Ki kellett verekedni a győzelmet

Szeptember 18-án junior együttesünk Dunaújvárosba utazott, ahol U 20 B-csoportos találkozó keretében találkoztak az Acélbikák csapatával.

Jan Bylesjö kerete mindössze 12 mezőnyjátékosból állt, akiknek egy másik sportágban is meg kellett mérkőzni a hazaiakkal.

Rosszul kezdődött számunkra a találkozó, 32 másodperc múltán már gólt kaptunk, a találat Török nevéhez fűződik. 06.21-kor a hazaiak emberhátrányban növelték az előnyüket, ezúttal Tóth volt eredményes. A harmad második felében két újvárosi és két debreceni kiállítás következett, majd 18.02-nél Markov szépített, 2-1-es hazai vezetéssel zárult az első játékrész. A 2. harmadot Yakimchuk gólja vezette be, 20.28-nál értékesítette Rácz átadását. Egyre nagyobb fölénybe kerültek a mieink, akik a harmad végén megfordították az eredményt, a 34. percben Yakimchuk után Kriukov is betalált, 2 gólos vendégelőnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. A 3. harmad legelején már 40.09-nél „megtalálták egymást” a játékosok; Rácz Kristóf és Rézmann 2+2 percet, Markov viszont 5+20 percet kapott könyökhasználat miatt, az amúgy is szűkös keretünk tovább fogyatkozott. 41.26-nál Yakimchuk is kiszállt 2 percre, a hazaiak időt kértek, de nem találtak fogást a mieinken. 55.25-nél kettős emberfórban játszottunk, ezt Szigeti használta ki, 3 gólosra hízott a vezetésünk. A hátralévő percek sajnos már nem a hokiról szóltak, 59.51-nél Pinczés Olivér még összeakaszkodott Nagy Zalánnal, mindketten végleges fegyelmi büntetéssel idejekorán mehettek zuhanyozni. A játékvezetők a 3. harmadban összesen 119 perc (59-60) büntetést szabtak ki.

Junior csapatunk elsősorban a légiósok gólerős játékának köszönhetően, biztosan húzta be a mérkőzést. A helyszínről kapott információk szerint a hazai játékosok a mérkőzés során sokszor lépték túl a szabályok adta kereteket. Nem tudták sportszerű keretek között elviselni, hogy a mieink megfordítják a meccset,  főként emiatt egyre jobban eldurvult a találkozó.

JAN BYLESJÖ és STEFAN FALK az alábbiak szerint értékelte a találkozót: „A Dunaújváros elleni meccs rosszul kezdődött számunkra, két gólt is kaptunk az első harmadban. Ezután azért küzdöttünk, hogy átvegyük a játék irányítását. Rengeteg jó helyzetet teremtettünk, de nem tudtuk a hálóba juttatni a korongot. A második játékrész elején kiegyenlítettünk, majd átvettük a találkozó irányítását, bár a játékot rengeteg kiállítás szakította meg. Jó volt nyerni idegenben is, készülünk a soron következő mérkőzésre.”

2018.09.18. 18.00 Dunaújvárosi Jégcsarnok
(U 20 34) Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni Hoki Klub 2-5 (2-1, 0-3, 0-1)
Gólszerzők:
Török és Tóth G., illetve Yakimchuk (2), Markov, Kriukov és Szigeti

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok