Megizzadtunk a győzelemért

Február 21-én, a hazai junior bajnokság középszakaszának utolsó előtti játéknapján, a Pesterzsébeti HC csapata volt a hazai legénység ellenfele a Debreceni Jégcsarnokban.

A középszakasz valamennyi dilemmája megoldódott már, talán az maradt az egyetlen kérdés; a vetélytársánál jóval képzettebb debreceni alakulat (ezúttal komolyabb eredménykényszer nélkül) képes lesz-e újra látványos és egyben eredményes hokit produkálni.

A mérkőzés elején egyértelműen a hazai gárda játszott fölényben, a vendégek erejéből csak a rombolásra futott. Komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, aztán 04.23-nál megtört a jég, egy bulit követően Jaroslavov kanyarodott fel a pálya közepére, majd minden teketória nélkül kilőtte a felső sarkot. Egy perccel később Kuleshovot vitték szabálytalanul a jégre, a hátrányt azonban megúszták a vendégek. 09.23-kor Rácz Kristóf látványos ütközésének 2 perc lett a jutalma; az erzsébetiek pedig egyenlítettek; a hazai védők nagy lelki nyugalommal húzogattak a védekező harmadban, míg végül 10.02-nél az erzsébeti játékosok betuszkolták a pakkot. A találatot követően a PHC visszatért az eddig bejáratott taktikához, megelégedtek azzal, hogy tördeljék a játékot. 15.55-nél azonban tehetetlennek bizonyultak, egy szép debreceni ellenakció végén Szokolov jól szúrt bele Márton Koppány centerezésébe és máris 2-1 állt a táblán. Háromszor annyit lőttünk kapura, mint az ellenfeleink (15-5), de így is csak egy góllal vezettünk.

A 2. harmadban a fővárosiak minden eszközzel ölték az időt és a hokit, egyre másra ütötték a tilos felszabadításokat. Az első gólunkra 27.31-ig kellett várni; akkor Kuleshov vette fel a korongot a DHK védekező harmadában, begyújtotta a rakétáit és éles szögből nagy bombát küldött a felső sarokba! A nézők már-már kezdtek megnyugodni, amikor egy eladott koronggal Szeredi indult meg és a góljával feljebb lopakodott a vendégcsapat. A játékrész 16. percében 2-1-re indultak el a mieink, de Rácz és Kozma lövéseit az erzsébeti hálóőr hatástalanította. 39.18-nál a PHC csapatából Vincze 2+10 percre kiszállt a játékból térdhasználat miatt, a kiállítás java része áthúzódott a 3. harmadra.

A 3. harmadban folytatódott a meglehetősen egyoldalú játék, mígnem 44.11-nél Szeredi váratlanul ellőtte a pakkot a kék vonalról, betalált, általános megdöbbenésre - némi túlzással helyzetek nélkül - egyenlített a vendégcsapat. Egy perc sem telt el, amikor Kozma és Sándor akasztott tengelyt, Kozma 2+2 percet kapott durva játékért, az erzsébeti játékos viszont 5+25 percet rúgásért, mehetett is zuhanyozni! 4 a 4 ellen folytatódott a meccs, majd 4 perccel később 60 másodpercre emberfórba kerültünk; felálltunk, körbelőttük a PHC ketrecét, de gól nem született. 53.02-nél Kuleshov nagy lövése keresztbe pattant, Szokolov egyből a hálóba vágta, a vendégek kapusa nem tudott átérni. Alig több, mint 3 perccel később Márton Koppány és Jaroslavov szolgálta ki Kuleshovot, aki bevarrta a pakkot, bebiztosítva ezzel a hazai győzelmet.

Meglehetősen izzadtságszagú mérkőzésen győztek a mieink, annak ellenére, hogy végig fölényben hokiztak. Mi 46 lövést küldtünk kapura, míg a vendégek mindössze 16-ot. A játékunkba számos hiba csúszott és az egyszerű hoki helyett túl sokszor bonyolódtunk egyéni akciókba. Máthé Csaba vezetőedző érthető módon nem volt elégedett azzal, amit látott. „Befejeztük a középszakaszt, győztes mérkőzéssel jöttünk le a jégről, a mutatott játék azonban messze elmarad a rájátszás követelményszintjétől. Vasárnap még hátra van egy EBYSL mérkőzésünk, ezt arra szeretnénk felhasználni, hogy javítsunk a hibáinkon. Egy hét múlva kezdetét veszi a hazai rájátszás, akkorra készen kell állni, hogy válaszolni tudjunk a jóval keményebb kihívásokra. Sokkalta jobb mezőnymunkára és jobb kapusteljesítményre lesz szükségünk, csak így lehet esélyünk a helytállásra.”

Debreceni HK- Pesterzsébeti HC  5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
Kuleshov (2), Szokolov (2) és Jaroslavov, illetve  Szeredi (2) és Sándor

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok