Kozma Fecó másodszor nyerte el a Gerevich Aladár Sportösztöndíjat

Kozma Ferenc, a Debreceni Hoki Klub junior játékosa, nemrég értesült arról, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium bíráló bizottsága az idén is elfogadta a Gerevich Aladár Sportösztöndíjra benyújtott pályázatát.

Az erre vonatkozó javaslatot a Magyar Jégkorong Szövetség támogatta és terjesztette elő. Így a fiatal sportember másodízben is bekerült a nyertesek exkluzív társaságába.

Kozma Fecó nagyszerűen teljesít a 2018-19-es szezonban, ennek köszönhető, hogy állandó helyet vívott ki magának a DEAC ERSTE Ligás együttesében is. Látható megilletődöttség nélkül illeszkedett be a felnőttek közé és sikerrel alkalmazkodott a számára addig ismeretlen, jóval magasabb szintű követelményrendszerhez. Mindez komoly elismerést jelent nevelő egyesületének is, minősítve az ott folyó sportszakmai munkát.

Az ösztöndíj ismételt elnyerésében bizonyára fontos szerepet játszott, hogy játékosunk nem csupán a sportkarrierjét építi, hanem kiváló eredményeket produkál a Tóth Árpád Gimnázium diákjaként is. Megkérdeztük, milyen érzés másodszor is elnyerni ezt a rangos elismerést, amire Fecó így válaszolt:

„Őszintén szólva meglepődtem egy kicsit, nem igazán számítottam rá, hogy az idén is számításba vesznek. Természetesen nagyszerű érzés, hogy kétszeres Gerevich Ösztöndíjasnak vallhatom magamat, ez komoly motivációt nyújt számomra a jövőre nézve. Mivel sérülésből lábadozom, először szeretnék mielőbb felgyógyulni, hogy visszatérhessek az ERSTE Liga küzdelmeibe. Áprilisban Székesfehérváron rendezik meg a Divizió I/B csoportos ifi világbajnokságot, ezzel kapcsolatban a célom az, hogy bekerüljek a VB-keretbe és újra részese legyek egy sikeres világbajnoki szereplésnek!”

Ezúton kívánunk mielőbbi gyógyulást, sikeres visszatérést Kozma Ferencnek és reméljük, hogy jövőre folytatódik nyertes pályázatainak sora!

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok