Két pont a Tüskéből

Csütörtök délután a Tüskecsarnokban játszotta le újabb kvalifikációs mérkőzését a mieink U20-as csapata.

A debreceni együttes a találkozó előtt 20 ponttal az A- csoport 2. helyét foglalta el,míg  a Hokiklub-Miskolc vegyes csapat 15 egységgel a negyedik helyén tanyázott, a papírforma tekintetében tehát a mieink álltak jobban.

Rosszul indult a mieink számára az összecsapás, fél perc sem telt el és Kabai egyéni akciója nyomán már az ellenfél vezetett. A válasz sem késett soká, 03.18-nál Filep góljával kiegyenlítettünk. 08.41-nél újra vezetéshez jutott az ellenfél, ezúttal Becze volt eredményes. Alig egy perccel később Rácz Kristóf egalizált, majd Yakimchuk is beköszönt, először vezettünk a találkozón. A harmad 18. percében azonban Glofák értékesítette Becze átadását, döntetlennel zárult az 1. periódus.

A 2. játékrész elején a debreceniek kivédekezték Csúvár áthúzódó kiállítását, 26.42-nél viszont Becze ért el újabb gólt, amivel fordított a HKB/DVTK. A harmad során számos jó helyzetet dolgoztak ki a mieink, újabb gól azonban nem esett, a vegyes csapat őrizte a minimális vezetését.

A 3. harmadban rákapcsolt a vendégcsapat, domináltak, több, mint kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfelük. A 45. percben Filep kapott 2 percet, de ezt a hátrányt is sikerült kivédekezni. A mérkőzés állása az utolsó percekig nem változott, így a debreceni szakvezetés kockáztatásra kényszerült; 57.22-nél lehívták Ambrus Leventét a jégről. A kockázatvállalás eredményesnek bizonyult, 59.06-nál az előre húzódó Nagy Zalán betalált, ezzel hosszabbításra mentettük a találkozót. A hosszabbítás 22 másodpercig tartott, akkor Kriukov passzával Yakimchuk lódult meg és  megszerezte csapata győztes gólját.

A mieink a jobb 3. harmaduknak köszönhetőn, nehezen bár, de megnyerték a találkozót és a megszerzett két ponttal megszilárdították a második helyüket az A- csoportban. A mérkőzésen történteket JAN BYLESJÖ vezetőedző értékelte.

„Rosszul indítottuk a meccset, ez volt talán a leggyengébb harmadunk az egész bajnokság során. A 2. játékrészben sok kitűnő gólszerzési lehetőséget teremtettünk, de nem tudtunk betalálni. Lehoztuk a kapusunkat, az 59. percben kiegyenlítettünk, majd a hosszabbításban az első támadásunkból gólt értünk el és elhoztuk a két pontot.”

HKB/DVTK - Debreceni HK 4-5 hu (3-3, 1-0, 0-1, 0-1)
Gólszerzők:
Becze B.(2),Kabai és Glofák, illetve Yakimchuk(2), Filep, Rácz Kr. és Nagy Z.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok