Jól játszottunk, de kevesen voltunk

Csütörtök este a Tüskecsarnokban lépett jégre a DHK junior csapata, ellenfelük a Hokiklub Budapest együttese volt. A sorsolás szeszélye folytán az ifik aznap délután Pesterzsébeten meccseltek, így a junior keretben mindösszesen 11+1 játékos kapott helyet.

A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott. Az első találat 10.36-nál esett, Halászik Denis góljával vezetett a HKB, aztán a harmad végéig az eredmény nem változott. A játékrész során a hazai csapat játszott enyhe fölényben.

A 2. harmad debreceni emberfórral indult, 20.53-nál Fenyvesi kapott 2 percet palánkra lökésért. Az előny azonban nem a megszokott trend szerint alakult; 21.41-nél Gebei, majd alig több, mint egy perccel később Szécsi is betalált, emberhátrányban szerzett két gólt a hazai csapat. 24.20-nál Salló átadásából Kuleshov kozmetikázott az eredményen. A harmad felénél kihasználatlan maradt egy emberelőnyünk, 31.01-nél viszont Horváth Bálint növelte a HKB előnyét, beállítva a játékrész 3-1-es végeredményét.

A 3. harmadban 5 percig nem esett újabb gól; mígnem 45.23-nál Szokolov-Salló-Kuleshov akció végén az orosz légiós találatával szépítettünk. A játékrész közepén ismét kimaradt egy emberelőnyünk, majd 54.06-nál Salló góljával felzárkóztunk az ellenfelünkre. Alig több, mint négy perccel később Varga góljával újfent meglépett a HKB. 58.58-nál Máthé Csaba vezetőedző időt kért, lehozta a kapusát is, de nem sikerült újra feljebb zárkóznunk.

Máthé Csaba vezetőedző a mérkőzést követően elmondta, hogy végig kiegyensúlyozott, oda-vissza játék folyt a pályán. A csapatunk jól játszott, mindenki küzdött, hajtott, volt 3-4 üres kapus helyzetünk, vasat találó lövésünk, de megint nem ment a góllövés. A végeredmény részben reális; az ellenfelünk enyhe fölényben játszott, ami érthető, hiszen többen voltak, több energiát tudtak beletenni a meccsbe. Persze tudtuk jól, hogy a modern hokiban nem működik a „két sorozás”, de ezúttal nem volt választásunk.

Hokiklub Budapest-DHK 5-3  (1-0, 3-1, 1-2)
Gólszerzők:
Halászik, Gebei, Szécsi, Horváth és Varga, illetve Kuleshov (2), és Salló

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok