Megérdemelten nyertünk

Február 13-án U 16-os együttesünk a MAC B csapatát fogadta a Debreceni Jégcsarnokban. Január elején sikerült a fővárosiak otthonából elhozni a 3 pontot, így hazai pályán az esélyek még inkább a mieink mellett szóltak.

Az 1. harmad során főként a mezőnyben folyt a játék, de inkább a mieink voltak fölényben. A játékrész elején a MAC került hátrányba, majd a 16. percben Kovács Balázst küldték ki, de az emberfórok mindkét oldalon kihasználatlanok maradtak.

A 2. harmadban hullámzó játékot láthattak a nézők. A 2. percben emberelőnybe kerültünk, ám ezt nem tudtuk gólra váltani. 25.41-nél a MAC szerezte meg a vezetést Moczár találatával. 26.50-nél Micskei és Nagy összecsapása nyomán 2 percig 4 a 4 ellen folyt a küzdelem. Alig 5 perc múlva Fodort állították ki, majd 33.51-nél Aranyos 2+10 percet kapott palánkra lökésért. Az emberhátrányok sokat kivettek a mieinkből, 38.00-nál Moczár kontrából szerzett gólt, már kettővel vezetett az ellenfél, de fél perccel később Micskei betalált, így a játékrész végén csak egy gól volt a MAC előnye.

A 3. harmadot Urbán Ákos kiállítása vezette be, de egy perc múltán Moczárt 2+10 percre ültették ki, odalett a MAC előnye. A 43. percben Urbán Ákos használta ki az emberfórt, kiegyenlítettek a mieink, akik 49.20-nál Dorogi találatával átvették a vezetést. 50.08-nál újra a vendégcsapat került hátrányba, amit sikerült kivédekezniük, 19 másodperccel később azonban Kovács Balázs Bonifác négyre növelte a mienk góljainak számát. 58.58-nál a MAC-ból Molnár Zétényt 2+10 percre büntették térdhasználat miatt, aztán az ellenfélre még ráfújtak egy 2 perces padbüntetést is, ami végleg eldöntötte a találkozó sorsát.

A debreceni együttes elsősorban a 3. harmadban mutatott hatékony játékával (13-2 volt a kapura lövések aránya) megérdemelten győzött és ezzel átvette a vezetést a III. csoport középszakasz tabelláján. A meccs alakulását OKOS CSANÁD vezetőedző értékelte.

„A mutatott játékkal meg voltam elégedve.  Sajnos kontratámadásokból két góllal elhúzott az ellenfél, viszont örülök annak, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, megfordítottuk a találkozót és nem dőltünk hátra utána sem. A helyzetkihasználásunk egy kicsit jobb is lehetett volna, de összességében megérdemelten győztünk, gratulálok a csapatnak!”

Debreceni HK  A – MAC B 4-2 (0-0, 1-2, 3-0)
Gólszerzők:
Micskei, Urbán, Dorogi és Kovács B., illetve Borzák és Moczár

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok