Hatból öt pontot itthon tartottunk!

Október 31-én, szerdán délben ismét a Csíkszereda csapata volt ifi együttesünk ellenfele. Mivel az előző napon kemény csata után csak a hosszabbítás döntött, várható volt, hogy ezúttal is nagy lesz a küzdelem a bajnoki pontokért.

Az 1. harmadban jórészt kiegyenlített játék folyt a jégen, de élesebb volt és többet veszélyeztetett a vendégcsapat. 06.52-nél azonban a mieink szerezték meg a vezetést, Ivanov tört ki jól és az alsó sarokba lőtte a korongot. Egy perccel később hasonló volt a támadási séma, de Kovács Roland lövését védte a Szereda hálóőre. 10.13-nál Diószegit állították ki gáncsolásért, az emberhátrányban jól védekeztek a mieink. 12.44-nél György Szilárd célozta meg váratlanul a botos felsőt, egyenlítettek a vendégek. 14.36-nál Silló Huba szállt ki két percre a játékból, majd röviddel később Karda nagyon durván a palánkra lökte Ivanov-ot. A debreceni játékos lenn maradt, ápolásra szorult, de rövidesen folytatni tudta a játékot. Karda 2+10 percet kapott, a mieink pedig az utolsó másodpercben kihasználták az emberfórt, Borbát kipattanóját 18.36-nál Sándor Bence vágta be.

A 2. harmad első szeredai támadásából gólt kaptunk, a találatot Csiszer szerezte. A játékrész elején a vendégek játékkésleltetés miatt kétszer is hátrányba kerültek. Az első fórt nem sikerült értékesítenünk, sőt, Belomoev-nek kellett egy kontra után nagyot védenie. A második emberelőnyt viszont 29.43-nál Ivanov kihasználta, Bartók átadását lőtte be. Egy perccel később ismét Karda volt szabálytalan, a mieink pedig az újabb fórt is góllal fejezték be; Bartók a palánk mellől lőtte keresztbe a pakkot, Ivanov ezt is bevágta, mesterhármast ért el! A gól után a erdélyi gárda kapust cserélt és kemény támadásokba kezdett. Nagyon nyomtak az utolsó percekben, Belomoev azonban nagyokat védett, egyszer pedig a gólvonalról tisztázott a hazai védelem.

A 3. harmadban a debreceni együttes védekezésre rendezkedett be. A 2. percben a szeredai hálóba került a pakk, a játékvezetők azonban nem adták meg a találatot, magas bot miatt. Erősen nyomtak a vendégek, Belomoev-nek sűrűn akadt dolga, de többször is jól avatkozott közbe. 48.02-nél egy védelmi megingás nyomán Antal góljával felzárkózott a vendég együttes. A harmad hátralévő részében egyszerűsödött a képlet; a Szereda támadott, a mieink pedig hatékonyan rombolták az akcióikat. 59.24-nél időt kértek az erdélyiek, lehozták a kapusukat is, de Csiszer szabálytalansága 59.52-nél végleg keresztülhúzta a terveiket.

Jó iramú, kemény mérkőzésen nyertek a debreceni fiatalok, többek között kiváló emberelőnyös játékuknak és jó védekezésüknek köszönhetően.  A siker értékét jelentősen növeli, hogy képzett, jó játékerőt képviselő ellenfelet sikerült két vállra fektetniük.

GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző az előző napi értékeléséhez képest jóval elégedettebb hangnemben nyilatkozott:

„A mérkőzést megint az ellenfél kezdte jobban, több kapura lövésük volt, de az első sor most teljesen mást játszott, mint a tegnap, Bartók passzával Ivanov szépen betört és kilőtte a rövid alsót. A 12. percben egy kékről elengedett szeredai lövés talált utat a rövid felsőbe. A harmad végén egy emberelőnyös góllal válaszoltunk, Sándor Bence lőtte be a kipattanót. A második harmadban már az első cserében kiegyenlítettek a vendégek, a játékosuk egy betörés után a kapusunk lába között tette be a korongot. Nem omlottunk össze és talán ebben a harmadban játszottunk a legjobban. Újra emberelőnyös góllal vettük át a vezetést; a végletekig kijátszott szituációt követően Bartók és Diószegi volt az elkészítő, Ivanov a befejező. Három perccel később ugyanez volt a forgatókönyv, csak ezúttal Bartók és Szabó Kornél készített elő és változatlanul Ivanov fejezte be a támadást. A harmadik harmadban az volt cél, hogy itthon tartsuk a 3 pontot. Fegyelmezett játékot kértem a védekezésben, de a harmadik sor hátvédjei túlbonyolítottak egy szituációt, amit büntetett az ellenfél. A harmad végéig nyomott a Csíkszereda, nagyon sok támadást indítottak, de vagy sikerült ezeket levédekezni, vagy a kapusunknál halt el az akció. Belomoev Konstantin megint kitűnően teljesített. A szeredai góloknál elemi hibák csúsztak be, ugyanakkor nagyon sok tiszta helyzetben hárított.

Ezen a mérkőzésen sokkal jobban játszottunk, mint előző nap, nagyon jól használtuk ki az emberelőnyös szituációkat. Sajnos, már a mérkőzés elején  kiesett Smirnov Daniil, akinek a válla sérült meg.  A sérülés komolynak tűnt, a kórházban zúzódást állapítottak meg. Bár a törést szerencsére elkerültük, biztos, hogy Daniil hiányozni fog a szombati, Znojmo elleni mérkőzésről. Hatalmas  iramú mérkőzést vívtunk ezúttal is, rengeteget kellett korcsolyázni a kiváló játékerőt képviselő székely gárda ellen, de nagyon jól beleálltunk mindkét mérkőzésbe. Gratulálok a srácoknak az 5 pont megszerzéséhez!”

Debreceni HK-ISK Csíkszereda 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)
Gólszerzők:
Ivanov(3) és Sándor B., illetve György Sz., Csiszer és Antal E.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok