Lépéshátrányba kerültünk

Az Okanagan HCE felett aratott szerdai győzelmünk után az EBYSL B- kvalifikációs csoportjában tovább zajlottak az események; a st. pölteni alakulat február 1-én meglepetésre vereséget szenvedett Győrben.

A február 4-ei UTE-meccs előtt a helyzet úgy állt, hogy rendes játékidőben kiharcolt győzelem esetén pontszámban beérjük az Okanagan-t, a lila-fehérekkel szemben pedig 3 pontos előnyt építünk ki. A mi oldalunkon az előjelek az elmúlt időszakhoz képest tovább javultak Varga Tamás és Rácz Kristóf visszatérésével.

Valamivel jobban kezdtük a mérkőzést, aztán feljött az UTE és a mezőnyben oda-vissza hullámzott a játék. 05.34-nél Jaroslavov indult meg a védekező harmadunkból, lekorcsolyázta a vendégeket és közelről nem hibázott. 06.47-nél Márton Koppány 2 percet kapott gáncsolásért, a hátrányt azonban kivédekezték a mieink. A 11. percben Kuleshov csinálta meg magának a helyzetet, lövése kipattant, majd az ismétlés is kijött a kapusról. Nem sokkal később Filep élesen belőtt korongja vágódott fölé Rácz Kristóf ütőjéről. A 13. percben Kuleshov szólója maradt ki, majd jött a lila-fehér válaszcsapás, Nagy Péter azonban a helyén volt. Mintegy három perccel utóbb Filep lépett ki ígéretesen, volt kipattanó is (már nem először), de senki sem érkezett a következő hullámban. 17.12-nél az újpesti csapatból Szalmát állították ki bottal akasztásért. 17.47-nél Darabos keresztpasszát Kuleshov szúrta kapura, Szokolov személyében volt érkező is a kipattanóra, két gólosra hízott az előnyünk! 18.15-nél Nagy Zalán és Páterka összecsapása a büntetőpadon ért véget, az újpesti srác azonban mindjárt társat is kapott, nyírásért Molnár szállt a játékból. 19.41-nél váltottuk gólra az emberfórt; Darabostól Kozma, majd Kuleshov kapta a korongot, a légiós csatár betalált, a jól sikerült harmad végén 3 gólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

A 2. játékrész elején a vendégek kivédekezték Pokornyi áthúzódó kiállítását, de a 3. percben Szalma is kivált a játékból. 11 másodperccel később védelmi hibák után Birke révén emberhátrányos szituációban szépítettek a lilák. Nem egészen egy perccel később Horváth Olivért is kiállították, dupla fórba kerültünk, de nem lőttük be a kínálkozó lehetőségeket. 26.39-nél Filepet egy összecsapás után 2 percre büntették akadályozásért, ellenfelének azonban vérzett a szája, így - bár Filep nem bántotta - 5+20 lett belőle. A 27. perc táján Jaroslavov indult meg jól, ám a döntő pillanatban nem volt szíve a jobb helyzetben lévő Kuleshov-ot megjátszani. 28.23-nál Fekete kihasználta az újpesti emberfórt, egy gólra zárkózott fel a vendégcsapat! Az aggasztó jelek tovább szaporodtak; a 33. percben védelmi hiba folytán került nagy helyzetbe az UTE, Nagy Péter azonban hárított, éppúgy, mint néhány perccel később, Szalma kiugrásánál. 37.57-nél ismét emberfórba kerültünk, a liláknál túl sok játékos volt a jégen. A fórt azonban ismét nem tudtuk kihasználni, sőt, egy elszórt korongból kis híján egalizált az ellenfél.

A 3. harmad elején a játék képe keveset változott, nem igazán találták a játékukat a mieink. Az ellenfél gyorsan lépett: 42.16-nál a sarokból betörő Fekete éles szögből szerezte meg az egyenlítő góljukat. A 43. percben Kuleshov lövése a vasról pattant ki, majd Szokolov hibázta el Kuleshov centerezését. 44.30-nál Rácz Kristóf került a büntetőpadra, ezt a hátrány viszont sikerült kivédekezni. A harmad hátralévő részében főleg a mezőnyben folyt a küzdelem, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, az eredmény azonban nem változott. A sokat játszó első sorunk kezdett elfáradni, az újpestiek számára pedig úgy tűnt, nagyon is megfelelő a döntetlen állás.

A hosszabbításban a lila-fehéreké volt az első két helyzet. A korongszerzés után Kuleshov egyedül tört kapura, az újpesti védő kiszedte alóla a lábát, büntetőlövést kellett volna ítélni, a játékvezető sípja azonban néma maradt! Az utolsó percben még adódott két méretes helyzetünk, de ezeket nem tudtunk értékesíteni.

A büntetőlövések első párjában az UTE betalált, a mieink elhibázták a rávezetést. A második párban Kuleshov egyenlített, ezt követően azonban már mindkét büntetőnk kimaradt. A vendégek részéről Szalma értékesítette csapata negyedik lehetőségét, ezáltal a lilák 2 ponttal lettek gazdagabbak.

Csupán a mérkőzés első harmadában játszottak jól a mieink, ami utána történt, az nem a szakvezetés elvárásainak megfelelően alakult. Nagy lehetőséget szalasztottunk el; lépéselőnybe kerülhettünk volna, így azonban megmaradt az Okanagan két pontos vezetése és eggyel az UTE is elénk került. Érthető, hogy a meccs után Máthé Csaba vezetőedző nem a felhőtlen öröm hangján nyilatkozott. ”Úgy gondolom, hogy jól jön az egy megszerzett pont, de a két pont elvesztése még nagyon sokba kerülhet a végelszámolásnál. Az 1. harmadban jól dolgoztunk, az történt a pályán, amit mi akartunk. A 2. játékrészben fordult a kocka, a 3. harmadban és a hosszabbításban pedig fej-fej mellett haladtunk az ellenfelünkkel. Úgy vélem, akadt olyan játékvezetői döntés, például a túl könnyen befújt végleges fegyelmi, ami felborította a játékunkat. A mérkőzést azonban mi veszítettük el, ezen nem lehet változtatni. Megyünk tovább és a következő feladatra koncentrálunk.”

Debreceni HK-UTE 3-4 bü (3-0, 0-2, 0-1, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Jaroslavov, Szokolov és Kuleshov, illetve Fekete (2), Birke és Szalma

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok