Kuleshov mesterhármasával sikerült a visszavágás

A visszavágás szándékával készülődött U 20-as együttesünk az EBYSL középszakaszának szerda esti mérkőzésére az Okanagan HCE ellen, mivel a két csapat vasárnapi találkozóját egy góllal ugyan, de a St. Pölten nyerte.

Ettől függetlenül az osztrák akadémista alakulat az utóbbi időben nem igazán volt csúcsformában, bár a mieink mellett a Győrt és a Hokiklub Budapest gárdáját is legyűrték, az UTE sima 4-1-el intézte el őket. A mieink esetében nem a formával, hanem a létszámmal volt/van komoly gond, a sorozatos sérülések miatt hetek óta nem tudtunk három komplett sorral felállni. Bár ezen az estén Kuleshov, Borbát és Papp Zsombor már játékra jelentkezett, ám öt komoly sérültet így is nélkülöznünk kellett. Mégis volt miben bizakodni, hiszen a srácok hasonló helyzetben nem egyszer felülmúlták már önmagukat, a jó taktikának és a fegyelmezett, önfeláldozó játéknak köszönhetően.

A mérkőzés kezdetén azonnal egymásnak ugrott a két csapat. A st. pölteniek egyik legkeményebb játékosa, Tröthan Rene már a 3. percben megismerkedett a büntetőpaddal. Az Okanagan rendkívül agresszíven hokizott, ami láthatólag nem ízlett a mieinknek. A vendégek nyomása hamar góllá érett, 05.55-nél egy gyors ellenakcióból Gellon talált be. A nyolcadik percben Kozma kampózta meg egy kicsit az ellenfelét, de az emberhátrányt kivédekeztük. 14.00-nál elől ragadtak a hazai játékosok, egy gyors támadás végén az üresen maradt Tröthan növelte az Okanagan előnyét. 14.22-nél Márton Koppány kapott 2 percet, ismét hátrányba kerültünk. Néhány másodperccel később Kuleshov vitte be a korongot a vendégek harmadába és a kék vonalat átlépve, takarásból nagy bombát küldött a felső sarokba! Váratlanul, szinte a semmiből jött ez a gól, de a legjobb pillanatban. Alighogy kiegészültünk, nagy kavarodás támadt a debreceni kapu előtt, a hazai szurkolókban meghűlt a vér, de végül sikerült a védőinknek felszabadítani. Eléggé lagymatagon hokiztak a nyitó harmadban a mieink, nehezen boldogultak a gyors vendégcsatárokkal és mindössze négyszer lőttek kapura, az Okanagan viszont 12 alkalommal.

A 2. játékrészben egy jóval harcosabb, elszántabb debreceni gárda korcsolyázott a jégre. A harmad elején adódott emberfórt még nem sikerült kihasználni, de már egyenlő ellenfelek voltunk a mezőnyben. A hatodik percben Fóriánt léptették ki a mieink, nem sokkal később Kuleshov perdítését, majd Kozma löketét hárította az Okanagan hálóőre. Ezután a St. Pölten pillanatai következtek, a harmad felénél beszorították a debreceni legénységet, csak nehezen tudtuk a pakkot kijuttatni a harmadunkból. 31.45-nél a rendkívül motiváltan, nagy kedvvel hokizó Kuleshov indult meg és Darabos átadásából hatalmas lövéssel egyenlített! Alig több, mint egy perccel később óriási tumultus keletkezett az Okanagan kapuja előtt; a gólvonal közelében helyet foglaló nézők szerint Márton Koppány lövése belülről jött vissza, de a játékvezetők nem ítéltek gólt. 33.18-nál a lendületesen játszó Jaroslavov nagy passzt kapott Darabos Krisztofertől és bombagóllal megszerezte a mieinknek vezetést! Ez már sok volt az ellenfél kapusának/edzőjének, csere történt a vendégek ketrece előtt. 35.36-nál Papp Zsombort szórták ki bottal akasztás miatt, a kiállítás a lehető legrosszabb pillanatban történt, megtörte a mieink lendületét. A st. pölteni alakulat jól játszotta meg az emberelőnyt és az üresen maradt Kurochkin révén egyenlítettek. A 2. harmadban lényegesen jobban és eredményesebben játszottak a mieink, többet lőttek kapura, így egyre inkább sikerült az Okanagan fölé kerekedni.

Furcsa körülmények között kezdődött a 3. harmad. Az első támadásuk során a vendégek két kirívó szabálytalanságot is elkövettek a debreceni harmadban, sípszó nem volt, a becenterezett korongot 40.33-nál Tröthan értékesítette; a jégen és a lelátón egyaránt forrni kezdtek az indulatok. 42.08-nál a palánknál gabalyodtak össze a játékosok, végül Tröthan és Darabos 2-2 percet kapott, Stupak viszont 5+2+Vk-t (Végleges kiállítást) testre ütésért, el is küldték zuhanyozni. Emberelőnyben folytathattuk a mérkőzést. 42.58-nál szólót vitt az Okanagan, Kuleshov előre vetődve próbálta elütni a pakkot; büntetőlövés következett. A st.pölteni csatár és a debreceni kapus párviadalát Gönczi Lajos nyerte, a közönség nagy örömére. Az Okanagan az emberhátrányban szívósan küzdött, 45.55-nél azonban újra jött Kuleshov, ezúttal Jaroslavov átadását értékesítette, mesterhármast ért el! 46.15-nél Filep találkozott a St. Pölten kapusával, a hálóőr húzta a rövidebbet, a hazai csatárt viszont 2 percre leültették. A lelátón tetőfokára hágott az izgalom, a pályán viszont az idegek feszültek pattanásig. A harmad felénél Gellon, utána Tröthan is a büntetőpadra került. A mieink jól használták ki az Okanagan gólzsákjának távollétét: ügyesen járt körbe a korong, majd pontos centerezést követően Darabos újra megszerezte a hazai csapatnak a vezetést. 52.39-nél Tröthan ismételten kiszállt a játékból, a hátrányt a csapata kivédekezte, de létszámegyenlőség mellett inkább mi veszélyeztettünk. 03.07-el a dudaszó előtt Máthé Csaba még időt kért, hogy eligazítsa a legényeit. A mieink okosan tartották az eredményt, 57.27-nél Zeldich is besegített egy akadályozással, lepörgettük a hátralévő időt.

A gyengébbre sikeredett első harmad után magára talált a debreceni legénység és óriási küzdelemben a maga javára fordította a mérkőzést. Kuleshov főként a mesterhármasa révén meghatározó teljesítményt nyújtott. A győzelem azt jelenti, hogy a B csoportban pontszámban utolértük az újpestieket, három pontra megközelítettük az Okanagan-t, nőttek tehát az esélyeink a továbbjutásért folyó harcban. Máthé Csaba vezetőedző reálisan értékelte a meccset. „Nem a legjobb játékkal nyertünk, de a győzelmet nem kell megmagyarázni. Az első harmadban eléggé gyenge hokit produkáltunk, alig ütköztünk, nem mentünk közel az ellenfelekhez, keveset lőttünk kapura, az történt a pályán, amit a vendégek akartak. A szünetben megbeszéltük, miben kell változtatni, sikerült motivációt találni és megemelni az energiaszintet. Ezek után a 2. és a 3. harmadban teljesen más képet mutatott a játék, felvettük a harcot, agresszíven hokiztunk és mi tudtunk higgadtabbnak maradni. Ennek eredménye a siker, amihez a sérülésből visszatértek igen sokat hozzátettek. Gratulálok a második és harmadik harmadhoz!”

Debreceni HK-Okanagan HCE 5-4 (1-2, 2-1, 2-1)
Gólszerzők:
Kuleshov (3), Jaroslavov és Darabos, illetve Tröthan (2), Gellon és Kurochkin

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok