Hét góllal nyertek a juniorok

DHK-Egerszegi Titánok 7-0 (3-0, 4-0, 0-0)

A mérkőzés előtt elegendő volt egy pillantást vetni az U 20-as bajnokság tabellájára, hogy kirajzolódjanak a tényleges erőviszonyok. A vendégcsapat mindösszesen egyetlen pontot gyűjtött eddig, azt is oly módon, hogy hosszabbításig vitte a Jegesmedvék elleni, idegenbeli meccsét. A hazai gárda volt tehát a találkozó egyértelmű esélyese, bár róluk sem mondható el, hogy hibátlanul meneteltek mostanáig.

A találkozó elején azonnal támadólag lépett fel a hajdúsági együttes, az ellenfél alig tudott átlépni a felezővonalon. A gólgyártást 03.38-nál Szokolov Artyom kezdte el, majd a 10. percben Simon Alfonz csúsztatta be a pakkot a vendégek hálójába. 12.13-nál a vendégektől Vankó került a büntetőpadra, az emberfórt 10 másodperc elteltével Molnár Dávid váltotta gólra. A koreográfia a továbbiakban sem változott, a mieink támadtak, az egerszegiek védekeztek. A harmad végén 14-4 volt a kaput eltaláló lövések aránya, a vendégek első komolyabb próbálkozására a 16. percig kellett várni.

A 2. játékrészben tovább folytatódott a szó szoros értelmében egyoldalú mérkőzés. 26.08-nál Márton Koppány talált be, majd Kuleshov került a büntetőpadra. A Titánok emberelőnyben sem tudtak veszélyt teremteni a kapunk előtt, a mieink annál inkább: Szokolov emberhátrányban szerezte meg a második találatát. A harmad utolsó percében az agilisan hokizó Simon Alfonz is duplázott, négy góllal elvittük a középső játékrészt, 11 alkalommal céloztuk meg a vendégkaput, az egerszegi legénység mindössze egy lövésig jutott.

A 3. harmadban ha lehet, még nagyobb fölénybe került a DHK. A mieink könnyed játékkal szőtték a támadásaikat, a jó helyzetnél is jobbat keresve kevergettek a vendégek harmadában. Az sem hozott különösebb izgalmakat, hogy Márton Koppánnyal szemben két kisbüntetést is befújtak ebben a játékrészben, a vendégek szórványos támadásai teljesen veszélytelenek voltak. Gól nélküli döntetlennel ért véget a harmad, bár a komoly hazai fölényt a 22-3-as lövési statisztika jól szemlélteti. Hálóőrünk, Dorogi Kristóf hibátlan mérleggel zárta a találkozót.

Juniorjaink különösebb megerőltetés nélkül, biztosan tartották itthon a 3 pontot, bár koncentráltabb, élesebb játékkal nagyobb arányban is nyerhettek volna. A csapatban jóval több van annál, mint amit megmutattak ezen a mérkőzésen. Ennek bizonyítására is lesz alkalom jövő kedden Zalaegerszegen, november 30-án pedig a MAC együttese ellen.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok