Hét góllal sem tudtunk nyerni

Junior együttesünk vasárnap délben a kvalifikációs csoportunkat vezető MAC csapatával mérte össze az erejét. A meccs célja az volt, hogy pontokat szerezzünk és megszilárdítsuk a 2. helyünket a csoporton belül.

A találkozó előtt az erőviszonyok ismeretében nagy küzdelemre és szoros eredményre lehetett számítani.

Jól kezdték a mérkőzést a mieink, ezt jelezte Yakimchuk veszélyes megugrása is a harmad 2. percében. Rövidesen kiegyenlítette a játékot a vendégcsapat, mindkét kapu gyakran forgott veszélyben. 04.40-nél megszereztük a vezetést; Darabos tüzelt a kékről, a MAC kapusa nem sokat látott az előtte tolongó játékosoktól. 05.35-nél egy fölösleges szabálytalanság nyomán Nagy Zalánt kiállították, a MAC pedig egyenlített, a gólt 06.04-nél éles szögből Rae lőtte. 10.37-nél Csicsák került a büntetőpadra, de az előnyt nem tudtuk értékesíteni. 13.35-nél egy védelmi hibánk után a vendégcsapat szerzett vezetést Ferencz találatával. 16.21-nél sikerült kiegyenlíteni, Rácz Kristóf középre adása átcsúszott a MAC kapusa mögött, az érkező Yakimchuk pedig nem hibázott. 18.40-kor Csicsák újra helyet foglalt a büntetőpadon, az emberfór nagyobb része a 2. harmadra húzódott át.

A 2. játékrész legelején előbb a MAC, majd a mieink szólója maradt ki, ezután kiegészült a fővárosi csapat. 21.40-nél Rácz Kristófot ültették le, de a hátrányban jól védekeztünk. 24.25-nél elpasszoltuk a korongot a védekező harmadunkban, Kedves pedig góllal büntette a figyelmetlenséget. 28.11-nél újra egalizáltunk, Yakimchuk vette fel a korongot, elhúzott vele, majd a felső sarokba vágta. 30.46-nál megint a MAC került előnybe, a hazai védelem jobbára csak nézte, ahogyan Rae megszerzi az ellenfél negyedik találatát. Alig több, mint 3 perccel később ismét ők örülhettek, ezúttal Kudor 0-szögből rálőtt korongja akadt be. Tovább támadtak a vendégek, egy felpattanó korong a pontosan gólvonalra hullott, Ambrus némi szerencsével gyűjtötte be… 38.49-nél előbb Bartók kapott 2+2 percet magas bottal való játékért, majd Druja húzta el a kitörő Filep lábát, gól azonban már nem esett ebben a harmadban.

A 3. harmad elején Yakimchuk megcsinálta az üres kaput, átadását azonban a játékostársa nem érte el… 42.23-nál Galántai kihasználta a 2. harmadból áthúzódó emberfórt, már 3 góllal ment az ellenfél. 46.59-nél Druja ismét kiült, 48.25-nél pedig Rácz Kristóf szépített egy kapu előtti kavarodás nyomán. Másfél perccel később még közelebb lopóztunk az ellenfélhez, Borbát lövése pattant be a vendégkapusról. Egy percen belül összejött az egyenlítés is, Filep lövése után Yakimchuk vágta be a kipattanót! 53.09-nél bosszantó védelmi hiba nyomán újra a MAC került előnybe; ezúttal Csicsák volt eredményes. Tizenhat másodperccel később 2 az 1-re jött az ellenfél, a nyolcadik gólt Kedves szerezte. A szurkolók már veszni láttak mindent, Rácz Kristóf azonban másképp gondolta és 55.25-nél cselsorozat után újra látótávolságba hozta fel a mieinket. Az 58. percben Ambrus megfogott egy szólót, Jan Bylesjö pedig időt kért. 58.11-nél Ambrus Levi lekorcsolyázott, Kudor azonban 58.29-nél betalált az üresen maradt debreceni kapuba. A gólszerző gúnyolódását a játékvezető kiállítással honorálta, az idő azonban elfogyott, nem tudtunk változtatni az eredményen.

A debreceni együttes négyszer egyenlített ki ezen a mérkőzésen, de a vezetést csak a találkozó elején tudtuk rövid időre megszerezni. Hiába lőttünk hét gólt, győzni mégsem sikerült, aminek fő oka a szervezetlen, sok hibával tarkított védekező játékban keresendő. Szerencsére hosszú még a kvalifikációs szakasz, lesz lehetőségünk javítani.

A mérkőzés utáni értékelésében JAN BYLESJÖ vezetőedző is a szervezettséget hiányolta a mieink játékában.

„Amikor egy mérkőzésen fej-fej mellett haladva 16 gól esik, az általában azt jelzi, hogy mindkét csapat szervezetlenül játszik. A találkozó során néhányszor sikerült felzárkózni, de a végére elfogytunk és sajnos, a MAC üres kapus góllal beállította végeredményt. Azért dolgozunk, hogy a második legjobb csapatként bekerüljünk az EBYSL- rájátszásba. A következő hét mérkőzés nagy kihívás lesz, meglátjuk, hogyan tudjuk egyszerűsíteni a játékunkat, szigorítani a védekezésünket és ezáltal elérni a csapatunk elé kitűzött célt.”

Debreceni HK - MAC 7-9 (2-2, 1-3, 4-4)
Gólszerzők:
Yakimchuk(3), Rácz Kr.(2), Darabos és Borbát, illetve Rae(2), Kedves(2), Kudor(2), Ferencz, Galántai és Csicsák

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok