjátszotta a hátvédet és a hosszú felsőbe lőtte a pakkot. A hosszabbításban még egy két perces emberhátrányt is kivédekeztünk, majd a büntetőpárbaj 5. sorozatában Kovács Roland büntetőjével megnyertük a mérkőzést. A kapunkat Antek Tamás védte 33 lövést kapott, ebből 31-et hárított.

Erősen hiányos kerettel utaztunk el erre a mérkőzésre, bár a MAC csapatából is hiányoztak alapemberek. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk a védekezésben. A kapus és a hátvédjeink remekül helytálltak, pedig három megszokott védekező emberünk hiányzott. Ha jobban teljesítünk támadásban, akár a rendes játékidőben is megnyerhettük volna a találkozót. Természetesen a csapat így is nagy fegyvertényt hajtott végre, különösen azt figyelembe véve, hogy a szezonban már háromszor alulmaradtunk a MAC-cal szemben. A győzelmet nagy sikernek könyvelem el és gratulálok a srácoknak, mert elhitték, hogy meg tudják csinálni.”

MAC A - Debreceni HK 2-3 bü (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)
Gólszerzők:
Németh és Seregély, illetve Kovács R.(2) és Bartók

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok