Kilencből hat pontot szereztünk a hétvégén

Két nap alatt három mérkőzést játszottak EBEL-csapataink a hétvégén, a juniorok szombat délután Miskolcon fogadták az Innsbruck együttesét, vasárnap a Salzburg csapatával mérkőztek Debrecenben, az ifik viszont szombaton Linzbe látogattak.

Legkevésbé az U 18-as gárdánknak kellett megizzadni a szerényebb képességű játékosokból álló linziek ellenében. Az első harmad tízedik percében Papp Zsombor kezdte meg a gólgyártást, alig három perccel később R. Szabó András növelte az előnyünket. A második játékrészben Rácz Kristóf egyéni akció végén talált be, a Linz ugyan szépített az utolsó percben, de a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. Fölényünket jól szemlélteti a kapura lövési mutatók alakulása; 15-3 az első, 13-5 a második harmadban. A 3. harmadban még jobban érvényesült a mieink kombinatív játéka; Jaroslavov, Papp Zsombor és Herceg Kristóf góljaira az ellenfélnek már nem volt válasza.

Megérdemelt, nagy gólkülönbségű győzelmünkkel zárult a találkozó.

DEBMIS Select-EHC LIWEST Linz 1-6 (0-2, 1-1, 0-3)


A szombati nap másik, hazai összecsapásán a DEBMIS junior a HC TWK Innsbruck együttesével mérkőzött a Miskolci Jégcsarnokban. Az első játékrész egyenlő erők küzdelmét hozta, ezt a 10-10-es kapura lövési mutató is jól szemlélteti. A 2. harmadban többet támadott a közös csapat, mégis a vendégvezetéssel fejeződött be a játékrész: Krippels és Teschauer találatai ellenében csak egy gólt jegyeztünk, Szokolov Artyom révén. A döntés a 3. harmadra maradt; 47.27-nél Jancsó Dávid akciójával egyenlítettünk, majd két perccel később Kuleshov értékesítette Szokolov átadását.

Két, jórészt azonos szinten hokizó együttes találkozóján egy góllal nyertek a hazaiak, az egyéni képességek döntötték el a 3 pont sorsát.

DEBMIS Select-HC TWK Innsbruck 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)Vasárnapra egy mérkőzés maradt, a DEBMIS Select és a RED Bull Salzburg találkozója. A meccs elején fáradt csapat benyomását keltették a mieink, leginkább csak a rombolásra futotta az erőből, alig volt terünk a tudatos építkezésre. A szervezett, kulturált hokit játszó vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést; egy kontratámadásból Klöckl talált a kapunkba. A hazai gárdának is megvoltak a lehetőségei; a 9. percben Kuleshov szólója maradt ki, majd két emberfórt nem tudtunk kihasználni. 25.43-nál újabb kontrát vezettek a vendégek, végül Galassiti lőtte el közvetlen közelről a pakkot, a kiválóan dolgozó Nagy Péter ezúttal tehetetlen volt. 29.23-nél kapust cserélt a Salzburg, a játék képe azonban keveset változott. Oda-vissza folyt a játék a jégen, de a salzburgi támadásokban több volt a gólveszély. A 3. harmad hazai kiállítással indult, 42.39-nél Kuleshov ült ki palánkra lökésért, Szokolov nyilván hűen tolmácsolta Kuleshov szavait, mert ő is kapott 10 percet. A hátrányban viszont szépített a DEBMIS. A bal szélen Györfy vitte be a korongot a vendég harmadba, a palánk mellől éles szögből eleresztett egy lövést és a pakk a meglepett cserekapus mellett a hálóban kötött ki. A váratlan gól fellelkesítette a mieinket, a csapatot mintha kicserélték volna. A harmad 7. percében egymás után két nagy helyzetet dolgoztunk ki, a 11. percben Albert mutatott be nagy szólót, de nem maradt ereje befejezni az akciót. Rögtön ezután megint kimaradt két méretes helyzet, majd öt perccel a duda előtt Kuleshov fűzte át a védőjét, lövés helyett azonban áttette fonákra a korongot és ezzel odalett a lehetőség… Az egyik salzburgi kontra végén Nagy Péter még bemutatott egy bravúrt, aztán 57.58-nál emberelőnybe kerültünk. Sahvorostov időt kért, de fennhagyta a kapusát. Az előnyben derekasan próbálkozott a közös csapat, a vendégek azonban rutinosan ölték az időt.

A harmadik harmadban mutatott játékával nyerhetett volna a legjobbjait nélkülöző DEBMIS. A tudatosan hokizó, jól összerakott vendégcsapat nem érdemtelenül vitte el a három pontot a fáradtsággal küszködő hazaiakkal szemben.

DEBMIS Select-Red Bull Salzburg  1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok