Nagy bravúr kell a folytatáshoz

A szombat déli összecsapás előtt 2-1-re vezetett az ifj. Ocskay Gábor JA csapata a mieink ellen, a junior bajnokság 3. helyéért folyó küzdelemben. Így a debreceni legénység előtt nem lebeghetett más cél, mint az állás kiegyenlítése.

Az előjelek nem voltak kedvezőtlenek; Molnár Dávid visszatértével a hazai csapat majdnem a legjobb összeállításában léphetett a jégre.

Az első harmad elején oda-vissza hullámzó játékot láthatott a debreceni közönség. A mieink azonnal felvették a találkozó ritmusát, jól álltak bele a meccsbe, a fehérváriak nem tudtak a hazai gárdán fogást találni. 08.20-nál szereztük meg a vezetést; Jancsó vett birtokba egy lecsorgó korongot a vendégkapu előtt, befordult, majd felvarrta a pakkot a rövid felsőbe. A vezető gól után folytatódott a nyílt sisakos játék, a mieink veszélyes támadásokat vezettek, és a fehérvári ellenakcióknál fegyelmezetten zártak vissza. Három és fél perccel a harmad vége előtt Salló lépett ki ígéretesen, kapura lőtt, a kipattanó azonban a második hullámban rohamozó csatárok mögé érkezett. A játékrész jó iramú játékot hozott, a hajdúsági együttes ígéretesen hokizott, ezt a 14-8-as kapura lövési mutató is alátámasztotta.

A 2. játékrészben a mieink folytatták az offenzív játékot. Már az első percben formás hazai támadást láthattunk, Kuleshov lövése után Salló ismételt, gól azonban nem született. Alig egy perccel később 2-1-re támadtak a mieink, az utolsó passz azonban pontatlanra sikeredett. 23.40-nél váratlanul egyenlítettek az akadémisták; Rokaly csúsztatta a kapuba a palánk mellől beadott korongot. A fehérvári egyenlítés után továbbra is támadó hokit játszott a debreceni alakulat; a harmad felénél óriási tűzijátékot rendeztünk a vendégkapu előtt, több közeli lövésünk is kipattant, végül Jancsó korongját fogta meg Szeles. A sok kimaradt helyzet szokás szerint megbosszulta magát, 32.42-nél Takács középtávoli lövése pattant Nagy Péter hálójába. 38.58-nál Erdei gáncsolta Jaroslavovot, Szennyes Csanád odament törleszteni, amivel azt érte el, hogy őt is kiszórták 2 percre. A harmad kiegyenlített játékkal telt el, a vendégek fordítottak, ami nem igazán tükröződött a játék képében.

A 3. harmadban a debreceniek kezdtek jobban és 41.56-nál szemfüles góllal egalizáltak; Szokolov ügyesen húzott fel egy lecsorgót a felső sarokba. Átmeneti megkönnyebbülés után újra a Fehérvár került előnybe, 46.29-nél Sándor kék vonalas lövéssel juttatta vezetéshez az akadémistákat. 48.20-nál a mieink egyenlítettek; Jancsó lövése után a korong visszapattant a palánkról, a jól érkező Rácz Kristóf pedig a hálóba vágta. A 12. percben Kuleshov ugorhatott ki teljesen üresen, lövése azonban kipattant Szeles mamutjáról. Két és fél perccel a harmad vége előtt Molnár Dávid lépett ki, a fehérvári védők eltakarították az útból, a kapu elmozdult, de a játékvezetők nem láttak okot a beavatkozásra. Pályán és azon kívül már mindenki a hosszabbításra várt, amikor 58.09-nél Szabó Bencét kiállították testre ütésért, György István pedig azonnal időt kért. Az emberelőnyben felálltak a mieink az akadémisták harmadában, de korongot veszítettünk a támadó kéken, Rokaly ugrott meg és értékesítette a szólót. A hideg zuhanyt az sem enyhítette, hogy a gólszerző mindjárt kapott egy 10 perces fegyelmit sportszerűtlen magatartásért. 59.20-nál Nagy Péter lekorcsolyázott, de a meccs már elment; 59.26-nál Balogh üres kapus góllal bebiztosította a fehérváriak győzelmét.

A hajdúsági együttes a mérkőzés java részében lendületesen és motiváltan játszott, ígéretes hokit mutatott be. Mondhatnánk azt is, hogy egy buta hiba okozta a vereséget, de még ez is belefért volna, ha a meccs folyamán nem maradnak ki szólók, nem hagyunk ki számos ziccer-helyzetet, ez pedig már túl sok volt egy ilyen kvalitású ellenféllel szemben. György István vezetőedző a mérkőzés után azt emelte ki, hogy játékosai fegyelmezetten, nagy akaraterővel hokiztak, egyenrangú ellenfelei voltak a junior mezőnyt évek óta uraló Fehérvárnak. A csapat megteremtette a helyzeteket, a helyzetkihasználás terén adódtak gondok. Persze még nincs veszve semmi, jövő szerdán újabb összecsapás következik és Fehérvárra nem utaznak feltartott kézzel a mieink. Kétségtelen viszont, hogy bravúr, méghozzá nagy bravúr kell ahhoz, hogy az ötödik meccs után is életben maradjanak bronzérmes reményeink.

Debreceni HK-ifj. Ocskay Gábor JA 3-5 (1-0, 0-2, 2-3) – 1-3

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok