Két harmadot bírtunk erővel

Szlovéniában vendégszerepelt junior csapatunk a hétvégén, szombaton este az EBYSL A-csoportjának listavezetőjével, a HD Jesenice gárdájával mérték össze az erejüket.

Az erőviszonyok sajnos az utóbbi időben megszokott módon alakultak; a hazai csapat húsz mezőnyemberével a mieink tizenhárom játékosa nézett szembe, ami eleve nem sok jót ígért. Az viszont várható volt, hogy addig nem lesz nagy gond, amíg bírjuk erővel.

Az első harmadban jobbára kiegyenlített játék folyt a jégen, amiből a mieink jöttek ki jobban. Sikerrel védekeztük ki Salló kiállítását, majd az ifi sorunk vitézkedett; Rácz és Kozma átadásából 17.05-nél Filep szerezte meg a vezetést. Filep büntetése áthúzódott a 2. játékrész elejére, ám ezalatt a hazaiak nem tudtak gólt szerezni. 24.51-nél Brglez egyenlített, majd 33.21-nél Sturm használta ki Varga Tamás kiállítását. Gyorsan visszaállítottuk a döntetlen állást; 34.36-nál Rácz Kristóf is betalált, utána a harmad végéig nem változott a mérkőzés állása, bár a Jesenice játszott aktívabban. A 3. harmad elején vezettek először a hazaiak, 41.06-nál 4 a 4 elleni játékban Sodja vette be a mieink kapuját. Egyre nagyobb fölénybe kerültek a négy sorral játszó szlovénok, 52.40-nél Brus révén növelték az előnyüket. A mérkőzés sorsa ezzel el is dőlt, Korosec találata, amelyik 59.03-nál esett, már nem változtatott a lényegen.

Ez a meccs is bizonyította, hogy két és fél sorral négy ellen roppant nehéz eredményesen hokizni, hacsak nincs minőségi különbség a rövid cserepaddal rendelkező együttes javára, ám a jesenice-i találkozón erről nem lehetett szó. A mieink a 2. harmad végéig tartották a döntetlen állást, azután szinte törvényszerű módon kezdtek „elfogyni”.

Máthé Csaba vezetőedző az alábbiak szerint értékelte az összecsapást: „A végeredmény nem igazán tükrözi a játék tényleges alakulását. Az első két játékrészben jól tartottuk magunkat, a 3. harmadban viszont megmutatkozott, hogy mennyire rövid a cserepadunk. Ennyi hiányzóval nem mehettünk sokkal többre, ráadásul többször hibáztunk a saját harmadunkban. Az ellenfelünk nem véletlenül vezeti az A-csoportot, a csapatuk jó erőkből áll, több válogatott játékossal rendelkeznek. Összességében az bizonyult döntőnek, hogy nem tudtunk olyan hatékonyan hokizni, mint az előző időszakban.”

HD Jesenice-Debreceni HK 5-2 (0-1, 2-1, 3-0)
Gólszerzők:
Brglez, Sturm, Sodja, Brus és Korosec, illetve Filep és Rácz Kr.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok