Nagy csata után a ráadás döntött

DHK-Csíkszereda mérkőzést játszottak október 30-án este a hazai ifi bajnokságban.

Az U 18-as tabella alapján jókora debreceni fölényre lehetett következtetni, a tényleges erőviszonyokról azonban többet mondott egy múlt vasárnapi eredmény; a szeredai srácok 6 góllal verték otthonukban a Jegesmedvéket.

Az 1. harmadba rendesen beleálltak a mieink, csaknem 3 perc telt el az első komolyabb  szeredai helyzetig. 04.14-nél Smirnov kapott 2 perces kisbüntetést bottal lökésért, a fórban  támadásba lendült a vendégcsapat, Belomoev azonban biztos kézzel hárított. Egyenlő létszámban is maradt a csíki fölény, főleg a mezőnyben folyt a küzdelem, a mieink a szokottnál kevesebb alkalommal veszélyeztettek. A 18. perc hozta a legnagyobb hazai lehetőséget, Ivanov teremtett jó helyzetet, a befejezésbe azonban hiba csúszott. Az utolsó percben Antal Simon került a büntetőpadra, a hátrány java része áthúzódott a 2. harmadra. A kapura lövési párbajt 10-5-re a vendégek nyerték.

A 2. játékrész elején veszélyesebben támadott a csíki alakulat, Belomoev azonban parádézott a hazaiak hálója előtt. A szórványos hazai ellenakciók sorában a 4. perben Bartók húzta rá a pakkot a szeredai kapura, a vendégek hálóőre azonban a helyén volt. 25.41-nél a vendégek közül Gál Áron került 2 percre a büntetőpadra, alig négy perccel később viszont 2+10 percet szabtak ki rá térdhasználat miatt. A hazai csapat egyik fórt sem tudta kihasználni, a küzdelem dominált a jégen. 37.17-nél megszereztük a vezetést; Bartók - Diószegi - Ivanov volt a korong útja, az orosz csatár pedig jól eltalált, váratlan lövéssel előnyhöz juttatta a debreceni gárdát. A 2. harmad debreceni előnnyel zárult.

A mieink számára nem indult jól a 3. harmad; 42.14-nél Salamon lövése becsúszott Belomoev mamutja alatt, egyenlített a vendégcsapat. A Szereda tovább fokozta az iramot, a mieink azonban szintén ráléptek a gázra. Végig kemény, de sportszerű küzdelem folyt a jégen, minden korongért, minden apróbb-nagyobb helyzetért meg kellett küzdeni, Belomoev pedig biztos támasz volt hátul.  A játékrész 8. percében Borbát lépett ki ígéretesen, lövését azonban Demeter Arnold hárította. Hat perccel a harmad vége előtt Ivanov kerülte meg a szeredai kaput és jó lövéssel fejezte be az akciót. Döntetlennel zárult a 3. harmad, hosszabbítás következett.

A 3 a 3 elleni játékban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de a mieink ezúttal élesebbnek bizonyultak. Már az első percben eldőlhetett volna a meccs; Kovács Roland lövése átpattant az erdélyiek kapusán, a védők a gólvonalról vágták ki a pakkot! 63.48-nál eldőlt a találkozó és a bónusz pont sorsa; Bartók felvette a korongot, ügyes cselekkel teremtett helyzetet, átadását a vendégkapu elé betörő Szabó Kornél vágta a hálóba.

Nagy csatát vívott egymással a két hasonló képességű csapat. A debreceni alakulat nem játszott igazán jól, de képesek voltak váltani a találkozó végén, ezzel sikerült kivívni a győzelmet. A mieink sokat köszönhetnek a bravúrok sorát produkáló Belomoev-nek, aki 96,77 %-os hatékonysággal védett.

GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző szokásához híven, kritikusan értékelte a találkozót:

„Az 1. harmadban nagy nyomás helyezett ránk a Csíkszereda, kétszer is emberelőnyben játszhattak, de ezeket sikerült kivédekezni. Az első sorom nem a csapatjátékot helyezte előtérbe, csak az egymásra mutogatás működött, de a második és a harmadik most kimondottan jól játszott önmagához képest. A 2. harmadban sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játékunk és egy Bartók - Diószegi összjáték után Ivanov volt eredményes. A harmadik harmadban ritmust váltott az ellenfél, de a tiszta helyzeteiket nem tudták gólra váltani, egy távoli, lapos lövés azonban becsúszott Konstantin lába között. A harmad végéig dominált a Csíkszereda, nekünk is voltak kimondottan szép akcióink, de valahogy nem akart a kapuba kerülni a pakk. A hosszabbításban Bartók remekül vitte fel a korongot, átadta Szabó Kornélnak, aki az üres kapuba pofozta a pakkot.  Konstantin 31 lövést kapott, kitűnő teljesítményt nyújtott, nagyon sok tiszta helyzetet hatástalanított, az egyetlen kapott gólt viszont hiba előzte meg. Mi 23 lövéssel próbálkoztunk.

Nagyon kemény mérkőzést játszottunk, sok ütközéssel. Végig nagyot küzdöttünk, de nem voltunk elég élesek, az első sor pedig nem az összjátékot részesítette előnyben, az ellenfél pedig kimondottan jól védekezett. A góllövés terén mély hullámvölgyben vagyunk, remélem, hogy ezen rövidesen sikerül túllépnünk. Érzem a srácokban, hogy jövünk kifelé a gödörből, de most az emberelőnyünk sem működött úgy, ahogyan azt mi játszani tudjuk. A győzelemben nagy szerepe volt a kapusunknak. Véleményem szerint 2 pontot nyertünk, nem egyet veszítettünk.”

Debreceni HK-ISK Csíkszereda 2-1 hu (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
Gólszerzők:
Ivanov és Szabó K., illetve Salamon

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok