Jobb kezdésre számítottunk

Junior együttesünk számára két újpesti mérkőzéssel fejeződött be az EBYSL alapszakasz, négy nap szünet után, január 18-án ugyanitt folytatódott a pontvadászat, immár a középszakaszban.

Az utolsó alapszakasz meccsről nem őrzünk szép emlékeket, jobb folytatásban, vagy ha úgy tetszik jobb középszakasz indításban bizakodtunk. Az előjelek – szokás szerint – ezúttal sem voltak kedvezőek, a sérült Kuleshov mellett Szokolov sem tarthatott a csapattal, ismét nem tudtunk három komplett sort a jégre küldeni.

Jól kezdtük az első harmadot, egyenlő ellenfelei voltunk a lila-fehér gárdának. A játék képére azonban rányomta a bélyegét, hogy az első játékrészben csaknem hét percet emberhátrányban töltöttünk. Ezáltal nyilván javult az UTE lövésstatisztikája, 10 alkalommal találták el a kapunkat, míg a mieink négyszer kísérleteztek. Gól nélküli döntetlennel zárult a nyitó harmad.

A 2. játékrész elején jól mezőnyöztek a mieink, oda-vissza hullámzott a játék. 23.08-nál Salló kapott jó átadást Papp Zsombortól, a center kilépett és megszerezte a mieinknek a vezetést. 29.50-kor egy eladott koronggal indult meg a hazai csapat, az akciót Páterka góllal fejezte be. 33.34-nél emberelőnybe kerültünk, a UTE csapatából Zsigmond Áron került a büntetőpadra. 35.14-nél mégis a lilák szerezték meg a vezetést Páterka révén, 11 másodperccel később pedig növelni is tudták az előnyüket. A középkezdés után egy felütött korong debreceni ütőről került a hazai csatárok elé, Zsigmond Bencének nem volt túl nehéz dolga. Közben a mieink részéről kimaradt egy szóló, kétgólos újpesti előnnyel zárult a 2. harmad. A játékrész fekete krónikájához tartozik, hogy egy rossz mozdulat következtében előbb Salló esett szerencsétlenül a palánknak, majd Kiss Tamás sérült meg, egyikük sem tudta folytatni a mérkőzést.

A 3. harmad elején Fekete találatával még inkább elhúztak a hazaiak. A debreceni legénység már nem tudott megújulni, a hátralévő idő formalitásnak bizonyult.

A mérkőzés sorsát az döntötte el, hogy a 35. percben emberelőnyös szituációban, 11 másodpercen belül két gólt kaptunk, ami még a jégkorongban is ritkán előforduló rövidzárlatnak számít. Máthé Csaba vezetőedző a vereség fő okát abban látta, hogy ezen a mérkőzésen nem volt igazi vezéregyéniség a debreceni együttesben, aki élére állhatott volna a sokat bizonytalankodó játékosainknak. Tépelődésre azonban nincs sok idő; január 27-én és 28-án újabb középszakasz meccsek várnak a mieinkre Győrben, valamint St. Pöltenben. Reméljük, hogy a sérültjeink állapota is jobbra fordul addig.

UTE-Debreceni HK 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Gólszerzők:
Páterka(2), Zsigmond és Fekete, illetve Salló

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok