Kurtán-furcsán ért véget a találkozó

A hazai felkészülési meccsek sorát a junior korosztály nyitotta meg augusztus 14-én a Debreceni Jégcsarnokban. Jan Bylesjö vezetőedző kemény ellenfelet választott csapatának, a mieink tavalyi fő vetélytársukkal, az UTE együttesével kerültek szembe.

Közepes iramú mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, egyre fokozódó hazai fölény mellett. A fővárosi csapat tartózkodóan hokizott, az első veszélyes helyzetükre majdnem 8 percet kellett várni. 15.00-nál kaptuk az első emberelőnyt, ám ezt nem sikerült kihasználni. Nem úgy 10 perccel később; ekkor Filep korongja a lilák kapusáról beperdült, megérdemelten szereztük meg a vezetést. 01.24-nél Yakimchuk cselsorozata után a szemfüles Szigeti talált be az UTE kapujába, így két gólos vezetésünkkel zárult a nyitóharmad.

A 2. harmadban rákapcsoltak a vendégek, több veszélyes ellenakciót vezettek. A játékrész 5. percében Zsigmond Áron szinte helyzet nélkül szépített, majd nem sokkal később Kriukov gáncsolása nyomán hazai emberhátrány következett. A lila-fehérek visszatértek a jól ismert, gyakran a durvaság határát súroló fizikai játékukhoz, egymást követték a kemény belemenések. Alig több, mint két és fél perc alatt további három kiállítás történt; hazai részről Kozma került a büntetőpadra, az újpestiek közül Barta, majd Zsigmond is távozott, utóbbi egy ippon értékű jégre vitel okán. Mindez nem zavarta Yakimchuk Danilt, a légiós csatár szép cselek után két gólosra növelte a debreceniek előnyét. A vendégek az utolsó percben még Papikot is a jégbe döngölték, így számukra emberhátrányban fejeződött be a 2. harmad.

A 3. játékrészben továbbra is a fizikai hoki dominált, alig két perccel a harmad kezdete után ismét emberelőnyben játszhattak a mieink. A nézők számos szép akciót láthattak, de a gólszerzés ezúttal nem sikerült. Egyenlő létszám mellett több cserét is erősen megnyomtak az újpestiek, a mieink azonban hatékonyan védekeztek. A 7. percben Yakimchuk indult meg, a szólóját elsőre még hárította a lilák hálóőre, a kipattanónál viszont már tehetetlen volt. Alig több, mint egy perccel később Rácz Kristóf már az ötödik találatunkat szerezte. 11.19-nél egy összecsapás nyomán Zsigmond Áron a második 2+10 perces büntetését gyűjtötte be, - Salánki Attila vezetőbíró az öltözőbe rendelte az újpestiek játékosát. Vele együtt azonban a többiek is elindultak a jégről lefelé, indoklásuk szerint azért, hogy elkerüljék a sérüléseket! Így 48.41 percnyi játékidő után a mérkőzés 5-1-es hazai vezetésnél félbeszakadt.

A debreceni juniorok minden tekintetben felülmúlták az ellenfelüket, győzelmük ebben az arányban is megérdemelt. Jan Bylesjö vezetőedző így kommentálta a történteket: ”A szezon első nyilvános meccsét játszottuk az UTE ellen. A játék során azokra az elemekre koncentráltunk, amelyekre mind a három harmadban szükség van; a gyors korongvezetés és a kreatív emberek helyzetbe hozása minden szituációban. Versenyképes, lendületes hokit produkáltunk, sok góllal, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Az edzői stáb számára kedvező dolog volt látni a játékosokat éles játékhelyzetekben, így azonnali visszajelzést kaptunk az előző hét munkájáról, mindarról, amit gyakoroltunk.”

Debreceni HK-UTE  5-1 (2-0, 1-1, 2-0)
Felkészülési mérkőzés (félbeszakadt)
Gólszerzők:
Yakimchuk (2), Filep, Szigeti és Rácz Kr., illetve Zsigmond Á.

A DHK összeállítása: Belomoev (Gönczi B.) – Kriukov, Markov – Filep, Kozma, Rácz – Smirnov, Nagy Z. – Yakimchuk, Ivanov, Szigeti – Varga, Papik - Bartók, Takács, Borbát M.
Vezetőedző: Jan Bylesjö
Másodedző: Stefan Falk

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok