Hibátlan mérleggel zártak EBEL csapataink

A november 16-a és 20-a közötti „nagyhéten”, összesen hét felnőtt, illetve korosztályos mérkőzésre, valamint egy szupermini tornára került sor Debrecenben. A meccsdömpingből EBEL csapataink is kivették a részüket; három találkozót vívtak ezen a hétvégén.

MÉRKŐZÉSEK

U 18
DEBMIS Select-MAC Budapest 8-0 (1-0, 3-0, 4-0)


A meccs eleje oda-vissza játékot hozott, aztán jobbára a mezőnyben gyűrte egymást a két alakulat. A 6. percben Kochetkov kapus hárított szépen egy közeli lövést, majd a 9. percben Rácz Kristóf kiállítása nyomán kerültünk nehéz helyzetbe. Két perc múltával a mieink kerültek emberelőnybe, de Jaroslavov lövésével csak egy vasig jutottak el. 14.12-nél megszereztük a vezetést: a kapu mögül visszatett korongot Kabai Máté vágta be a felső sarokba. Az utolsó 5 percben Papp Zsombort kétszer is kiszórták, de az előnnyel nem tudtak mit kezdeni a vendégek.

A 2. játékész elején ismét hátrányba kerültünk, 21.33-nál Szigeti, majd alig fél perc múltán Kiss Tamás is a büntetőpadra került. A kettős emberhátrányt kihúztuk, amiben Kochetkov jelentős érdemeket szerzett. A büntetések letelte után növeltük az előnyünket: egy kontrából Filep Zsombor talált be. 26.23-nál mi kerültünk fórba, de egy MAC-os kontra nyomán Kochetkov-nak kellett nyújtózkodnia. 30.23-nál megint Filep pillanatai következtek, szépen csalta befelé magát a sarokból, majd eltette a pakkot a rövidbe. A MAC játékosai elvesztették a türelmüket, a játékvezetők egymás után négy 2 percest fújtak be ellenük. Ezt kihasználták a mieink, 33.48-nál szép támadás végén Futó növelte négygólosra a vezetésünket.

DEBMIS góllal indult a 3. harmad; Rácz-Kozma-Filep akció végén Filep Zsombor már a harmadik találatát szerezte. 47.00-kor R. Szabó kapott 2 percet, a kiállítását kivédekeztük. 49.36-nál egy kontrából Rácz Kristóf indult el, korongját bevédte a MAC kapusa. 34 másodperccel később Lakatos Áron távoli lövése pattant be, ezzel már hét gól volt az előnyünk. Peregtek a másodpercek, a MAC lassan beletörődött a vereségbe, a mieink pedig már az idővel is játszottak. Egy szép találat azonban maradt a végére; 57.18-nál az egész meccsen jól teljesítő Kozma Ferenc talált be Filep és Rácz átadásából.

A DEBMIS megérdemelten győzött a papíron jóval erősebb MAC Budapest ellen. Kochetkov kiválóan védett, Filep mesterhármast ért el, de az egész csapat remekül teljesített, küzdésben és akaratban is felülmúlták ellenfelüket.


U 20
DEBMIS Select-HD Mladi Jesenice 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)


Bátran kezdett a DEBMIS az EBYSL C-csoportjának listavezetője ellen: három percig csak a mieink lőttek kapura. Aztán egy pillanatnyi kihagyás is elég volt és máris vezettek a vendégek, 04.19-nél Rajsar szerezte a találatot. A mieink nem zuhantak össze, a 12. percben egy kontra végén háromszor is nagyot fogott a szlovén kapuvédő, majd újabb tumultózus jelenetekre került sor a vendégek kapuja előtt. A harmad hátralévő részében oda-vissza hullámzott a játék, de több helyzete volt a közös csapatnak.

A második harmad első percében Popkov Denist állították ki bottal akasztásért. A hátrányt kivédekezte a DEBMIS, sőt, a pályára belépő Popkov kis híján gólt szerzett. Kemény küzdelmet vívott a két együttes, újabb gól azonban nem született. A fordulat a 28. percben kezdődött el: a szlovén harmadban kevertek a támadóink, végül Albert Tibor egyenlített. Néhány perccel később emberfórba kerültünk, a játékvezetők Rajsart vitték ki palánkra lökésért. 33.04-nél a kék vonalról Darabos célozta meg a szlovén kaput, bombáját Márton Koppány továbbította a hálóba. 33.55-nél kavarodás támadt a Jesenice kapuja előtt, nagy tűzijáték végén Szokolov is betalált; 1 perc alatt fordítottunk! A harmad további része a Jesenice sikertelen próbálkozásainak jegyében telt el.

A 3. játékrészben többet támadott, fölényt harcolt ki a vendégcsapat. A mieink nem játszottak igazán jól, de eltökélten védekeztek, romboltak, mindenhová odaértek, ahová kellett. Az 50. percben a kapuvasat találták el a jesenicei támadók. 51.44-nél újra Rajsar került a büntetőpadra, pár másodperccel később Avsenek is követte, utóbbi 2+10 percet kapott. Kettős emberelőnyben játszhattunk, de nem volt már elegendő erőnk támadások építésére. 56.29-nél Laczkó Ákost kiküldték 2 percre, a szépítés azonban csak nem jött össze a szlovén alakulatnak. 58.05-nél időt kértek, lehozták a kapust is, de hiába, a mieinknek viszont volt néhány biztató kísérlete üres kapura.

Képzett, jó erőkből álló együttest győzött le a közös csapat, sikerét elsősorban fegyelmezett játékának és jó védekezésének köszönhette. Kiss Bence 97.1 %-os hatékonysággal védett, a támadók pedig 24 lövésből 3 találatot értek el.


U 20
DEBMIS Select-LZZ STMK. Süd-Graz 99ers 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)


A sorsolás szeszélye folytán csapatunk ezúttal a C csoport sereghajtójával találkozott. Az 1. harmad elején csapkodó játék folyt a jégen, a 3. percben viszont kimaradt egy üres kapus lehetőségünk, majd még egy nagy helyzet. 6.42-nél Stradner góljával váratlanul vezetéshez jutott a Graz. 11.45-kor a vendégcsapatból Winklert állították ki, ám először a mi kapunk előtt adódott gólhelyzet. A másik oldalon Popkov lőtte telibe a grazi hálóőrt, 13.10-nél ismét ő tüzelt a kékről és Domagoj kapus ezt már nem tudta hárítani. 14.56-nál újra emberfórba kerültünk, de a fórt ezúttal nem tudtuk értékesíteni. 17.04-nél átvettük a vezetést; Salló piszkált bele Popkov középtávoli lövésébe.

A 2. játékrészt Darabos Krisztofert és Farber páros kiállítása vezette fel. Előbb 30.39-nél, majd 39.29-nél is emberfórba kerültünk, de csak két nagy helyzetig jutott el a csapat. A Graz foggal-körömmel védekezett, 20-1 volt a kapura lövések mutatója a javunkra, de nem tudtuk tovább növelni az előnyünket.

A 3. harmad elején veszélyes támadásokat vezetett a vendégcsapat. A 3. percben Magyar  Balázs perdítését védte a Domagoj, a következő percben viszont a hazai kapu előtt alakult ki gólhelyzet. 06.06-nál Jancsó lépett ki kecsegtető helyzetben, de túlhúzta a pakkot a grazi kapun. A játékrész második felében újra átvettük az irányítást, az 57. percben Szokolov, majd Jancsó került helyzetbe, Domagoj azonban tisztázni tudott. Nem úgy 59.09-nél, amikor Györfy hozta ki a korongot a mieink védekező harmadából, nem támadták, végül jól eltalált lövéssel megszerezte a harmadik találatunkat. Az utolsó perc főszereplője Márton Koppány volt: 8 másodperccel a duda előtt kimaradt egy szólója, majd Brozovsky-val keveredett ökölpárbajba, aminek mindkét oldalon 5+20 perces kiállítás lett a vége.

A DEBMIS kicsit fáradtabban mozgott ezen a meccsen, nem pörögtek úgy a srácok, mint a Jesenice ellen. A három gólhoz ezúttal 40 kapura lövés kellett, de megvolt a 3 pont, ami azt jelentette, hogy az ifik után a juniorok is hibátlan mérleggel zárták a hétvégét!

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok