Jobb volt a MOL Ligába készülő ellenfél

Ha a Vienna Capitals menedzsmentjének elképzelései valóra válnak, akkor a jövő szezonban már a felnőtt csapatunk találkozik kedd délutáni ellenfelünkkel, a bécsiek junior csapatával.

​Menedzserük, a Capitals játékosaként ismertté vált Christian Dolezal, a magyar sportsajtóval is megosztotta már MOL Ligás terveiket. A bejelentés nem ment szenzáció számba, régóta tudjuk, hogy az EBYSL tabelláját utcahosszal vezető Capitals jól képzett játékosokból álló, gyors hokit játszó csapat.


EBYSL (U 20)
DEBMIS Select-UPC Vienna Capitals 1-6 (0-1, 1-1, 0-4)


Nagy Péter kezdett a hazai kapuban, a bécsi együttesben pedig pályára lépett a náluk légióskodó Szabad Kevin. Hullámzó játékkal indult a mérkőzés, aztán egyre inkább kidomborodott a vendégcsapat fölénye. A védelem azonban biztosan állt a lábán, Nagy Péter is kiválóan védett, mindössze egyszer, Ranftl takarásból leadott lövésénél kellett kapitulálnia.

A 2. játékrész elején emberelőnyben hokiztak a bécsiek Szokolov kisbüntetése miatt. Az első perc végén Salló és Kuleshov szökött meg, úgy tűnt, a vendégek nem veszik az akciót túl komolyan. Salló lövése kipattant a vendégek másik magyarjáról, Maros Botondról, Kuleshov beverte, kiegyenlítettünk. A 2. harmadban az eddigieknél jóval bátrabban, jobban játszott a DMS, felvettük a Capitals által diktált nagy tempót. A 10. percben 3-1-re vezettünk támadást, a jó helyzetben lévő Jancsó azonban a kelleténél korábban lőtte el a pakkot, utána máris kontráztak a bécsiek. 38.46-nál Maxa vitte be a harmadunkba a korongot, a mieink csak kísérték, a középen jól érkező Ranftl betalált, sajnos, a harmad végét elrontottuk.

A 3. harmad úgy folytatódott, ahogyan az előző abbamaradt; öt perc alatt három gólt rámolt be a Capitals, összesen négyet ütöttek zsinórban. György István edző időt kért, hogy rendezze a sorokat, ami megszakította a vendégek gólszüretét. 49.14-nél Szabad Kevin üresben lépett ki és beállította a végeredményt, több gól már nem született a találkozón.

A mérkőzés java részében erőteljesebb, gyorsabb hokit játszó vendégek megérdemelten szerezték meg a győzelmet. A mieink a 2. harmadban kifejezetten jól muzsikáltak, a játékrész legvégén bekapott gól azonban erősen visszavetette őket. Kicsit nagyobb hittel, akarással szorosabb meccset is vívhattunk volna egy nálunk jobb együttessel.


EBYSL (U 20)
DEBMIS Select- UPC Vienna Capitals 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)


Percre pontosan egy nappal a debreceni találkozó után Miskolcon játszotta második mérkőzését a két együttes. A meccs képe az előző napi tapasztalatokat idézte; a Vienna ezúttal is dominált a játékidő nagyobb részében. Az 1. harmad hozta a leginkább kiegyenlített hokit, Szabad Kevin után Salló Barna is gólt szerzett. 1-1-el zárult az első játékrész, a második pedig gólnélküli döntetlennel, az utóbbi játékrész azonban még inkább a hazai védők és a vendégtámadók összecsapását hozta. A mérkőzés sorsa az 53. percben dőlt el véglegesen; egy védelmi hiba nyomán a bécsiek betaláltak, majd az ezt követő zavar 16 másodperccel később újabb vendéggólt eredményezett.

A mérkőzést követően György István edző elmondta, hogy csapata jól tartotta magát a kiváló képességű játékosokat felvonultató ellenféllel szemben. A 3. harmadban kaptuk ugyan a döntő gólokat, de ennek nem a fizikai fáradtság volt az oka, hanem a koncentrációs zavarok, melyekből jöttek a hibák, ezeket pedig egy ilyen kvalitású ellenfél azonnal bünteti. Az eredmény jobb volt, mint az előző meccsen, a játék képe azonban nagyrészt hasonlóan alakult.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok