Hosszabbítás után nagy csatában nyertünk

Szeptember 9-én, a túra harmadik napján újabb nagy csata várt a mieinkre, ezúttal a mindig erős és veszélyes Salzburg együttesével kerültünk szembe.

Az 1. harmadban a Salzburg kezdeményezett többet, de betalálni csak egy alkalommal tudtak Wallenta révén. Ezzel szemben a mieink háromszor is megzörgették a hazai hálót, a 8. percben Kozma, röviddel később Papik, majd a 16. percben Filep talált be, az 1. periódus két gólos vendégvezetéssel ért véget. A 2. harmadban folytatódott a hazai nyomás, a debreceni védelem azonban kiválóan zárt. Sőt, növelni is tudtuk az előnyünket; 26.54-nél Filep lőtte be Kozma átadását, így a játékrész végére már 3 góllal vezettünk. A 3. harmadban a Salzburg mindent megtett azért, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. A 43. percben szépítettek, majd négy perc leforgása alatt döntetlenre módosították az állást. A negyedik találatot azonban nem tudták bevinni, így a extra pont sorsa túlórázásra maradt. A hosszabbítás mindössze 22 másodpercig tartott, ekkor Rácz Kristóf megszerezte a mérkőzés sorsát eldöntő gólt.

Junior csapatunk a szombati sikert követően ismét szép győzelmet aratott, melynek értékét növeli, hogy azt sorozatterheléstől fáradtan, szűkös játékoskerettel harcolták ki. Érthető, hogy a mérkőzés után Jan Bylesjö és Stefan Falk nem fukarkodtak a dicsérettel: „Kemény dolog volt három nap alatt három meccset játszani mindössze 13 mezőnyjátékossal. Jól kezdtünk, sikerült 2 góllal elhúzni a találkozó elején. A  Salzburg csökkentette a hátrányát, de mi újabb  két gólt szereztünk és 4-1-re növeltük az előnyünket. Ezután a játékosokon kezdett kiütközni a fáradtság, kezdett visszaütni, hogy 40 óra alatt három meccset kellett lejátszani kemény ellenfelekkel szemben. A Salzburg a 3. harmadban három gólt szerzett, visszatértek a meccsbe. A játékosaink minden energiájukat mozgósították, hogy kihasználjanak egy emberelőnyös szituációt a mérkőzés végén, de sajnos túlórázásra kényszerültünk. Alig kezdődött el a hosszabbítás, amikor csapatunk kapitánya, Rácz Kristóf kézbe vette a dolgokat és 22 másodperc után megszerezte a győztes gólt. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a csapatunk vissza tudott jönni azt követően, hogy zsinórban három gólt kaptunk, különös tekintettel a fáradtságra, amivel meg kellett küzdeniük.”

SPG RB Salzburg/EKZ Juniors – Debreceni HK 4-5 hu (1-3, 0-1, 3-0, 0-1)
Gólszerzőink:
Filep (2), Kozma, Papik, Rácz Kr.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok