Húsz perc hoki...

November 3-án az U 18-as együttesünk a HC Orli Znojmo csapatával találkozott a Debreceni Jégcsarnokban. Az előző szezonokban kedvező tapasztalatokat szereztünk a znojmo-i csapatokról, képzett, technikás játékosokból álló együttesekként ismertük meg őket.

Nem öröm kimondani, hogy ezúttal csalódnunk kellett...

Jól kezdtek a mieink, 03.47-nél már meg is szerezték a vezetést Ivanov révén. 4.15-nél Molnar Jan még kiegyenlített, de alig több, mint 2 perc múltán már újra vezettünk Kovács Roland találatával. A 8. és a 14. percben emberelőnybe kerültünk, ezeket a lehetőségeket Ivanov használta ki, amivel mesterhármast ért el. 16.42-nél Diószegi góljával öt gólosra növeltük a különbséget.

A 2. harmadra a Znojmo az eddig látottakkal szöges ellentétben lévő stílussal jött ki pályára; a keménység határait túllépő belemenésekkel igyekeztek megfélemlíteni az ellenfeleiket. A sorozatos kiállítások sem térítették jobb belátásra őket és ez folytatódott a 3. játékrészben is. A játékvezetők a 2-3. harmadban összesen 14 két perces és egy 2+10 perces kiállítást szabtak ki a csehországi csapatra. A jégkorongban megszokott módon a debreceniek sem mindig maradtak adósaik, a mieink 10 kisbüntetést könyvelhettek el. 48.19-nél Borbát Márk palánkra lökésért 5+végleges fegyelmit kapott, a játékos azzal védekezett, hogy nem volt szándékos az ütközés.

Talán az egyetlen sportmérkőzésre emlékeztető momentum Szabó Kornél gólja volt, amely emberelőnyben, 41.01-nél esett. Még egy rendkívül elszomorító eset történt; a 3. harmadban Kovács Roland kulcscsonttörést szenvedett, mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Hiába volt a nagyarányú győzelem, hiába védett Belomoev ismét 96% felett, a csalódottságunk nem csökkent. Ez a találkozó egy harmadra korlátozódott, a továbbiaknak kevés köze volt a jégkorongsporthoz. Ezt több jelenlévő – edző, néző, hivatalos személy - is megerősítette. Megdöbbenést keltett, hogy Konecny Petr, a Znojmo vezetőedzője semmit nem tett a játékosai visszafogása érdekében, kvázi nézőként volt jelen a jégcsarnokban. Ha hinni lehet az EBJL sorsolásnak, ebben a szezonban már nem utazunk Znojmo-ba. De nem gondoljuk, hogy el kellene, lehetne felejteni, ami itt történt.

A György József vezetőedzőt helyettesítő JAN BYLESJÖ a következőket mondta el mérkőzésről:

„A mieink kiváló első harmadot produkáltak, amely 5-1-es vezetésünkkel zárult. Három gólunk 5 az 5 elleni játékban, kettő emberelőnyös szituációban született, Ivanov pedig mesterhármast ért el az első játékrészben. A második és harmadik periódusban a Znojmo rendkívül tisztátalanul játszott, ezt mutatják a büntetéspercek is. A srácok fegyelmezetten és koncentráltan hokizták végig a mérkőzést.”

Debreceni HK-HC Orli Znojmo 6-1 (5-1, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Ivanov(3), Kovács R., Diószegi és Szabó K., illetve Molnar Jan

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok